Προτάσεις

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

12 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Deucalion
    Deucalion 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Ο Δευκαλίων, αρχαίος Βασιλιάς της Θεσσαλίας λέγεται ότι μαζί με την σύζυγό του, Πύρρα, κόρη του Επιμηθέα, ήταν οι μόνοι δύο άνθρωποι που επέζησαν του μεγάλου κατακλυσμού, πλάθοντας ύστερα την ανθρωπότητα από την αρχή. Ο Γιώργος Καραμήτρος πλάθει ένα εξαιρετικό Ασύρτικο αποδίδοντάς του όνομα αντίστοιχο με το μεγαλείο και την ανθεκτικότητα που έχει αποδείξει ως ποικιλία στην θάλασσα του ελληνικού αμπελώνα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Μεθυμναίος Orange
    Μεθυμναίος Orange 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Χιδηριώτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13,5% alc.
    Βαθμολογία:
    74%
    Μία άγνωστη Ελληνική ποικιλία, ένα ιδιαίτερο στιλ κρασιού σε πορτοκαλί αποχρώσεις. Το Χυδηριώτικο της Λέσβου σε μια extreme οινοποιητικά εκδοχή, μας χαρίζει ένα κρασί ξεχωριστής ιδιοσυγκρασίας που θα διευρύνει τους γευστικούς μας ορίζοντες. Βιολογικό κρασί από ηφαιστειογενή εδάφη με γοητευτικό και ζουμερό μαρμελαδένιο προφίλ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Άσπρος Λαγός Βιδιανό
    Άσπρος Λαγός Βιδιανό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Πολύ ωραίο χρυσαφί χρώμα, με κιτρινοπράσινες ανταύγειες. Πολύπλοκα αρώματα πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων, λευκών λουλουδιών και βοτάνων σε φόντο βανίλιας, βουτύρου και ξηρών καρπών. Πλούσια γεύση η οποία με λίγη ακόμα παλαίωση στη φιάλη παίρνει ελαιώδη χαρακτηριστικά, αναπτύσσει ένα πυκνό βερικοκένιο χαρακτήρα που μοσχομυρίζει υψηλή κλάση. Στη γεύση του κρασιού διακρίνεται και ένα σαγηνευτικό υπόβαθρο ορυκτών. Επίγευση μακράς διαρκείας, απολαυστική και σε τόνους βερίκοκου.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. /
    Κτήμα Χατζημιχάλη - Chardonnay βαρέλι 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 14,5% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Φωτεινό, ανοιχτοκίτρινο χρώμα. Γενναιόδωρα αρώματα λευκόσαρκων ροδάκινων εναλλάσσονται με τροπικές νότες μάνγκο, ανανά και πεπονιού και συμπληρώνονται από διακριτικές νότες βανίλιας και δρυός. Η γεμάτη, μεστή και πληθωρική του γεύση ισορροπεί μοναδικά με την ανεβασμένη οξύτητα και τον αλκοολικό βαθμό δίνοντας ένα απολαυστικό γευστικό σύνολο με επίγευση που διαρκεί.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Anarch Ερυθρό
    Anarch Ερυθρό 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    75%
    Ο Δημήτρης Μανσόλας και η Μαρία Ταμιωλάκη, δύο εξαιρετικοί οινοποιοί δημιούργησαν το 2018 την Hetero Wines με σκοπό την παραγωγή ‘ετερόκλητων’ κρασιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εδώ έχουμε ένα σπάνιο συνδυασμό δύο σπουδαίων γηγενών ποικιλιών, που καλλιεργούνται στον κάμπο του Δομοκού και ζυμώνουν με τις αυτόχθονες ζύμες. Ο τανικός χαρακτήρας του Ξινόμαυρου τιθασεύεται με το μόλις 8% Ασύρτικου, με την οξύτητα που διαθέτουν και οι δύο ποικιλίες να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα το κρασί εντυπωσιάζει με την ένταση και την φρεσκάδα του φρούτου.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Ήδυσμα Δρυός - Chardonnay
    Ήδυσμα Δρυός - Chardonnay 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Κλασικό βαρελάτο λευκό κρασί από Chardonnay. Η παραμονή του στο βαρέλι του έχει προσδώσει όμορφα πικάντικες αρωματικές νότες και έχει "μελώσει" σημαντικά τα πρωτογενή αρώματα του φρούτου, η οξύτητα ωστόσο παραμένει ζωντανή και η διάρκεια απόλυτα ικανοποιητική μέχρι το τέλος.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Emphasis - Ασύρτικο
    Emphasis - Ασύρτικο 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    74%
    Είναι ένα φρέσκο κρασί που πίνεται ευχάριστα άμεσα, αλλά όσο μένει στη φιάλη τόσο πιο έντονα εκφράζεται ο στιβαρός χαρακτήρας του Ασύρτικου.Τρύγος κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις λάσπες του για 6 μήνες.Πρασινοκίτρινο χρώμα με έντονα τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των λευκών ανθών, σε ένα φόντο μεταλλικότητας. Τα αρώματα αυτά συνεχίζουν και στο στόμα, το οποίο διακρίνεται για τον όγκο και την τονισμένη του οξύτητα. Το φίνο τελείωμα ακολουθείται από μία επίγευση διαρκείας.Συνοδεύει ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, ψάρια, σαλάτες αλλά και ζυμαρικά, ριζότο. Επιδέχεται παλαίωση 4 -5 χρόνια από τον τρύγο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Βιδιανό "Ιππόδρομος"
    Βιδιανό "Ιππόδρομος" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Πιείτε το τώρα, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    Αχυρόλευκο χρώμα, αρώματα ανανά και νότες πεπονιού, εσπεριδοειδών αλλά και μπαχαρικών, στόμα γεμάτο, ζωηρό και πικάντικο που καταλήγει σε μακρά και ισορροπημένη επίγευση, είναι ένα κρασί που εκμεταλλεύεται άριστα και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της πολύ ενδιαφέρουσας κρητικής ποικιλίας Βιδιανό.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Terre de Zeus Malagousia
    Terre de Zeus Malagousia 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    17,10 €
    Στο οινοποιείο Navitas από τα πρώτα κιόλας βήματα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μία υπέροχη Μαλαγουζιά που πάει τη ποικιλία σε άλλο επίπεδο. Ένα κρασί με ξεμυαλιστικό αλλά ταυτόχρονα κομψό άρωμα, με τονισμένη οξύτητα που φρεσκάρει και με πολύ ωραία αρμονική επίγευση. Αν είστε από αυτούς που δεν βλέπουν την Μαλαγουζιά με καλό μάτι, αυτή η φρέσκια προσπάθεια θα σας κάνει να αναθεωρήσετε!
  10. Μαλαγουζιά Classic
    Μαλαγουζιά Classic 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    19,30 €
    Φίνο Ελληνικό λευκό κρασί που προσφέρει γενναιόδωρα όλα τα όμορφα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της Μαλαγουζιάς. Ελαφρύ και φιλικό κρασί για κάθε στιγμή.
  11. Fino Jarana
    Fino Jarana
     
    Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
    17,10 €
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    To Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.
  12. (29/5/2020) - Terrazas de los Andes: όταν το Αργεντίνικο ταμπεραμέντο συναντάει τη Γαλλική φινέτσα - Ted Lelekas
    (29/5/2020) - Terrazas de los Andes: όταν το Αργεντίνικο ταμπεραμέντο συναντάει τη Γαλλική φινέτσα - Ted Lelekas
     
    19,53 € Κανονική τιμή 21,70 €
    Παρουσίαση του οινοποιείου Terrazas και δοκιμή των Altos de Plata Malbec & Reserva Malbec
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις