The Spirits Glossary

19 May 2019

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με το φρεσκάρισμα κάποιων γνώσεων. Θα θυμηθούμε όρους που πιθανόν να έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, αλλά παρελθόντος του χρόνου μπορεί και να τους ξεχνάμε. Και βέβαια όλα αυτά, με παραδείγματα. Πάμε λοιπόν.

Read More
Όσοι με γνωρίζουν ή μου κάνουν την τιμή να παρακολουθούν τα γραφόμενά μου, ξέρουν την αγάπη μου για την ελληνική κουζίνα. Κυρίως αγαπώ την κλασσική παραδοσιακή, αλλά και την «ψαγμένη» ελληνική κουζίνα που παίρνει τις ιδέες από την κλασσική, τις εξελίσσει και δημιουργεί νέα πιάτα. Στο βαθμό όμως που δεν αλλοιώνει γεύσεις και αρώματα τόσο ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο πιάτο να μην αναγνωρίζονται.

Read More
Ήρθε πάλι η ώρα για ένα από τα αγαπημένα θέματα αυτής της στήλης.Αν και είναι λίγο νωρίς, βάζω μισό dram που βλέπω να περίσσεψε από ένα μπουκάλι Northland και συνεχίζω το γράψιμο.Μόλις πριν από λίγο, κάποιος με σύγχυσε, γιαυτό και το dram μεσημεριάτικα.Σήμερα ασχολούμαι πάλι με

Τα νέα της αγοράς

Read More
Αυτό που γίνεται με το Game of Thrones δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε για πρωτοφανή ψύχωση σε όλο τον κόσμο με τη συγκεκριμένη σειρά. Μετά και το επεισόδιο που είδαμε την Κυριακή το βράδυ, ή μάλλον τα χαράματα της Δευτέρας, αναγκάζομαι, με μεγάλη μου χαρά όμως, να ασχοληθώ και μια τρίτη φορά με αυτό το θέμα. Και για αυτό το λόγο, απευθύνω προειδοποίηση σε όσους δεν είδαν ακόμη το προηγούμενο επεισόδιο. Μην διαβάσετε παρακάτω, γιατί θα κάνω σπόιλερ. Πίνω μια γουλιά Sheep Dip Islay και ξεκινάω.

Read More

Yoichi

29 Apr 2019

Καταρχάς, θα ήθελα να ξεκινήσω με τις ευχές, όπως συνηθίζω στα άρθρα που συμπίπτουν με γιορτές. Θα ευχηθώ λοιπόν Καλή Ανάσταση, σε όσους θα διαβάσουν το άρθρο πριν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και Χριστός Ανέστη, σε όσους θα το διαβάσουν από Κυριακή του Πάσχα και μετά. Φαντάζομαι άλλωστε οτι σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για την συντριπτική πλειοψηφία.

Πάμε τώρα στο σημερινό θέμα, το οποίο είχε σαν αφορμή whisky που με κέρασαν σε σπίτι που πήγα επίσκεψη. Ήπια λοιπόν ένα Nikka All Malt, το οποίο ήταν νόστιμο ναι μεν, πλην όμως ελαφρύ για τα γούστα μου. Ωστόσο, όταν πρόκειται για Nikka, άλλο είναι αυτό που έρχεται πρώτα στο μυαλό μου. Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα πολύ σπουδαίο αποστακτήριο.

Yoichi

Read More

Food Pairing

21 Apr 2019

Πολλά χρόνια το απέφυγα, αλλά μετά από μήνυμα και απαίτηση καλού φίλου δικού μου και αυτής της στήλης, δεν θα το γλιτώσω. Θα μιλήσω για whisky, που θα συνοδεύεται και από κάτι το οποίο θα τρώγεται, και όχι μόνο θα πίνεται. Σε άπταιστα ελληνικά λοιπόν,

Whisky and food pairing

Read More
Αυτή την εβδομάδα θα πάμε να ρίξουμε την καθιερωμένη ματιά στην κίνηση της αγοράς whisky, ενα από τα αγαπημένα θέματα αυτής της στήλης .Ας πάμε λοιπόν να τα δούμε αναλυτικά.

Σαν γενικό συμπέρασμα από αυτά που είδα αυτό το μήνα, θα έλεγα οτι οι πολύ ψηλές τιμές, πήγαν ακόμη πιο ψηλά, ενώ οι μεσαίες και οι ακόμη χαμηλότερες, πήγαν πιο χαμηλά από το συνηθισμένο.

Read More
Εδώ και πολύ καιρό, δέχτηκα πρόταση από μεγάλη εταιρία εισαγωγής ποτών, να συνεργαστώ σε μια σειρά από παρουσιάσεις των προϊόντων της, στην Αθήνα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που είναι το βασικότερο κριτήριο για να αποδεχτώ την πρόταση, ή όχι, είναι η ποιότητα των προϊόντων Από τη στιγμή λοιπόν που το αντικείμενο της παρουσίασης ήταν ποιοτικό, δεν είχα παρά να δεχτώ την πρόταση και να ετοιμάζω βαλίτσες.

Read More
Σήμερα δεν έχουμε συγκεκριμένο θέμα. Θα ασχοληθώ με θέματα της επικαιρότητας και γενικά με ότι μου έκανε εντύπωση τον τελευταίο καιρό. Πίνω μια γουλιά Langskip και ξεκινάω.

Read More
Σε λίγο καιρό, η αναμονή θα τελειώσει για τους απανταχού φίλους της σειράς Game of Thrones, μιας και ο τελευταίος κύκλος θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 14 Απριλίου. Και ενώ το τρέιλερ για τον τελευταίο κύκλο, έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους φίλους της σειράς, εμείς εδώ στο #inthehouse bar του House of Wine, είπαμε να διοργανώσουμε μια βραδιά αφιερωμένη στα whisky της εταιρίας Diageo που συνοδεύουν τη σειρά.
Read More
Δείτε όλα τα άρθρα