Πολύ καιρό έχουμε να ασχοληθούμε με το θέμα που θα ασχοληθούμε σήμερα. Πότε μιλούσαμε για τεκίλα, την προηγούμενη εβδομάδα, πότε για whisky, την αμέσως προηγούμενη και έτσι έχω πολύ καιρό να γράψω για

Τα νέα της αγοράς

Read More
Πολλή ζέστη αυτές τις μέρες. Αν δεν κάνω λάθος, από την Τετάρτη που μας πέρασε, μέχρι και την επόμενη Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ, χτυπάμε στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, αλλά και στα περισσότερα ηπειρωτικά σημεία της χώρας μας, από 37 μέχρι 40 βαθμούς. Θα έχουμε λοιπόν καμίνι, για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αναρωτιέμαι αν βρίσκομαι στην Αφρική, ή στην έρημο του Μεξικό. Κι αφού είπα Μεξικό, ένας είναι ο συνειρμός που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό. Θα πιούμε τεκίλα.

Read More
Μπαίνουμε στον Ιούλιο από Δευτέρα. Πολλοί από εμάς ήδη έχουμε προγραμματίσει τις καλοκαιρινές μας διακοπές, κάποιοι άλλοι, λιγότερο προνοητικοί, όχι ακόμα. Όπως και να έχει, στον αέρα υπάρχει καλοκαιρινή διάθεση. Στη βαλίτσα, εκτός από την καλή διάθεση, πρέπει να βάλουμε και λίγο ρούμι. Και κάπου εδώ, έρχεται η σειρά μου, για μερικές προτάσεις.

Read More
Το ημερολόγιο γράφει 22 Ιουνίου και φαίνεται πως καλοκαίριασε για τα καλά. Χτες μάλιστα είχαμε και την μεγαλύτερη χρονικά μέρα του χρόνου και θεωρητικώς και πρακτικώς από αύριο θα αρχίζει να μικραίνει η μέρα. Κάτι που μάλλον είναι σχήμα οξύμωρο, αν σκεφτεί κανείς οτι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ακόμη αρχίσει διακοπές.

Για μένα όμως, το whisky ακόμη και στις διακοπές, είναι κάτι το απαραίτητο. Υποψιάζομαι ωστόσο οτι δεν είμαι ο μόνος που λειτουργεί έτσι και νομίζω είναι καλή ευκαιρία για κάποιες προτάσεις που θα συνοδεύσουν τις διακοπές σας.

Read More
Θα χρειαστώ οπωσδήποτε κάτι να πιώ, ας ξεκινήσω με ένα dram από το υπέροχο Talisker Port Ruighe, και αργότερα βλέπουμε. Πάλι με πιάσανε τα νεύρα μου. Που σημαίνει δυο πράγματα. Ή νευριάζω εύκολα, που σημαίνει οτι θα ζήσω λίγο, ή όντως στραβά αρμενίζουμε και δεν είναι στραβός ο γιαλός. Δεν ξέρω τι μυαλά κουμαντάρω, νομίζω πάντως οτι τουλάχιστον δεν είμαι για δέσιμο. Ανέκαθεν με εντυπωσιάζουν οι άνθρωποι που είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους. Αν μάλιστα αυτό συνοδεύεται και με αγάπη για αυτό που κάνουν, ακόμη καλύτερα. Αν όχι, τουλάχιστον κάθε ένας πρέπει να έχει μια ιδέα από το αντικείμενο της δουλειάς που κάνει.

Read More
Ανοίγω υπολογιστή για να ξεκινήσω να γράφω άρθρο. Κάνω μια βόλτα πρώτα από το site του HOW, και πέφτω κατευθείαν πάνω στο εξαιρετικό άρθρο του φίλου και συνεργάτη Τάσου Πικούνη. Και λέω κι εγώ Τάσο. Τι είναι αυτά που λες? Τι τρία αστέρια Michelin και δεκατρία? Δεν ξέρεις εσύ πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ο πελάτης .Ξέρουν αυτοί καλύτερα. Είσαι κι εσύ άσχετος, σαν κι εμένα, όπως περιέγραψα στο προηγούμενο άρθρο. Πάλι καλά που σου φέρανε να πιείς και λίγο νεράκι, για να μη γκαγκανιάσεις, μιας και είχε και ζέστη χτες. Για να σοβαρευτούμε τώρα, καλή η Ακρόπολη, αλλά πες τους να ανάψουν και κανένα κεράκι στον Άγιο Δημήτρη το Λουμπαρδιάρη που είναι και κοντά, αφού δεν τους άνοιξες κανένα κεφάλι. Άλλωστε είχες και το κατάλληλο εργαλείο, το ποτήρι δηλαδή.

Read More
Μου αρέσει πάρα πολύ όταν ξεχνάω σε παράξενα μέρη ποτά και κάποια στιγμή σε άσχετο χρόνο και για άσχετο λόγο τα βρίσκω μπροστά μου. Για παράδειγμα, τελειώνοντας το πολύ ωραίο Talisker Port ruighe που έπινα, έκανα μια σάρωση για να δω τι άλλο υπάρχει για να πιω μιας και το πολυαναμενόμενο Clynelish Game of Thrones, δεν είχε φτάσει στα χέρια μου ακόμη. Και όταν ψάχνεις, συνήθως βρίσκεις. Και βρήκα πολλά καλούδια. Λίγες μινιατούρες από το απίθανο Benriach Curiositas 10 ετών, λίγες ακόμη από το επίσης εξαιρετικό Dalmore 12 ετών και δυο σχεδόν άδεια κανονικού μεγέθους μπουκάλια. Το πρώτο ήταν δωδεκάρι Hghland Park και το δεύτερο επίσης δωδεκάρι Balvenie. Από αυτό το τελευταίο βάζω μισό dram που έχει μέσα, και ξεκινάω το σημερινό άρθρο.

Read More
Και μετά από 8 χρόνια και 74 συνολικά επεισόδια, τελείωσε η πιο επιτυχημένη σειρά όλων των εποχών, από καταβολής τηλεόρασης θα λέγαμε. Είχε όμως ένα τέλος αντάξιο του ονόματος που δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια? Συντάσσομαι με την άποψη των περισσοτέρων που παρακολούθησαν το τελευταίο επεισόδιο, και λέω και εγώ, όχι. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, λέγοντας παράλληλα οτι μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες έρχονται ξανά στην Ελλάδα και όσοι κωδικοί έλειπαν από τα Game of Thrones Whiskies.

Read More

The Spirits Glossary

19 May 2019

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με το φρεσκάρισμα κάποιων γνώσεων. Θα θυμηθούμε όρους που πιθανόν να έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, αλλά παρελθόντος του χρόνου μπορεί και να τους ξεχνάμε. Και βέβαια όλα αυτά, με παραδείγματα. Πάμε λοιπόν.

Read More
Όσοι με γνωρίζουν ή μου κάνουν την τιμή να παρακολουθούν τα γραφόμενά μου, ξέρουν την αγάπη μου για την ελληνική κουζίνα. Κυρίως αγαπώ την κλασσική παραδοσιακή, αλλά και την «ψαγμένη» ελληνική κουζίνα που παίρνει τις ιδέες από την κλασσική, τις εξελίσσει και δημιουργεί νέα πιάτα. Στο βαθμό όμως που δεν αλλοιώνει γεύσεις και αρώματα τόσο ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο πιάτο να μην αναγνωρίζονται.

Read More
Δείτε όλα τα άρθρα