Περάσανε και οι γιορτές, καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, τώρα τα κεφάλια μέσα και πρέπει να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Και πήραμε και λίγο βάρος, οπότε θα περιορίσουμε λίγο το φαγητό και το ποτό. Ή μάλλον τώρα που το ξανασκέφτομαι, το ποτό ας το αφήσουμε όπως ήταν. Βλέπω πάνω στο γραφείο διάφορες μινιατούρες. Θα βάλω λοιπόν σε ένα ποτήρι λίγο δεκαράκι Ardbeg και ξεκινάω το σημερινό άρθρο, το οποίο θα έχει ως θέμα

Τα νέα της αγοράς

Read More

Glenglassaugh

5 Jan 2020

Πρώτη εβδομάδα του νέου έτους και φυσικά θα ξεκινήσω με τις καθιερωμένες ευχές. Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους αναγνώστες και μη αυτής της στήλης υγεία και ευημερία και ο νέος χρόνος να φέρει τα καλύτερα. Πάμε τώρα στο θέμα του σημερινού άρθρου.

Καιρό έχουμε να κάνουμε αφιέρωμα σε αποστακτήριο και κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου για σήμερα. Υπάρχουν πολλά αποστακτήρια whisky που είναι άγνωστα στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και στη χώρα τους, δεν έχουν την αναγνώριση που θα έπρεπε. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναφερθούμε και σήμερα. Θα μιλήσουμε για το

Glenglassaugh

Read More
Καταρχάς θα ευχηθώ Χρόνια πολλά σε όλους τους αναγνώστες αυτής της στήλης και μη. Εύχομαι κατά πρώτον υγεία, και ακόμη πολλές ευχάριστες στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους, για τη χρονιά που έρχεται. Και πάντα δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να περνούν τις γιορτές όπως εμείς οι υπόλοιποι, και να βοηθάμε όπως μπορεί ο καθένας. Τελειώνει λοιπόν το 2019 και έρχεται το 2020. Θα ήθελα λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στα πρωτοεμφανιζόμενα whisky στην ελληνική αγορά τη χρονιά του 2019, και να επιλέξουμε τα καλύτερα κατά τη γνώμη μας, σε ένα άτυπο top 10. Ξεκινάμε.

Read More
Η γλύκα στη ζωή προκύπτει από διάφορα πράγματα. Αρκετά συχνά κι από κείνα τα οποία δε μπορούμε να αγγίξουμε ή ακόμα και να εξηγήσουμε. Μία καλή σκέψη, ένα χαμόγελο, μια οικεία μυρωδιά, ένα ζευγάρι μάτια και μία αγκαλιά φτάνουν να μας μεταφέρουν σε μια άλλη γλυκιά διάσταση. Τις ημέρες των εορτών η ανάγκη αλλά και αντιστοίχως κι η διάθεση προς το να πασπαλίσουμε με ζάχαρη τις στιγμές μας κλιμακώνονται. Βοηθά βεβαίως πέραν της περιρρέουσας αγαπησιάρικης -αν μπορούμε να το πούμε έτσι – ατμόσφαιρας κι οι τόσες αφορμές για λίγη γλύκα.

Read More
Στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας, είδαμε τι θα πιούμε στις γιορτές, σύμφωνα με τη δική μου οπτική γωνία. Με άλλα λόγια έκανα προτάσεις. Σήμερα, όπως υποσχέθηκα τελειώνοντας το προηγούμενο άρθρο, θα βολτάρουμε. Γιορτές είναι και όλο και κάποιο εστιατόριο ή κάποιο μπαρ θα επισκεφτούμε. Ιδού λοιπόν, μερικά πολύ ωραία μαγαζιά που πήγα τον τελευταίο καιρό και σας τα προτείνω.

Read More
Ούτε που κατάλαβα πότε έφυγε το καλοκαίρι, πότε άνοιξαν τα σχολεία, πότε έφτασαν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό, γεγονός είναι πάντως οτι περνάει πολύ γρήγορα ο χρόνος, τουλάχιστον πολύ γρήγορα πέρασε το χρονικό διάστημα που περιέγραψα. Τέλος πάντων, με αυτά και με αυτά, φτάσανε οι γιορτές και όπως κάθε χρόνο

Θα πιούμε

Read More
Η περίοδος των εορταστικών κειμένων και των προτάσεων που στόχο έχουν να στολίσουν το γιορτινό μας τραπέζι, ξεκίνησαν με μία λίστα κρασιών από όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και με μία αναζήτηση γιορτινών συνταγών από όλο τον κόσμο που τις ‘παντρέψαμε’ με Ελληνικά κρασιά! Θα συνεχίσουμε με προτάσεις αφιερωμένες στα κρασιά του διεθνή αμπελώνα επιλέγοντας 9 κρασιά από 9 διαφορετικές χώρες! Γιατί και τα διεθνή κρασιά έχουν θέση στα εορταστικά τραπεζώματα μας! Είναι άλλωστε τόσες πολλές οι περιστάσεις που θα ανταλλάξουμε ευχές και θα κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι που πάντα οι προτάσεις είναι χρήσιμες!

Read More
Μου φαίνεται σαν να έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με ένα από τα αγαπημένα μου θέματα. Λοιπόν θα γράψω. Αλλά πριν αρχίσω, κάτι πρέπει να πίνω, γιατί ξεροσφύρι δεν γίνεται. Δεκάδες μινιατούρες εκτάκτου ανάγκης δίπλα στο γραφείο. Διαλέγω το εξόχως αγαπημένο και σούπερ νόστιμο Glendronach 18 ετών, και ξεκινάω.

Read More
Η εβδομαδιαία μας επικοινωνία είναι συνήθως αποτέλεσμα κάποιας ιδέας που μου ήρθε μεσοβδόμαδα, ή τέλος πάντων πριν ξεκινήσω να γράφω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιδέα μου ήρθε σε παρουσίαση whisky, όταν έφτασε η ώρα να δοκιμάσουμε δωδεκάρι Bunnahabhain. Κάποιος από τους παρευρισκόμενους ρώτησε αν έχω πάει στο αποστακτήριο, κι έτσι κατέβασα την ιδέα για το σημερινό άρθρο.
Read More
Ή μήπως Ιρλανδία και Σκωτία? Μου θυμίζει λίγο τις παρεξηγήσεις που γίνονταν, συνήθως παλιότερα, στα νυχτερινά κέντρα, όταν οι βασικοί τραγουδιστές των σχημάτων, μάλωναν για το ποιος θα έχει σε πιο περίοπτη θέση το όνομά του στην ταμπέλα. Σκωτία κι Ιρλανδία λοιπόν, ή Ιρλανδία και Σκωτία?

Read More
Δείτε όλα τα άρθρα