Νόστιμον & Υγιεινόν

13,80 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο (3)
SKU
BOOK003
Μακριά από εξαντλητικές δίαιτες, ο Αλέξανδρος Γιώτης μάς δίνει δεκάδες ισορροπημένες και νόστιμες συνταγές για μια πιο υγιεινή διατροφή.
Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές
Μπορούμε να τρώμε νόστιμα φαγητά που είναι και υγιεινά; Πάνω σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει απάντηση το βιβλίο του Αλέξανδρου Γιώτη «Νόστιμον και υγιεινόν», προτείνοντας ένα ισορροπημένο μοντέλο διατροφής, που δεν έχει καμία σχέση με εξαντλητικές και άσκοπες δίαιτες. Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα βιβλίο διαιτητικής, αλλά για έναν πολύτιμο «οδηγό» για το πως θα αλλάξουμε τη διατροφή μας προς το καλύτερο. Στο βιβλίο θα βρούμε δεκάδες υπέροχες συνταγές για όλα τα είδη των μαγειρεμάτων: σαλάτες, ορεκτικά και συνοδευτικά, σούπες, κύρια πιάτα, ντιπ, σάλτσες και επιδόρπια. Μέσα από τις σελίδες του, ο Αλέξανδρος Γιώτης μας αποκαλύπτει τα μυστικά ενός επαγγελματία μάγειρα, μας καθοδηγεί στους σωστούς συνδυασμούς υλικών και μας δείχνει, συνταγή - συνταγή, πως θα δώσουμε νοστιμιά στα πιάτα μας, προσθέτοντας τα κατάλληλα μυρωδικά και μπαχαρικά, σπιτικούς ζωμούς και εποχικά λαχανικά. Από τις συνταγές του απουσιάζουν τα βαριά τηγανίσματα, οι πολλές λιπαρές ουσίες και τα εξαντλητικά μαγειρέματα. Για τον συγγραφέα: Ο Αλέξανδρος Γιώτης δίδασκε Ιστορία Μαγειρικής & Διατροφής και Διεθνή Γαστρονομία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde. Σπούδασε ψυχοκοινωνιολογία και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, στη Γαλλία. Εργάστηκε στη γαλλική ραδιοφωνία στο Παρίσι και ως ανταποκριτής στην Αθήνα. Συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στη δημιουργία του πρώτου μη κρατικού ραδιοφώνου, του Αθήνα 9.84, και στη συνέχεια πολλών άλλων ραδιοσταθμών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Υπήρξε επαγγελματίας μάγειρας, κριτικός γαστρονομίας από το 1983, εδεσματολόγος και μελετητής της μαγειρικής παράδοσης, ιστορίας και λαογραφίας. Τη δεκαετία του ’90 παρουσίασε εκπομπές μαγειρικής στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση. Έχει δημοσιεύσει συγγράμματα και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες και 8 βιβλία γύρω από τη μαγειρική και τη διατροφή. Ως γαστρονομικός σύμβουλος ή διευθυντής κουζίνας έχει συνεργαστεί με γνωστά εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Συνεργάζεται με το Γαστρονόμο από το πρώτο του τεύχος.

Περισσότερες Πληροφορίες

Εκδότης Η Καθημερινή
Έτος Έκδοσης 2009
Συγγραφέας Αλέξανδρος Γιώτης
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης


Σχετικά Άρθρα