Από την αρχή αυτής της εβδομάδας την έχω ψωνίσει με το ρούμι. Μου συμβαίνει αυτό συχνά, δηλαδή τη μια εβδομάδα ερωτεύομαι ρούμι, την άλλη whisky, την επόμενη τεκίλα, την παραπάνω cognac, και πάει λέγοντας. Σήμερα θα ασχοληθούμε πολύ ενδελεχώς με το ρούμι, γράφοντας κάποιες εξειδικευμένες πληροφορίες. Για να τηρήσουμε την παράδοση, γράφουμε και πίνουμε. Έχω πρόχειρα ένα δυο ντραμάκια δωδεκάρι Glendronach. Πάμε λοιπόν.

Read More
Και σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στην κίνηση της αγοράς. Ωστόσο η ώρα έχει πάει περασμένες εννιά και είναι μια καλή ώρα για το πρώτο dram της βραδιάς. Έχω ένα πολύ ωραίο Glenkinchie Distillers Edition, γεμίζω το ποτήρι και ξεκινάμε.

Read More

Aging Whisky

1 Sep 2019

Στα άρθρα της προηγούμενης και της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, είδαμε πως φτιάχνεται το αγαπημένο μας ποτό. Σήμερα λέω να δούμε το αμέσως επόμενο βήμα, δηλαδή το πως παλαιώνει. Θα τηρήσω την παράδοση, βάζοντας κάτι να πιω ενώ θα γράφω. Είναι λίγο νωρίς και θα βάλω κάτι πολύ γλυκόπιοτο και συνάμα αγαπημένο. Δεκαοκτάρι Chivas λοιπόν και ξεκινάω.

Read More

Making Whisky Part 2

25 Aug 2019

Σήμερα συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε μείνει στο άρθρο της περασμένης εβδομάδας. Είδαμε το πρώτο μέρος της παρασκευής, τώρα θα δούμε τα υπόλοιπα. Πάμε λοιπόν.

Read More
Είναι μία από τις σπουδαιότερες ερυθρές ποικιλίες του κόσμου! Αγαπά τα ψυχρά κλίματα. Σπάνια θα το δούμε σε χαρμάνια στην παραγωγή ερυθρών ξηρών κρασιών. Εμφανίζει ιδιαίτερα γοητευτικό χαρακτήρα που προκαλεί τον θαυμασμό των οινόφιλων σε όλο τον κόσμο. Δίνει μαλακά, φρουτώδη, με έντονες κερασένιες νότες, δροσερές οξύτητες και ευκολόπιοτα κρασιά αλλά και κρασιά με ιδιαίτερα σύνθετο προφίλ και τεράστια δυνατότητα παλαίωσης. Σπάνια διακρίνεται για το βαθύ χρώμα και το υψηλό επίπεδο τανινών. Μιλάμε βέβαια για το σπουδαίο Pinot Noir, που θα γίνει αφορμή να πάμε ένα νοερό ταξίδι σε όλο τον πλανήτη για να βρούμε αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας. Γιορτάσαμε άλλωστε και την παγκόσμια ημέρα Pinot Noir, μέσα στον Αύγουστο και συγκεκριμένα στις 18 του μήνα!
Read More
Οι ημέρες των διακοπών είναι η καλύτερη περίοδος τους έτους! Ωραία περίοδος είναι και η αυτή πριν από τις διακοπές, που ετοιμαζόμαστε, που προγραμματίζουμε, που ονειρευόμαστε. Όσο γλυκιά όμως είναι αυτή η προσμονή, τόσο ‘πικρή’ είναι η επιστροφή στην καθημερινότητα και στην ρουτίνα μας όταν τελειώσουν οι διακοπές. Όπως ήρθε η ημέρα που γεμίσαμε τις βαλίτσες, θα έρθει και αυτή η ημέρα που θα αδειάσουμε τις βαλίτσες. Έχει έρθει αρκετό καιρό για κάποιους, μόλις ήρθε για άλλους ενώ για κάποιους λίγους τυχερούς που συνεχίζουν τις διακοπές θα έρθει όπου να΄ ναι, αυτή η ‘δύσκολη’ Δευτέρα που θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να πιάσουμε δουλειά! Ελπίζουμε όμως να μας έχει βρει όλους με γεμάτες μπαταρίες και ξεκούραστους! Έτοιμους για να αντιμετωπίσουμε καινούριες προκλήσεις! Προσοχή όμως, δεν λέμε ‘καλό χειμώνα’!

Read More

Making Whisky

18 Aug 2019

Ξεκινάω όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, με το βασικότερο. Χρόνια πολλά λοιπόν, σε όλους τους Έλληνες, για τη μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου που είχαμε πριν λίγες μέρες. Περνάω τώρα στο σημερινό θέμα. Θα ασχοληθούμε με τον τρόπο παρασκευής whisky και θα δούμε και μερικά μυστικά. Πάμε λοιπόν.

Read More
Ο Αύγουστος, ο πιο ‘χαλαρός΄ μήνας του έτους (για όσους δεν εργάζονται στον τομέα του τουρισμού) είναι εδώ! Ο μήνας που συνήθως μας βγάζει εκτός ρυθμού, αλλά με την καλή έννοια! Ο μήνας που είναι συνδεδεμένος με τις διακοπές! Ακόμα και αυτοί που δεν κάνουν διακοπές τον Αύγουστο, οι ρυθμοί τους είναι διαφορετικοί και συνήθως πιο χαλαροί!

Αυτό τον μήνα κάνει διακοπές και το ‘newsletter’ του House of Wine, έτσι δεν θα λάβετε κάποιες Δευτέρες την καθιερωμένη ‘ενημέρωση’. Ακριβώς στα μέσα του Αυγούστου όμως, υπάρχει η πιο ‘μεγάλη’ γιορτή του καλοκαιριού και μία από τις ‘μεγαλύτερες’ του έτους, αυτή της ‘Παναγίας’. Δεν θέλουμε να σας αφήσουμε απροετοίμαστους, χωρίς προτάσεις κρασιών για το πιο γιορτινό τραπέζι του Καλοκαιριού. Γι’ αυτό θα κάνουμε από τώρα μία βόλτα στην Ελλάδα και κυρίως στα νησιά, θα βρούμε το παραδοσιακό φαγητό που μαγειρεύουν οι νοικοκυρές στο σπίτι τους, στις εκκλησίες ή στα πανηγύρια και θα τα συνδυάσουμε με αγαπημένα κρασιά.

Read More
Πειραιάς, 10 Αυγούστου 2019, ώρα έξι και μισή το απόγευμα. Στο λόφο της Καστέλλας, το μόνο που ακούγεται αυτή τη στιγμή είναι ο ήχος από μερικά τζιτζίκια, ενώ για τροχοφόρο ούτε λόγος. Τουλάχιστον εδώ και τρεις ώρες , δεν έχει τσουλήσει ρόδα στη γειτονιά μου. Απίθανη η διαμονή εντός των τειχών αυτές τις μέρες και θα είναι ακόμη καλύτερα την επόμενη εβδομάδα. Θα βάλω κάτι ελαφρύ να πίνω, και θα ξεκινήσω το σημερινό άρθρο. Νομίζω ένα δωδεκάρι Cragganmore είναι καλό για αυτή την ώρα, το βραδάκι βλέπουμε. Λοιπόν, τώρα θα ρίξουμε μια ματιά στα

Νέα της αγοράς

Read More
Η ώρα είναι 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και μόλις γύρισα από μια πολύ ωραία βόλτα. Λοιπόν, έχω πολλές και καλές προμήθειες μαζί μου, βάζω ένα Cragganmore Distillers Edition και θα σας τα πω αναλυτικά.
Το σημερινό άρθρο έχει τον τίτλο Περί ανέμων και υδάτων. Όμως πολλών υδάτων, μιας και θα περιγράψω τις μέχρι τώρα βόλτες μου στα νησιά μας. Αυτή τη στιγμή ας πούμε, γράφω από την πανέμορφη Κύθνο. Και έχω πολλά κέφια, μιας και είχα την τύχη να παρακολουθήσω από κοντά την αναπαράσταση ενός κυθνέικου γάμου. Read More
Δείτε όλα τα άρθρα