
Read More
Λένε οτι η μουσική εξημερώνει τα ήθη. Δεν πολυκαταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η έκφραση. Αυτό που καταλαβαίνω, είναι οτι σηκώθηκα στις έξι το πρωί, πήγα στο Βόλο, γύρισα στις δέκα το βράδυ, και είμαι πτώμα. Επομένως, λίγη καλή μουσική μου χρειάζεται αυτή τη στιγμή, καθώς κι ένα dram της προκοπής, μήπως και συνέλθω. Δεν είμαι για εντάσεις αυτή τη στιγμή, παρά μόνο γευστικές. Θέλω δηλαδή κάτι ντελικάτο. Ξεκινάω με ένα Cragganmore Distillers Edition και βλέπουμε. Σήμερα θα πιούμε
Whisky μετά μουσικής
Που σημαίνει οτι, συνεχίζω ναι μεν το dram που πίνω, βάζω όμως νοερά κι άλλο ένα και το συνδυάζω με ένα τραγούδι που θα του ταίριαζε.
Η παροιμία λέει: λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή? Εμείς θα το πούμε αλλιώς: λείπουν τα θαλασσινά από την Καθαρά Δευτέρα και την Σαρακοστή? Και η απάντηση είναι φυσικά όχι. Μπορεί το Καθαροδευτεριάτικο τραπέζι να περιλαμβάνει και όσπρια, τουρσιά, λαχανικά και σαλάτες εκτός από την παραδοσιακή ταραμοσαλάτα και την λαγάνα, όμως την ‘ιδιαίτερη νότα’ την δίνουν τα νηστίσιμα θαλασσινά!
Αν και βλέπουμε συχνά τα τσιπουράκια και τα ούζα να πλαισιώνουν αυτό το τραπέζι, το κρασί είναι αυτό που θα αναδείξει και θα αγκαλιάσει ευγενικά τις εκλεπτυσμένες γεύσεις των θαλασσινών μας! Ποια κρασιά όμως να επιλέξουμε? Είναι τόσες πολλές οι προτάσεις! Αυτή την φορά θα προτείνουμε τρία κρασιά για κάθε διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος των θαλασσινών που θα βρεθούν στο τραπέζι του σπιτιού μας.