You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Προτάσεις
-
Prosecco Brilla Rose 2022
Ξηρός, Αφρώδης, Ροζέ, Glera, Pinot Noir, 11% alc.
12,50 € Φτάνει μέχρι 11,50 €Η εντυπωσιακή και λαμπερή φιάλη του, φιλοξενεί ένα κρασί που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας γουλιά! Ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα που προϊδεάζει για τα αρώματα που θα ακολουθήσουν. Μπουκέτα με τριαντάφυλλa και λευκά λουλούδια μαζί με γκρέιπφρουτ και κόκκκινα φρούτα ελευθερώνονται από τις έντονες και ντελικάτες φυσαλίδες προσφέροντας ένα δροσιστικό, πλούσιο και τραγανό ροζέ Prosecco. -
Αμπέλου Φως - Ερυθρός 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
Ειδική Τιμή 4,76 € Κανονική τιμή 5,60 €Φρέσκο ερυθρό από Αγιωργίτικο και Cabernet Sauvignon για όλες τις ώρες και όλες τις εποχές. Το Αμπέλου Φως είναι ένα ευχάριστο, αρωματικό κρασί που εκφράζει απλόχερα όλη την φιλικότητα του Αγιωργίτικου και προορίζεται για να συμμετάσχει σε πολλούς και ευχάριστους γευστικούς συνδυασμούς. Ένα κρασί που θα το προτιμήσουμε ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός, καθώς θα μπορέσουμε να το απολαύσουμε ελαφρώς δροσερό, και σε συνδυασμό με ελαφριά, καθημερινή κουζίνα. -
Karipidis - Rose 2023
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 12,5% alc.
14,80 € Φτάνει μέχρι 13,62 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΕίναι γνωστό ότι η οικογένεια Καριπίδη επενδύει στις διεθνείς ποικιλίες παράγοντας πολύ όμορφες εκφράσεις των πιο φημισμένων σταφυλιών. Μία από αυτές είναι και το τοσκανέζικο Sangiovese που καλλιεργούμενο στους βιολογικούς αμπελώνες της οικογένειας στην Θεσσαλία, μας χαρίζει ένα ροζέ με χρώμα και στιλ που κλείνει το μάτι προς την Προβηγκία. -
Abyss 2021
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
22,20 € Φτάνει μέχρι 19,98 €Σύνθετο βαρελάτο Ασύρτικο από αμπελώνες σε υψηλό υψόμετρο στην Αργολίδα! Μία έκφραση του Ασύρτικου που εστιάζει στον πλούτο, την ένταση και την διάρκεια καθώς έχει ωριμάσει σε δρύινα γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 8 μήνες. Ένα γαστρονομικό κρασί που έχει την δομή να απογειώσει πολλά λιπαρά και πληθωρικά πιάτα, είτε βασίζονται στο ψάρι είτε στο κρέας. -
Synastry Chardonnay OAK 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
11,20 € Φτάνει μέχρι 10,08 €To δημοφιλές Chardonnay σε μία δροσερή, φρουτένια και όμορφα βαρελάτη έκφραση από την Νεμέα με φανταστική σχέση τιμής ποιότητας. Ζουμερή γεύση, λιπαρότητα και διακριτικά στοιχεία δρυός σε ένα κρασί που μπορεί να σταθεί με την ίδια ευκολία τόσο στο καθημερινό τραπέζι όσο και στην πιο ‘special’ περίσταση. -
Χίλια Χρόνια Λευκός 2020
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
12,70 € Φτάνει μέχρι 11,68 €Από έναν νέο ανερχόμενο παραγωγό της Νεμέας, έρχεται αυτό το ιδιαίτερο κρασί από Chardonnay, να μας εκπλήξει και να μας αποδείξει ότι η περιοχή αυτή μπορεί να δώσει και σπουδαία λευκά κρασιά. Ο Χρήστος Μπαραφάκας χρησιμοποιεί βαρέλια ακακίας προσδίδοντας έναν έντονο και ταυτόχρονα κομψό ‘βαρελάτο’ χαρακτήρα που θα ενθουσιάσει ακόμα και όσους ‘δυσκολεύονται’ με αυτό το στυλ κρασιού. -
Εκατό 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
16,00 € Φτάνει μέχρι 14,72 €Θαυμάσια και πολύ ιδιαίτερη έκφραση του Μοσχοφίλερου που ανεβάζει την ποικιλία πολλά επίπεδα. 100 είναι οι ημέρες είναι αφήνονται τα στέμφυλα να έρθουν σε επαφή με το μούστο, δίνοντας ένα σχεδόν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα ροδοπέταλων και μαρμελάδας και απαλές τανίνες. Η πολύπλοκη δομή του το καθιστά ιδανικό για να συνοδεύσει και πιάτα που παραδοσιακά ταιριάζουν με ερυθρά κρασιά. -
Παπαγιαννάκος - Ασύρτικο 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
12,30 € Φτάνει μέχρι 11,32 €Το Ασύρτικο έχει κατακλύσει τον Ελληνικό αμπελώνα και από ότι φαίνεται στις περισσότερες περιοχές τα πάει πολύ καλά! Στον Αττικό αμπελώνα ταιριάζει σίγουρα και το αποδεικνύει το Ασύρτικο του Βασίλη Παπαγιαννάκου, ένα κρασί που ‘κουβαλάει΄ όλα τα χαρίσματα της ποικιλίας. Ζωηρή οξύτητα, λεμονάτα αρώματα και ορυκτά στοιχεία. Με τα πιο προσιτά Ασύρτικα της Σαντορίνης να έχουν πια σχεδόν διπλή τιμή, τότε μιλάμε για εξαιρετική σχέση τιμής ποιότητας. -
Σπάνιες Γαίες, "Ταμπούρι" 2021
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Επιδέχεται Παλαίωση
22,90 € Φτάνει μέχρι 21,07 €Μία από τις πιο ωραίες εκφράσεις του Cabernet Franc στην Ελληνική γη προέρχεται από τον αμπελώνα Ταμπούρι της Στροφιλιάς σε υψόμετρο 800 μέτρων στο οροπέδιο της Στυμφαλίας στην ορεινή Κορινθία. Η διαχείριση του αμπελώνα και το ευνοϊκό κλίμα δίνουν εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια, όπου σε συνδυασμό με την φροντίδα στο οινοποιείο και την ωρίμαση σε γαλλική δρυ οδηγούν σε ένα ερυθρό κρασί περιορισμένης παραγωγής που βάζει τον πήχη πολύ ψηλά. -
THEMA - Ροζέ 2023
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Tempranillo, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
15,00 € Φτάνει μέχρι 13,80 €Αγαπημένο ροζέ από Tempranillo, που ξεδιπλώνει όμορφα τα ευχάριστα φραουλένια αρώματά του, με την υποστήριξη της ισορροπημένης οξύτητάς του. Δοκιμάστε το όχι μόνο για την πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει την Ισπανική ποικιλία του, αλλά και για το γεγονός ότι είναι ένα άκρως απολαυστικό ροζέ που δένει τέλεια με τα μεζεδάκια που θα κληθεί να συνοδεύσει. -
Cuvee Evdemon 2020
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
52,10 €Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες.
Μέγιστος αριθμός φιαλών ανα παραγγελία: 3Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών καλλιεργούμενοι στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης. -
Terre de Zeus Malagousia 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
17,10 €Στο οινοποιείο Navitas από τα πρώτα κιόλας βήματα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία υπέροχη Μαλαγουζιά που πάει τη ποικιλία σε άλλο επίπεδο. Ένα κρασί με ξεμυαλιστικό αλλά ταυτόχρονα κομψό άρωμα, με τονισμένη οξύτητα που φρεσκάρει και με πολύ ωραία αρμονική επίγευση. Αν είστε από αυτούς που δεν βλέπουν την Μαλαγουζιά με καλό μάτι, αυτή η φρέσκια προσπάθεια θα σας κάνει να αναθεωρήσετε! -
Σαντορίνη Νυχτέρι Βενετσάνου 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
31,00 €Τα Νυχτέρια είναι κρασιά που παράγονται από υπερώριμα σταφύλια Ασύρτικου και ωριμάζουν για ένα χρονικό διάστημα σε βαρέλια. Εδώ ένα τυπικό παράδειγμα αυτού του στιλ κρασιού που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ Σαντορίνη και αποτυπώνει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού και της ποικιλίας. Η Κάναβα που φιλοξενεί το οινοποιείο χτίστηκε το 1947, από την οικογένεια Βενετσιάνου και ξανατέθηκε σε λειτουργία μόλις το 2014. -
Pommery Brut Rose
Ξηρός, Αφρώδης, Ροζέ, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
70,00 €Φανταστική έκφραση ροζέ σαμπάνιας από έναν από τους πιο ιστορικούς οίκους της Καμπανίας, με φινέτσα, πολύ ωραία έκφραση φρούτων και κρεμώδη υφή. To Chardonnay, το Pinot Noir και το Pinot Meunier έχουν συνδυαστεί αριστοτεχνικά χαρίζοντας μας ένα κρασί που θα δώσει υπεραξία στο τραπέζι απογειώνοντας οποιοδήποτε εκλεκτό έδεσμα. Θα προσφέρει συγκινήσεις και σαν απεριτίφ. -
Fino Jarana
Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
17,10 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιTo Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.