Gewürztraminer

Το Gewürztraminer (γεβουρστράμινερ, δύσκολο στην προφορά) είναι μια λευκή αρωματική ποικιλία που αναπτύσσεται καλύτερα στις σχετικά ψυχρές περιοχές. Ανήκει στην οικογένεια των Traminer, που έχουν πάρει το όνομά τους από το Ιταλικό χωριό Termeno, στην νοτιοανατολική πλευρά του νότιου Τυρόλου, με καταγωγή από την ποικιλία Savagnin Blanc. Τα Frankisch στην Αυστρία, το Gringet στην Σαβοία, το Heida στην Ελβετία, το Formentin στην Ουγγαρία και το Grumin στην Βοημία είναι εξαιρετικά συγγενικές ποικιλίες με το Traminer. Είναι μια ποικιλία με ροζ έως κόκκινες ράγες, με φυσική υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και με εντυπωσιακό bouquet.


Καλλιεργείται στην Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, καθώς και στην Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ και Χιλή. Είναι δύσκολο στην καλλιέργειά του, εξαιρετικά ευαίσθητο στο έδαφος και το κλίμα. Η φυσική του γλυκύτητα το κάνουν ακατάλληλο για θερμά κλίματα.


Το κρασί έχει αρώματα τριαντάφυλλων, φρούτων με ανθώδεις νότες, ξηρών καρπών, που το κάνουν κατάλληλο για συνδυασμούς με Ασιατικές κουζίνες, και παχύ, γευστικό κυνήγι. Όλα τα Gewürztraminer μπορούν να συνοδεύουν ψάρια ψητά, λευκά κρέατα με ελαφρό μαγείρεμα (ιδιαίτερα κοτόπουλο με λευκές, ελαφρές σάλτσες), αλλά και πιάτα με έντονες, πιπεράτες ή καυτερές γεύσεις ή κάρυ.


Όχι πολύ γνωστό στην Ελλάδα, σας συνιστούμε να μην εμποδιστείτε από τη δύσκολη ονομασία του και να το αγοράσετε, ιδιαίτερα από το House of Wine, όπου δε χρειάζεται καν να το... προφέρετε.



Κλείστε το παράθυρο

Please wait...

{{var product.name}} was added to your cart

{{var product.qty}} Continue shopping
ή
Continue shopping
The most relevant results are displayed. Please click "Search" to get all results.