Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Λάδι και λεμόνι

Περισσοτερες Οψεις

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο

8,90 €
Η Νένα Ισμυρνόγλου εμπλουτίζει το «ταπεινό» λαδολέμονο με λαχανικά, φρούτα, μυρωδικά και μπαχαρικά και δημιουργεί 50 δροσερά πιάτα με ευφάνταστα λαδολέμονα για όλο το χρόνο.

Εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν το προϊόν είναι ξανα διαθέσιμο

Η Νένα Ισμυρνόγλου -για πρώτη φορά στην ελληνική γαστρονομία και βιβλιογραφία- μας δίνει ένα βιβλίο γύρω από το ταπεινό λαδολέμονο και τις άπειρες δυνατότητες χρήσης του στη μαγειρική, από σάλτσες και μαρινάδες, μέχρι ντρέσινγκ και ντιπ.

Στο βιβλίο της «Λάδι και λεμόνι» θα βρούμε 50 υπέροχες συνταγές με ευφάνταστα λαδολέμονα.

Σε κάθε συνταγή εμπλουτίζει το απλό λαδολέμονο με φρέσκα και ξερά μυρωδικά, μπαχαρικά, χυμούς φρούτων και λαχανικών, γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι, ξίδι και διάφορα άλλα υλικά, ανάλογα με το είδος του φαγητού και την εποχή και δημιουργεί πρωτότυπα ντρέσινγκ για τις σαλάτες ή υπέροχες σάλτσες για το ψήσιμο και το σερβίρισμα του φαγητού. Υπάρχουν όμως και συνταγές όπου το λαδολέμονο παίζει το ρόλο μαρινάδας, ενώ σε άλλες γίνεται ένα νόστιμο συνοδευτικό ντιπ.

Για τη συγγραφέα: Η Νένα Ισμυρνόγλου είναι μια από τις λίγες γυναίκες σεφ που έχουν καταφέρει με το ταλέντο και το χαρακτήρα τους να γίνουν όνομα αναφοράς στον ανδροκρατούμενο χώρο της επαγγελματικής μαγειρικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά όλοι της οι πρόγονοι έχουν καταγωγή από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία. Σπούδασε ραδιοηλεκτρονικά, μικρογλυπτική και αργυροχρυσοχοΐα, αλλά την κέρδισε η τέχνη της μαγειρικής. Εργάστηκε ως μαγείρισσα στην Οία της Σαντορίνης, σε γνωστά εστιατόρια, όπως ο «Κουκούμαβλος» και το «1800». Το 1992 ανέλαβε ως υπεύθυνη σεφ και υπεύθυνη κουζίνας και προσωπικού στο αθηναϊκό εστιατόριο «Καλλίστη», το οποίο βραβεύτηκε πολλές συνεχόμενες χρονιές με «Χρυσό Σκούφο». Από το 2000 έως το 2002 εργάστηκε στο εστιατόριο «Milos» στη Νέα Υόρκη, ενώ, επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανέλαβε ως υπεύθυνη σεφ το εστιατόριο «Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης» από το 2002 έως σήμερα, με μια διακοπή από το 2006 έως το 2008. Τη διετία αυτή συνεργάστηκε στο άνοιγμα αλλά και ως υπεύθυνη σεφ στο εστιατόριο «Pasaji», στο Σύνταγμα. Εχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια για τη μεσογειακή διατροφή στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια. Από το 2008 συνεργάζεται με την Καθημερινή και το περιοδικό Γαστρονόμος. Στη μαγειρική της αντλεί άφθονο υλικό από την ελληνική παράδοση και συνθέτει συνταγές βασισμένες στα φρέσκα εποχικά προϊόντα.
Εκδότης Η Καθημερινή
Έτος Έκδοσης 2009
Συγγραφέας Νένα Ισμυρνόγλου

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών