| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Μια βραδιά με το Κατώγι - Στροφιλιά - Συμμετοχή ανά άτομο

Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο εντός 3 εργάσιμων ημερών
45,00 €
SKU
VP0006
Μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην αρμονία γεύσεων και οίνων διοργανώνει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011 από τις 8:30 μ.μ. το House of Wine στο εστιατόριο Pausa, στο Μαρούσι, με επίκεντρο την κάθετη γευσιγνωσία 5 παλαιών εσοδειών του κορυφαίου κρασιού του Οινοποιείου που ξεκίνησε ουσιαστικά την ιστορία του εμφιαλωμένου Οίνου στην Ελλάδα: Το "Κτήμα Αβέρωφ" θα σας αποκαλύψει την εξέλιξή του μέσα στο χρόνο, και στη συνέχεια, στο πλούσιο δείπνο που θα ακολουθήσει, θα γευθείτε τα θαυμάσια κρασιά του κτήματος "Κατώγι-Στροφιλιά" συνδυασμένα με τις γαστρονομικές συνθέσεις του Chef του Pausa που δημιουργήθηκαν ειδικά για να αναδείξουν τα κρασιά αυτά... Μια αξέχαστη βραδιά για τους φίλους του Οίνου και του House of Wine.
Επειδή οι διαθέσιμες θέσεις έχουν εξαντληθεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά για να δούμε αν υπάρχει διαθεσιμότητα απο τυχόν ακυρώσεις.
Μια κάθετη γευσιγνωσία είναι πάντα ένα σημαντικό γεγονός για τους οινόφιλους. Πόσω μάλλον όταν η γευσιγνωσία αφορά στο κορυφαίο κρασί ενός Οινοποιείου που κυριολεκτικά έχει γράψει τις πρώτες λέξεις της ιστορίας του εμφιαλωμένου οίνου στην Ελλάδα: Το «Κτήμα Αβέρωφ».

Ένα πλούσιο δείπνο με 4 εξαιρετικά κρασιά και 4 πιάτα με επιδόρπιο, ειδικά δημιουργημένα από τον chef ενός από τα καλύτερα wine restaurants, του Pausa για να αναδείξουν αυτά τα κρασιά είναι επίσης ένα γεγονός αυτό καθεαυτό που θα δώσει στους φίλους του οίνου και του καλού φαγητού την ιδιαίτερη απόλαυση που αναζητούν.

Το House of Wine, με ένα παρελθόν επιτυχημένων εκδηλώσεων με επίκεντρο τον οίνο συνδυάζει και τα δύο αυτά σημαντικά για τους οινόφιλους γεγονότα σε ένα: Στην εκδήλωση «Μια βραδιά με το Κατώγι-Στροφιλιά», ένα ιστορικό οινοποιείο, δημιούργημα του ευπατρίδη πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ χαρίζει το ιστορικό του βάρος στον συνδυασμό γευσιγνωσίας και δείπνου κάτω από τον συντονισμό και την επιμέλεια του House of Wine, για να απολαύσουν οι φίλοι του οίνου την Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου μια αξέχαστη βραδιά.

Η Ταυτότητα της Εκδήλωσης

Κρατήσεις: Για την συμμετοχή η κράτηση είναι απαραίτητη. Μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά από αυτή την σελίδα, είτε και τηλεφωνικά στο House of Wine στο τηλέφωνο 210 6773315.
Διεύθυνση Εστιατορίου Pausa:
Αγ. Κων/νου & Ηφαίστου 3, Μαρούσι
Τηλ.: 210 6179 290

Μενου-click για μεγέθυνση
Χάρτης
Χάρτης-click για μεγέθυνση
Αφιξη, welcome: 8:30-9:00 μ.μ.
Γευσιγνωσία:9:00-9:45 μ.μ.
Δείπνο:9:45 - μ.μ.

Ιστορία

Η πρώτη αμπελουργική εκμετάλλευση στην Ελλάδα που εμφορείται από την ιδέα «αμπέλι-οινοποιείο-εμφιαλωμένο κρασί» ξεκινά το 1959 από τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Το αμπελοτόπι που επιλέγεται στο Μέτσοβο, βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων, με κλίση εδάφους και κατάλληλο προσανατολισμό για ποιοτικότερη ανάπτυξη των κλημάτων. Για πρώτη φορά φυτεύεται στην Ελλάδα η ποικιλία Cabernet Sauvignon, εγκαινιάζοντας την καλλιέργεια ξενικών ποικιλιών και από καλή τύχη, ανάμεσα στα κλήματα βρίσκονται πρέμνα Cabernet Franc και Merlot.

Το πρώτο κρασί οινοποιείται στο κατώγι του σπιτιού της οικογένειας Αβέρωφ στο Μέτσοβο και φέρει το όνομα «Κατώγι Μετσόβου». Ο ίδιος ο Ευάγγελος Αβέρωφ σχεδιάζει την ετικέτα του κρασιού σε ένα επιστολόχαρτο του πολιτικού του γραφείου. Το εγχείρημα τον έχει συνεπάρει. Χτίζεται το οινοποιείο στην άκρη του χωριού του Μετσόβου και ακολουθούνται όλες οι προδιαγραφές για τη συνεχή ποιοτική βελτίωση του κρασιού. Η κορυφαία δημιουργία του κτήματος, το «Κτήμα Αβέρωφ» θα πάρει τα ηνία από το Κατώγι Μετσόβου και θα οδηγήσει το ιστορικό οινοποιείο σε σημαντικές επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Γευσιγνωσία

Πέντε από τις καλύτερες χρονιές του "Κτήμα Αβέρωφ" θα δοκιμάσουμε στην γευσιγνωσία που θα γίνει με την καθοδήγηση του Θόδωρου Λέλεκα, Διευθυντή του House of Wine Club. Οι χρονιές 1999, 2000, 2001, 2003 και 2004 θα ξεδιπλώσουν την εξέλιξη στο χρόνο του ιστορικού αυτού κρασιού, και κάθε μια θα αναλυθεί με απλά λόγια σε σχέση με την προηγούμενη αλλά και σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της από τον Θόδωρο Λέλεκα, ώστε όσοι για πρώτη φορά συμμετέχουν στην διαδικασία της γευσιγνωσίας να κατανοήσουν αλλά και να απολαύσουν τις διάφορες φάσεις της.

Γεύμα

Στο πλούσιο δείπνο που θα ακολουθήσει την γευσιγνωσία θα απολαύσουμε τα σύγχρονα κρασιά του "Κατώγι-Στροφιλιά" συνδυασμένα με μαεστρία από το Chef του Pausa, ώστε να αναδειχθούν στο έπακρο τα αρώματα και οι γεύσεις τους.

Από το αφρώδες FLOARA DI MUNTE που θα ξεκινήσει το δείπνο θα πάμε στο TRAMINER, στη συνέχεια στο ΡΟΖΕ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ . Τέλος η ΕΡΥΘΡΗ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ θα συνοδεύσει το κυρίως πιάτο . Όλα τα κρασιά σε αρμονία γεύσεων με τα πιάτα που τα συνοδεύουν. Δείτε εδώ το πλήρες menu της εκδήλωσης.

Εστιατόριο Pausa

Mε αυθεντικές ιταλικές γαστρονομικές προτάσεις με φρέσκιες πρώτες ύλες και γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν τον ουρανίσκο, το «Pausa , il ristorante rosso» δίνει έμφαση στην γευστική αρμονία των γαστρονομικών του δημιουργημάτων με ελληνικά και ξένα κρασιά.

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό