Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Ντομάτα

Περισσοτερες Οψεις

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο

8,90 €
Σαλάτες, σάλτσες, κοκκινιστά, τάρτες και δεκάδες άλλες ευρηματικές συνταγές με το πιο ζουμερό, νόστιμο και αγαπημένο «φρούτο» της ελληνικής κουζίνας.

Εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν το προϊόν είναι ξανα διαθέσιμο

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, τη «Ντομάτα», ο σεφ του Γαστρονόμου Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει με το πιο αγαπημένο λαχανικό της ελληνικής κουζίνας και προτείνει 53 εύκολες αλλά πολύ ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές.

Το βιβλίο χωρίζεται σε κεφάλαια ανάλογα με το είδος του φαγητού: «Με λαχανικά», «Με κρέας και πουλερικά», «Με ψάρια και θαλασσινά», «Με ζυμαρικά και ρύζι», «Σαλάτες», «Ζύμες και σάντουιτς», «Σάλτσες και σούπες» και τέλος, «Γλυκά».

Μέσα από τις σελίδες του θα βρούμε δεκάδες ιδέες για μαγειρέματα με ντομάτα -ωμή, ψιλοκομμένη, ή σε μορφή σάλτσας-, από νόστιμα τουρλού και αλλιώτικα γεμιστά, μέχρι αρωματικά μπιφτέκια και ζουμερά κοκκινιστά και από λαχταριστές μακαρονάδες και σπιτικές σάλτσες μέχρι πολύχρωμες σαλάτες και εντυπωσιακές τάρτες.

Στην εισαγωγική ενότητα του βιβλίου μαθαίνουμε τα πάντα για την ιστορία της ντομάτας και το πως κατάφερε να κατακτήσει μια τόσο σημαντική θέση στην καθημερινή μας διατροφή, μαζί με δεκάδες συμβουλές για το πως θα διαλέξουμε καλές ντομάτες, τι θα κάνουμε αν είναι λίγο άγουρες, πως θα τις συντηρήσουμε σωστά, πως θα τις ξεφλουδίσουμε εύκολα, πως θα τις κόψουμε για να κάνουμε γεμιστά και πως για να κάνουμε σάλτσα και πολλά άλλα.

Για τον συγγραφέα: Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε ως βοηθός σεφ στο εστιατόριο «Ballade» της Αθήνας. Από εκεί βρέθηκε στη σχολή Ecole Ferrandi της Γαλλίας, σε ένα εξαιρετικά οργανωµένο περιβάλλον που του έδωσε τις απαραίτητες βάσεις και γνώσεις για να συνεχίσει. Η πρακτική της σχολής σε Παρίσι (Plaza Athenee) και Λονδίνο (The Connaught) τον έφεραν σε επαφή µε την πραγµατική διάσταση της δουλειάς ενός σεφ. Η υποτροφία που του εξασφάλισε η διπλωµατική του εργασία ήταν το εισιτήριο για τις ΗΠΑ και το Johnson & Wales University, όπου δίδαξε βάσεις γαλλικής κουζίνας σε πρωτοετείς φοιτητές. Η διδασκαλία ήταν µια συναρπαστική εµπειρία, καθώς έζησε τη µαγεία να µεταδίδει τις γνώσεις του σε ανθρώπους που αγαπάνε τη µαγειρική. Παράλληλα, στο πανεπιστήµιο παρακολούθησε µαθήµατα food styling, µια εξειδίκευση που τον βοήθησε πολύ στη µετέπειτα πορεία του και την ενασχόληση µε τα media. Η επιστροφή του στην Ελλάδα σήµαινε σκληρή δουλειά σε εστιατόρια, ως υπεύθυνος chef, στην τηλεόραση, σε έντυπα κ.λπ. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία και παράλληλα µε τις υπόλοιπες επαγγελµατικές του δραστηριότητες παραδίδει σεµινάρια µαγειρικής στον καινούργιο χώρο της εταιρείας του «Sidayes».
Εκδότης Η Καθημερινή
Έτος Έκδοσης 2009
Συγγραφέας Αλέξανδρος Παπανδρέου
Φωτογράφος Γιώργος Δρακόπουλος
Αριθμός Σελίδων 144

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.


Σχετικά Άρθρα

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών