| Logout | Login | Επικοινωνία |

My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav


Σας αρέσει το λευκό ποιοτικό κρασί;


Για εσάς που εκτιμάτε το καλό λευκό κρασί, η Μπουτάρης Οινοποιητική και το House of Wine σας προσφέρουν μια φιάλη απο τη νέα Μαντινεία, το Οροπέδιο, για να το δοκιμάσετε.

Η προσφορά ισχύει με την αγορά 3+ φιαλών λευκών κρασιών άνω των 8€ και η φιάλη θα προστεθεί αυτόματα στο καλάθι σας από το σύστημα. Η προσφορά ισχύει για συγκεκριμένο αριθμό φιαλών και μόνο για πελάτες λιανικής.

Δείτε όλα τα λευκά κρασιά άνω των 8€
Δείτε περισσότερα για το ΟροπέδιοΜαντίνεια
Η ζώνη του ΠΟΠ Μαντίνεια είναι από τις δημοφιλέστερες ζώνες ονομασίες προέλευσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς θεσπίστηκε το 1971. Χάρις το ιδιαίτερο μικροκλίμα του οινοπεδίου της Μαντίνειας, το φιλέρι που καλλιεργείται στην Πελοπόννησο μεταβάλλεται σε Μοσχοφίλερο στη Μαντίνεια. Ο φλοιός της ρόγας της ποικιλίας μοσχοφίλερο έχει κοκκινωπό χρώμα από τα οποία παράγονται λευκά ξηρά κρασιά με αρώματα τριαντάφυλλου και νότες λεμονανθών, το στόμα τους είναι ελαφρύ μέτριας οξύτητας και πικάντικο τελείωμα.

Boutari
Η ιστορία της οικογένειας Μπουτάρη ξεκίνησε το 1879 και πλέον οι ετικέτες της αποτελούν αξιόπιστες επιλογές. Το όνομα της είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Μοσχοφίλερο, καθότι είναι η πρώτη εταιρία που μας το σύστησε. Το 1991, εδραιώνει και επεκτείνει την παρουσία της στην περιοχή, μέσα από την ιστορική Οινοποιία Καμπά που εντάσσεται πλέον στον Όμιλο. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα οργανωμένα οινοποιεία. Ο αμπελώνας, εκτάσεως 700 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 650μέτρων, είναι ξηρικός, με συνεχείς αναμπελώσεις, ενώ τα παλαιότερα αμπέλια φτάνουν την ηλικία των 48 ετών. Μεγάλο μέρος του αμπελώνα αποτελείται από χαλικώδεις πλαγιές με ανατολική έκθεση, πράγμα που εξασφαλίζει καλή ωριμότητα και άριστη ποιότητα πρώτης ύλης. Τα εδάφη είναι αργιλώδη και αργιλοπηλώδη, καλώς στραγγιζόμενα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ηπειρωτικό με ψυχρό χειμώνα και θερμό καλοκαίρι.  

Οροπέδιο
Το χρώμα του είναι βαθύ ανοιχτό κιτρινοπράσινο και έχει μεγάλη ένταση αρωμάτων, όπως τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή. Παρά τις αντιξοότητες, το τελευταίο διάστημα πριν το τρυγητό, ήταν ευνοϊκό για την ωρίμανση των σταφυλιών, την εξέλιξη των αρωμάτων και την διατήρηση της οξύτητας. Σε σχέση με το 2014 πρόκειται για ένα κρασί πολύ πιο αρωματικό (περισσότερες τερπενικές ενώσεις) ενώ η κύρια διαφορά βρίσκεται στο σώμα του και στον όγκο του με μεγαλύτερο αλκοολικό βαθμό λόγω της καλύτερης ωρίμανσης του ενώ παρουσιάζει πιο ισορροπημένη οξύτητα. Επίσης δόθηκε σημασία στην επιλογή των βαρελιών ώστε να είναι ανεπαίσθητη η παρουσία του αρώματος ξύλου και καπνού. Στόχος ήταν να υπερισχύσει ο αρωματικός χαρακτήρας και η τυπικότητα του Μοσχοφίλερου. Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του είναι κατάλληλος γευστικός σύντροφος σε μεγάλη γκάμα γεύσεων όπως: σαλάτες, ορεκτικά, πιάτα και μεζέδες θαλασσινών, μυδοπίλαφο, μαλακά αλλά και λιπαρά τυριά και πολλούς ακόμα λαχταριστούς μεζέδες που αφθονούν στην Ελληνική κουζίνα. Η επιλογή του κρασιού είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον καιρό. Τώρα λοιπόν που ήρθε η άνοιξη, τα χρώματα πλημυρίζουν και τα αρώματα ξυπνούν τις αισθήσεις. Ελάτε να γνωρίσουμε τη νέα σοδειά του 2015 από το Οροπέδιο Μαντινεία της οικογένειας Μπουτάρη.

Στην υγειά σας!