| Logout | Login | Επικοινωνία |

My Cart 0 Item (s)
Toggle Nav

Salto Wild Yeast (2014-2019)

Availability: Out of stock
€79.70
SKU
2561_14_19
Dry, Still, White, Moshofilero

Μπορούν τα κρασιά από Μοσχοφίλερο να παλαιώσουν? Η απάντηση βρίσκεται σε αυτή την ‘κάθετη’ με 6 διαφορετικές χρονιές του Salto και είναι ένα τρανταχτό και κατηγορηματικό ΝΑΙ! Και όταν μιλάμε για παλαίωση, δεν εννοούμε ότι το κρασί απλά αντέχει, αλλά εξελίσσεται πολύ όμορφα στον χρόνο αναδεικνύοντας έναν υπέροχο, κομψό, με τραγανή οξύτητα και γεμάτο φρεσκάδα χαρακτήρα εσπεριδοειδών, πράσινων φρούτων και ορυκτών στοιχείων.

 

Αν η περιγραφή σας θύμισε καλά Rieslings από την Αλσατία ή την Γερμανία σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν έχουμε μπερδευτεί! Δεν μιλάμε για Riesling αλλά για ένα σπουδαίο Μοσχοφίλερο που την εξέλιξη του θα ζήλευαν πολλοί παραγωγοί που οινοποιούν ποικιλίες με αποδεδειγμένη δυνατότητα παλαίωσης. Ακόμα και το παλαιότερο κρασί αυτή της συλλογής, το Salto του 2014, είναι αρκετά φρέσκο και θα μπορούσε να εξελιχθεί για κάποια χρόνια ακόμα.

Salto Wild Yeast 2015

An exploration of the potential of a Salt Moschofilero forward The indigenous variety that one can be seen through modern 'look', is the effort of George Skouras. Fermentation with isolated laboratory 'wild' yeasts, beautifully expressed bud, varietal character and complexity where the variety has accustomed us, raise the bar very high.


Salto Wild Yeast 2016

An exploration of the potential of a Salt Moschofilero forward The indigenous variety that one can be seen through modern 'look', is the effort of George Skouras. Fermentation with isolated laboratory 'wild' yeasts, beautifully expressed bud, varietal character and complexity where the variety has accustomed us, raise the bar very high.


Salto Wild Yeast 2017

An exploration of the potential of a Salt Moschofilero forward The indigenous variety that one can be seen through modern 'look', is the effort of George Skouras. Fermentation with isolated laboratory 'wild' yeasts, beautifully expressed bud, varietal character and complexity where the variety has accustomed us, raise the bar very high.


Salto Wild Yeast 2018

An exploration of the potential of a Salt Moschofilero forward The indigenous variety that one can be seen through modern 'look', is the effort of George Skouras. Fermentation with isolated laboratory 'wild' yeasts, beautifully expressed bud, varietal character and complexity where the variety has accustomed us, raise the bar very high.


Salto Wild Yeast (Out of Stock)

An exploration of the potential of a Salt Moschofilero forward The indigenous variety that one can be seen through modern 'look', is the effort of George Skouras. Fermentation with isolated laboratory 'wild' yeasts, beautifully expressed bud, varietal character and complexity where the variety has accustomed us, raise the bar very high.


Salto Wild Yeast 2014

An exploration of the potential of a Salt Moschofilero forward The indigenous variety that one can be seen through modern 'look', is the effort of George Skouras. Fermentation with isolated laboratory 'wild' yeasts, beautifully expressed bud, varietal character and complexity where the variety has accustomed us, raise the bar very high.


Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

More Information

Wine Color White
Greek Grape Variety Moshofilero
Country Greece
Region Peloponnese/Nemea
Bottle Size 0.75lt
Dryness Dry
Style Still

Δείτε και τις παρακάτω επιλογές


Search for other wines