| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Φαίνεται ότι το 2014 είναι χρονιά γενεθλίων!

Το Σεπτέμβριο γιορτάσαμε τα γενέθλια για τα 5 χρόνια του House of Wine, και αυτό το μήνα, από 13 Οκτωβρίου και μέχρι τα μέσα του επομένου γιορτάζουμε τα 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο του κρασιού μιας από τις πλέον σημαντικές εταιρείες: Της Γαίας Οινοποιητικής.

Είναι η πρώτη φορά που το House of Wine αφιερώνει ένα μήνα σε κάποιο συγκεκριμένο Οινοποιείο. Αλλά η Γαία Οινοποιητική δεν είναι απλά "ένα οινοποιείο"...

Η πορεία της Γαίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα είναι ουσιαστικά ο "καθρέφτης" της πορείας του ποιοτικού Ελληνικού κρασιού τα τελευταία 20 χρόνια. Με αμέτρητα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, 5 χρονιές ανάμεσα στα κορυφαία 100 οινοποιεία διεθνώς, η Γαία βρίσκεται επίσης ανάμεσα στα κορυφαία ελληνικά οινοποιεία για το σύνολο της παραγωγής της, με την καλύτερη ίσως  σχέση ποιότητας/τιμής στο σύνολο των κρασιών της.

Η Γαία ξεκίνησε το 1994 από δύο φίλους -όπως διηγείται ο Γιάννης Παρασκευόπουλος- τον ίδιο και τον Λέοντα Καράτσαλο, που τους έδενε πρώτα η αγάπη τους για το ...σκί και ταυτόχρονα η αγάπη τους για το κρασί. Η Γαία προέκυψε σαν ιδέα εκεί, στις πίστες, όταν και οι δύο έκαναν... κοπάνα από τις δουλειές τους για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ!

Με ελάχιστα χρήματα, κάπου το ισόποσο των 10.000 ευρώ (δραχμές τότε) ξεκίνησαν την ...περιπέτεια στο χώρο του κρασιού. Πρώτα από τη Σαντορίνη, φιλοξενούμενοι του Γιάννη Αργυρού στο οινοποιείο του, και στη συνέχεια στο δικό τους οινοποιείο...

Μετά από χρόνια ήρθε το οινοποιείο της Νεμέας Κούτσι, υποτυπώδες στην αρχή, με στοιχειώδη εξοπλισμό... "¨Όταν έβρεχε με κεραυνούς και αστραπές, φεύγαμε γιατί φοβόμασταν μην ψηθούμε από κάποιο κεραυνό" διηγείται ο Γιάννης Παρασκευόπουλος. Εν τούτοις, αυτό δεν τους εμπόδισε να υλοποιήσουν το όραμά τους: Να φτιάξουν μεγάλα κρασιά! Εμβληματικά κρασιά, όπως ο θρυλικός πια αλλά ...αγέραστος Θαλασσίτης -ο Benjamin Button της ελληνικής οινοποιίας που κάθε χρονιά γίνεται ...νεώτερος και καλύτερος, το εμβληματικό Κτήμα Γαίας, το θαυμάσιο ροζέ 14-18Η, το υπέροχο Ασύρτικο Wild Ferment, αλλά και οι κλασσικοί Νότιοι, το Vinsanto, o Ρητινίτης Nobilis,  - η θαυμάσια μοντέρνα ρετσίνα-, το Γαία S - Syrah & Αγιωργίτικο, το Αγιωργίτικο της Γαίας μαζί με τα καθημερινά entry level κρασιά της σειράς Monograph, αποτελούν το κάθε ένα υπόδειγμα ποιότητας στην κατηγορία του.

Το House of Wine γιορτάζοντας τα 20 χρόνια της Γαίας, θέλει να τιμήσει την προσπάθεια της Γαίας, τους ιδρυτές της Λέοντα Καράτσαλο και Γιάννη Παρασκευόπουλο καθώς και όλους τους συνεργάτες τους.

Θέλει επίσης, με τις προσφορές στα κρασιά της Γαίας, να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του καλού, ποιοτικού κρασιού να απολαύσουν σε πολύ προσιτές τιμές κάποια από τα κορυφαία Ελληνικά κρασιά... με προσφορές. διαρκείας, με νέες προσφορές κάθε εβδομάδα, με άρθρα, Video και συνεντεύξεις.

Σε αυτή τη σελίδα-αφιέρωμα στα 20 χρόνια της Γαίας, θα βρείτε όλα τα σχετικά με τον εορτασμό των 20 χρόνων της Γαίας!

Να την επισκέπτεσθε συχνά... και δεν θα χάσετε!
Προσφορές
Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια της Γαίας με εξαιρετικές προσφορές!
...και μάλιστα  προσφορές... διαρκείας! Όλα σχεδόν τα κρασιά της Γαίας (με εξαίρεση τα Magnum και τη σειρά Monograph) θα τα βρείτε στο House of Wine σε προσφορά -15% για ένα ολόκληρο μήνα! Λευκά, ερυθρά, ροζέ, Ασύρτικα, Αγιωργίτικα, Vinsanto, ξηρά, γλυκά, ακριβά, προσιτά... όλα σε προσφορά! Μην τα χάσετε, είναι όλα τα κορυφαία  στην κατηγορία τους!
   Αγορά ΤΩΡΑ!
Μια απίστευτη προσφορά για τα 20 χρόνια της Γαίας!
Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια της Γαίας! Και όταν γιορτάζουμε, το εννοούμε! Αγοράστε λοιπόν 6 φιάλες απο τα κρασιά της Γαίας με 15% έκπτωση και σας κάνουμε επιπλέον δώρο μια φιάλη Παλαιωμένο Ξίδι της Γαίας! Η προσφορά ισχύει μέχρι την Κυριακή 9 Νοεμβρίου ή μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων. Προλάβετε!
   Αγορά ΤΩΡΑ!
Θέματα-Αρθρα-Video
 Όταν συζητάς με το Γιάννη Παρασκευόπουλο, συνιδιοκτήτη της Γαίας είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις! Γιατί λέει τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς φόβο αλλά με πάθος! Έτσι, η συζήτησή μας στο οινοποιείο του Κουτσίου για τα 20 χρόνια της Γαίας κατέληξε σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναδρομή στην ιστορία του κρασιού τα 20 αυτά χρόνια. Σήμερα δείτε το πρώτο μέρος...
Γιάννης Παρασκευόπουλος: Συζήτηση-ποταμός με τον Τάσο Πικούνη
 Trailer
Μέρος Πρώτο
Μέρος Δεύτερο
Μιλάμε για ένα κρασί που ...δεν υπάρχει!
...και όταν λέμε "δεν υπάρχει", το εννοούμε και με τις δύο σημασίες του: Την μεταφορική -το κρασί είναι εξαιρετικό!- αλλά και την κυριολεκτική, γιατί ο Τάσος Πικούνης δοκίμασε τα τελευταία... ελάχιστα ml της τελευταίας από τις 3 φιάλες που διασώθηκαν του περίφημου πια βυθισμένου και παλαιωμένου στη θάλασσα Θαλασσίτη 2009 της Γαίας.Διαβάστε τις εντυπώσεις του....
   Διαβάστε
 .
Video

Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια της Γαίας!