Προτάσεις

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 46-60 από 110

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Καπνίας Λευκός
    Καπνίας Λευκός 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Από τις πιο γνωστές και ποιοτικές Ελληνικές ετικέτες βαρελάτου Chardonnay. Υποδειγματικά οινοποιημένο, παρουσιάζει σωστή ισορροπία ανάμεσα στα πρωτογενή αρώματα της ποικιλίας και στα πιο καπνιστά που δίνει το βαρέλι, με την υποστήριξη της τονισμένης οξύτητας και της όμορφης, πικάντικης επίγευσής του.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Novita
    Novita 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Γουστολίδι, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Κάθε προσπάθεια για διάσωση και διάδοση των αυτοχθόνων ποικιλιών θα πρέπει σίγουρα να αποτελεί είδηση. Ευτυχώς η σπάνια ποικιλία Γουστολίδι των Ιόνιων νήσων βρέθηκε στα χέρια του κτήματος Γράμψα το οποίο προσπαθεί να αναβιώσει τη σπουδαία ιστορία του. Ανθικό, λεμονάτο, ώριμο και ισορροπημένο στο στόμα, ένα κρασί που αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Ορειβάτης - Ερυθρός
    Ορειβάτης - Ερυθρός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    90%
    Μία από τις ελάχιστες εκφράσεις του Pinot Noir στον ελληνικό αμπελώνα, με άφθονο φρούτο, αισθητή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Η Βασιλική Ακριώτου παίρνει φρούτο από ορεινούς αμπελώνες στην Αιγιαλεία και δημιουργεί ένα πολύ ωραίο και πολύπλευρο κρασί που φέρει όλη την γοητεία αυτού του σπουδαίου σταφυλιού.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Blanc de Gris
    Blanc de Gris 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    Μια διαφορετική άποψη για το Μοσχοφίλερο δίνει ο Γιάννης Τσέλεπος με το Blanc de Gris, το οποίο μετά από οχτάωρη παραμονή με τις φλούδες αποκτά ξεκάθαρες ροζέ ανταύγειες, συναρπαστικά αρώματα στη μύτη και αφού «ξεχαστεί» για ένα περίπου τρίμηνο σε δρύινο βαρέλι αποκτάει όγκο στο στόμα χωρίς να χάνει ίχνος από την ποικιλιακή έκφραση του φρούτου.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Δέκα - Λευκός
    Δέκα - Λευκός 2015
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Πικάντικα πληθωρικό λευκό κρασί με σωστή την αρωματική παρουσία του βαρελιού και τέλεια οξύτητα. Από τις πιο ολοκληρωμένες και πλούσιες λευκές επιλογές που μπορεί να κάνει κανείς, για να απολαύσει ένα κρασί με προσωπικότητα, διάρκεια και αξιόλογη δυναμική παλαίωσης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Κτήμα Μπριντζίκη - Αυγουστιάτης Ροζέ
    Κτήμα Μπριντζίκη - Αυγουστιάτης Ροζέ 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αυγουστιάτης, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    80%
    Το χρώμα του είναι απαλό ροζέ. Το άρωμα του κυριαρχείται από τα φρέσκα κόκκινα φρούτα όπως το κεράσι και την φράουλα μαζί με νύξεις αρμπαρόριζας και καραμέλας βουτύρου. Στο στόμα είναι πολύ δροσερό και ζωηρό με τις φρουτώδεις γεύσεις να πολιορκούν τον ουρανίσκο και να αφήνουν μία πολύ ευχάριστη επίγευση.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Άρωμα Λόφου - Ερυθρό
    Άρωμα Λόφου - Ερυθρό 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13,5% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    Ειδική Τιμή 8,67 € Κανονική τιμή 10,20 €
    Το να βρίσκουμε ερυθρό κρασί σε αυτή την κατηγορία τιμής, που να μπορούμε να μιλάμε για ένταση, για σχετική πολυπλοκότητα αλλά και για καταπληκτική ισορροπία είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Και αυτός ο γοητευτικότατος συνδυασμός, Αγιωργίτικου και Cabernet Sauvignon της Achaia Clauss μας τα προσφέρει όλα αυτά απλόχερα!
  8. Anarch Ερυθρό
    Anarch Ερυθρό 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    75%
    Ο Δημήτρης Μανσόλας και η Μαρία Ταμιωλάκη, δύο εξαιρετικοί οινοποιοί δημιούργησαν το 2018 την Hetero Wines με σκοπό την παραγωγή ‘ετερόκλητων’ κρασιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εδώ έχουμε ένα σπάνιο συνδυασμό δύο σπουδαίων γηγενών ποικιλιών, που καλλιεργούνται στον κάμπο του Δομοκού και ζυμώνουν με τις αυτόχθονες ζύμες. Ο τανικός χαρακτήρας του Ξινόμαυρου τιθασεύεται με το μόλις 8% Ασύρτικου, με την οξύτητα που διαθέτουν και οι δύο ποικιλίες να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα το κρασί εντυπωσιάζει με την ένταση και την φρεσκάδα του φρούτου.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Ήδυσμα Δρυός - Chardonnay
    Ήδυσμα Δρυός - Chardonnay 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Κλασικό βαρελάτο λευκό κρασί από Chardonnay. Η παραμονή του στο βαρέλι του έχει προσδώσει όμορφα πικάντικες αρωματικές νότες και έχει "μελώσει" σημαντικά τα πρωτογενή αρώματα του φρούτου, η οξύτητα ωστόσο παραμένει ζωντανή και η διάρκεια απόλυτα ικανοποιητική μέχρι το τέλος.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Μυλωνάς - Ασύρτικο
    Μυλωνάς - Ασύρτικο 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    Με περισσότερο φρούτο από μία κλασική Σαντορίνη, αλλά διατηρώντας κάτω από τον Αττικό ήλιο τα επίπεδα οξύτητας και μέρος του ορυκτού χαρακτήρα της ποικιλίας, το Ασύρτικο Μυλωνά αποδεικνύει την προσαρμοστικότητα του σταφυλιού σε διαφορετικά εδάφη και κλίματα. Φλούδες εσπεριδοειδών, σε συνδυασμό με αρώματα μήλου, ώριμου ροδάκινου και τσακμακόπετρας σε ένα εντυπωσιακό, εκτός Σαντορίνης, Ασύρτικο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  11. Σαντορίνη Γαβαλά
    Σαντορίνη Γαβαλά 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Η χαρακτηριστική μπλε φιάλη της παραδοσιακής κάναβα του Γαβαλά στη Σαντορίνη, που αποτελεί μια από τις παλιότερες στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, φέρνει στο περιεχόμενο της μια κλασική Σαντορίνη, ζυμωμένη σε ανοξείδωτες δεξαμενές με διακριτικά φρουτώδη χαρακτήρα, έντονη την υπογραφή της ορυκτότητας και λεμονάτη οξύτητα η οποία πραγματικά ανανεώνει τον ουρανίσκο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12.  Νυχτέρι Γαβαλά
    Νυχτέρι Γαβαλά 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    90%
    Το παραδοσιακό Νυχτέρι του νησιού της Σαντορίνης αποτελεί μια από τις σπεσιαλιτέ του Γαβαλά και προέρχεται από υπερώριμο Ασύρτικο που οδηγεί σε υψηλότερο αλκοολικό τίτλο και υπολειπόμενα σάκχαρα. Μπορεί το πάτημα των σταφυλιών να μη γίνεται πλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο το κρασί με την παρατεταμένη παλαίωση στο βαρέλι αποτελεί ένα φόρο τιμής στο μοναδικό αυτό στυλ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  13. Λύχνος Βιδιανό
    Λύχνος Βιδιανό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    80%
    Ένα βιολογικό κρασί από το οινοποιείο Ντουράκη και την πλέον ανερχόμενη και ποιοτική ποικιλία της Κρήτης, το Βιδιανό. Ο Λύχνος καταφέρνει και εκφράζει τον πληθωρικό, πλούσιο και βελούδινο χαρακτήρα που χαρίζει το Βιδιανό στο στόμα, σε συνδυασμό με τα αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων και λουλουδιών, που του χαρίζουν κάτι από τη γοητεία ενός Viognier.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. Χίλια Χρόνια Λευκός
    Χίλια Χρόνια Λευκός 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    54%
    Από έναν νέο ανερχόμενο παραγωγό της Νεμέας, έρχεται αυτό το ιδιαίτερο κρασί από Chardonnay, να μας εκπλήξει και να μας αποδείξει ότι η περιοχή αυτή μπορεί να δώσει και σπουδαία λευκά κρασιά. Ο Χρήστος Μπαραφάκας χρησιμοποιεί βαρέλια ακακίας προσδίδοντας έναν έντονο και ταυτόχρονα κομψό ‘βαρελάτο’ χαρακτήρα που θα ενθουσιάσει ακόμα και όσους ‘δυσκολεύονται’ με αυτό το στυλ κρασιού.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Monoceros Λευκός
    Monoceros Λευκός 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βηλάνα, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Το κρασί που ‘ορίζει’ της έννοια της καλής σχέσης τιμής ποιότητας. Η ταπεινή Βηλάνα, μας δίνει ένα ‘ετοιμοπόλεμο’ κρασί όπως και το όνομα του, που μας παραπέμπει στους Κρητικούς πολεμιστές. Πολύ όμορφη έκφραση της ποικιλίας, που έρχεται από τα Χανιά, μία ανερχόμενη αμπελουργική περιοχή της Κρήτης και τον Ανδρέα Ντουράκη που γνωρίζει τις Κρητικές ποικιλίες όσο λίγοι!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις