Athens Bar Show

9 Nov 2019

Την εβδομάδα που μας πέρασε, διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά, την δέκατη συγκεκριμένα, η ετήσια γιορτή των μπαρ και των κάθε λογής επαγγελματιών του χώρου. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για το

Athens Bar Show

Read More
Το να πίνεις whisky δεν έχει να κάνει μόνο με την απόλαυση, αυτή καθαυτή, αλλά είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, που πίσω της κρύβει, όχι μόνο εκατοντάδες ώρες δουλειάς και δημιουργικότητας, αλλά κυρίως κρύβει ιστορία. Είτε μιλάμε για την ιστορία κάθε μάρκας και κάθε αποστακτηρίου, είτε μιλάμε γενικότερα για την ιστορία του ποτού.

Read More
Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου έπεσε το μάτι μου σε κάτι πολύ ιδιαίτερο που έτρεχε σε δημοπρασία της Σκωτίας. Επρόκειτο για ένα single cask ηλικίας 50 ετών, παραγωγής 1968, από αποστακτήριο που έκλεισε το 1985. Το αποστακτήριο ήταν το Glenury Royal, και πριν κλείσει ο Αύγουστος, μετά από δυο τρεις μέρες δηλαδή, το βρήκα μπροστά μου. Το τηλέφωνο χτύπησε, καθώς βρισκόμουν στο δρόμο για την Καλαμάτα, και την επόμενη μέρα, με συνθήκες που δεν πρόκειται να διευκρινίσω, βρέθηκε στα χέρια μου αυτό για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα. Μιλάμε λοιπόν για το

Johnnie Walker Ghost and Rare Glenury Royal Edition

Read More
Μα το θεό, σπάω πολύ πλάκα. Κάποιοι φαίνεται οτι τα μάθανε πολύ καλά και νομίζουν οτι γνωρίζουν το σπορ, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανείς στην υδρόγειο που να πει οτι το ξέρει καλά και όντως να το ξέρει. Read More
Το σημερινό θέμα μου αρέσει πολύ. Και βέβαια για να γράψω κάτι που θα βρουν ενδιαφέρον οι φίλοι αναγνώστες, πρέπει πρώτα να το βρίσκω ενδιαφέρον εγώ. Λέω να ασχοληθώ λοιπόν με κάποιες λέξεις ή έννοιες που αφορούν στο αγαπημένο μας ποτό. Όπως πάντα, ένα dram θα μου δώσει ιδέες. Είναι σχετικά νωρίς, και θα πιώ κάτι φρουτώδες, και βλέπουμε για αργότερα. Ένα Aberfeldy 16 ετών είναι μια χαρά, οπότε βάζω dram και ξεκινάω με την πρώτη άγνωστη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό.

Read More

Michter's

29 Sep 2019

Στις αρχές του καλοκαιριού έμαθα κάτι πολύ ευχάριστο. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα στο χώρο του ποτού, επρόκειτο να εισάγει στη χώρα μας ένα whiskey, που έχει γράψει τη δική του ιστορία, τα τελευταία, αλλά και τα πολύ παλιότερα χρόνια, σε βαθμό μάλιστα που ορισμένες εμφιαλώσεις να θεωρούνται θρυλικές. Ο καιρός κύλισε λοιπόν, βρισκόμαστε στο φθινόπωρο και το whiskey για το οποίο γίνεται ο λόγος, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Σήμερα θα μιλήσουμε για

Michters

Read More
Μόλις έχω επιστρέψει από ωραία εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα και η οποία είχε πολύ ποτό. Ωστόσο, με καλεί το καθήκον και πρέπει να καθίσω μπροστά στον υπολογιστή για να γράψω το σημερινό άρθρο. Η εκδήλωση στην οποία πήγα ήταν το

Rum and Whisky Festival

Read More
Οι αγορές του εξωτερικού ανησυχούν για σημαντική αύξηση των τιμών του Ασύρτικου αυτή τη χρονιά. Ένα άρθρο του περιοδικού Decanter θέτει «τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων». Ο ασυνήθιστα σκληρός άνεμος, οι συνέπειες της ξηρασίας και η έλλειψη εξειδικευμένων αμπελουργών οδήγησαν στη χαμηλότερη καλλιέργεια του Ασύρτικο στη Σαντορίνη από το 1991, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας. Read More
Έχοντας πια μπει και ημερολογιακά μέσα στο Φθινόπωρο, δεν θα αλλάξει μόνο ο καιρός, τα χρώματα της φύσης και οι μυρωδιές της γης, θα αλλάξουν λιγάκι και οι διατροφικές μας συνήθειες. Τα πεπόνια και τα καρπούζια που αφθονούσαν στους πάγκους του μανάβη θα δώσουν σιγά σιγά την θέση τους στα μήλα, τα αχλάδια και τα ρόδια. Τα μανιτάρια θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν παντού. Στο περιβόλι οι ντοματούλες θα λιγοστεύουν και θα ‘σκάνε’ τα παντζάρια και τα πράσα, οι κολοκύθες θα είναι ώριμες και έτοιμες για ‘κόψιμο’ ενώ στο σπίτι ο φούρνος θα ανάβει πιο συχνά! Read More
Tο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο επιστρέφει στην Αθήνα! Μετά το περσινό επιτυχημένο του debuto, το Taste of Athens επιστρέφει στην πόλη ανανεωμένο και έτοιμο να παρουσιάσει τη μεγαλύτερη γιορτή της Αθηναϊκής γαστρονομίας! Για τέσσερις ημέρες, από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, το φεστιβάλ-ωδή στη γεύση χαρίζει στο Ζάππειο Μέγαρο ένα φεστιβαλικό χαρακτήρα...

Read More
Δείτε όλα τα άρθρα