| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Σήμερα Πέμπτη 28/10 το κατάστημά μας θα είναι ανοικτό από τις 11:00 εως τις 20:00

Κτήμα Θεοδωρακάκου Μαυρούδι - Ερυθρός 2015

Βαθμολογία:
78% of 100 30
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
10,20 €
  • Αγοράστε 6 με 9,38 € το ένα και κερδίστε  8%
SKU
2086
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαυρούδι, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
Με όμορφο, ώριμο ρουμπινί χρώμα που υποδηλώνει και την μεστότητα του κρασιού, πολύ ενδιαφέρουσα μύτη με αρώματα μήλου, κανέλλας, που μεταφέρεται και στο στόμα με μια κομψή αυστηρότητα, ωραία οξύτητα και σωστά δομημένες τανίνες, που ζητούν κρέας, καλή διάρκεια, είναι κρασί που θα απογειώσει γευστικά ένα ελαφρύ κρέας μαγειρευτό ή και στα κάρβουνα.
Το Μαυρούδι, σαν ονομασία, συναντάται και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, γιατί έτσι αποκαλούνται πολλές ερυθρόμαυρρες ποικιλίες. Το Λακωνικό Μαυρούδι οινοποιείται ιδανικά από το κτήμα Θεοδωρακάκου, με εξαιρετικό αρωματικό και γευστικό ενδιαφέρον, διαθέσιμο για πολλούς γευστικούς συνδυασμούς στο τραπέζι.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Θεοδωρακάκου (Κτήμα)
Περιγραφή Παραγωγού Ποικιλιακή σύνθεση: Μαυρούδι 100%
Βιολογικός οίνος: Πιστοποίηση ΔΗΩ
Παραγωγική διαδικασία: Τρύγος τέλος Σεπτέμβρη. Με τα χέρια σε μικρά τελλάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή του σταφυλιού και τον απορραγισμό του εφαρμόζεται προζυμωτική κρυοεκχύλιση (cold soak) στους 8-10 °C για 2-3 ημερες με σκοπό την παραλαβή των αρωματικών και χρωματικών συστατικών του σταφυλιού, εν συνεχεία πραγματοποιείται η ελεγχόμενη ζύμωση του σε θερμοκρασία 18°C καθώς και μεταζυμωτική εκχύλιση για την εντονότερη συμπύκνωση του φρουτώδη χαρακτήρα. Ακολουθεί παλαίωση για ένα χρόνο σε δρύινα γαλλικά βάρελια με παράλληλη πραγματοποιήση της μηλογαλακτικής ζύμωσης.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χαρακηρίζεται από βαθύ ερυθρό χρώμα, εξαιρετικό bouquet, που παραπέμπει σε αρώματα κερασιού, σοκολάτας γάλακτος με νύξεις καπνού, ψημένου κάστανου, βουτύρου, στο στόμα είναι γεμάτο με στρογγυλό σώμα και έντονη επίγευση.
Αρμονία γεύσεων: Σερβίρεται στους 18 °C και συνοδεύει πλούσια λιπαρά κρεατικά με έντονες σάλτσες, αγριογούρονο στιφάδο, ελάφι κοκκινιστό, πικάντικα τυριά και αλλαντικά.
Χρώμα Ερυθρός
Ελληνική Ποικιλία Μαυρούδι
Κατηγορία Ποιότητας Λακωνικός ΠΓΕ
Χρονιά 2015
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Πελοπόννησος/Λακωνία
Ποσότητα 750ml
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 13%
Πότε να το πιείτε Πιείτε το τώρα
Γευστικός Χαρακτήρας Ερυθρά μαλακά με ώριμο φρούτο
Ταιριάζει εξαιρετικά με Κρέας με πικάντικη κόκκινη σάλτσα, κρέας στο μπάρμπεκιου, μοσχάρι γιουβέτσι, μπριζόλες στα κάρβουνα.
Ταιριάζει με Κρέας Καυτερό, Κρέας Μοσχάρισιο Μαγειρευτό Κόκκινο, Κρέας Μοσχάρισιο Ψητό Σχάρας, Κρέας Μοσχάρισιο Ψητό Φούρνου, Κρέας Χοιρινό Ψητό Σχάρας, Μπάρμπεκιου
Διακρίσεις Κτήμα Θεοδωρακάκου Μαυρούδι Ερυθρό εσοδείας 2001
Αξιολόγηση ‘Α’ στον Διαγωνισμό Οίνου της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών.

Δείτε και τις παρακάτω επιλογές


Αναζητήστε παρόμοια κρασιά