Κυρα Σαρακοστή - week 3 - Ζυμαρικά

Κυρα Σαρακοστή - week 3 - Ζυμαρικά

Κυρα Σαρακοστή - week 3

Ζυμαρικά

Η Κυρά Σαρακοστή μαγειρεύει ζυμαρικά και πλάι τους απόλαμβάνει νόστιμα κρασιά από το House of Wine.

Τα ζυμαρικά είναι ο λευκός καμβάς της μαγειρικής που πάνω τους μπορεί κανείς να βασιστεί και να δημιουργήσει υπέροχες συνταγές. Είναι επίσης μία κατηγορία που μοιάζει να μην κλονίζεται καθόλου από την απουσία των τροφών που δε συμπεριλαμβάνει η περίοδος της νηστείας. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι και το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και έμπνευση για δημιουργία!

Μερικές ενδεικτικές συνταγές που αγαπούν πολύ το κρασί είναι οι παρακάτω:

Πένες με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά

Πένες με σάλτσα τομάτας και κάθε λογής λαχανικά που υπάρχουν στο ψυγείο. Καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι, πολύχρωμες πιπεριές και άλλα εποχικά λαχανικά χαρίζουν επιπλέον γεύση και γλυκαίνουν την υψηλή οξύτητα της τομάτας. Βάλτε πλάι νόστιμο ροζέ κι όλα θα πάνε καλά! Κτήμα Καριπίδη ροζέ, Chene Bleu, Domaine de la Varriere ή το ανατρεπτικό Jackie Rose θα σας κάνουν την πιο νόστιμη παρέα.

Γιουβέτσι θαλασσινών

Όστρακα, γαρίδες, χταπάδι με λίγη φρέσκια τομάτα, μια πινελιά σκόρδο και ελαιόλαδο παντρεύονται απίθανα με κρασιά που διαθέτουν μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και τραγανή αίσθηση φρεσκάδας. Δοκιμάστε το καμάρι της Β. Εύβοιας Ασύρτικο sur lie, Vriniotis Wines και γεμίστε συγκίνηση. Πολύ ωραία βέβαια θα δούλευε κι ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ με παρόμοια χαρακτηριστικά όπως οι ροζέ Πλαγιές Γερακιών από το Κτήμα Αβαντίς

Ταλιατέλες με μανιτάρια και τρούφα

Εδώ τα πράματα σοβαρεύουν! Η παρουσία τόσο των μανιταριών όσο και η παρουσία της τρούφας κάνει το πιάτο αυτομάτως πλουσιότερο σε σώμα και του δίνει γήινο χαρακτήρα. Ένα πλούσιο λευκό κρασί ποικιλίας Chardonnay αλλά κι ένα κοκκινο κρασί με ‘γήινο’ προφίλ θα δουλέψουν περίφημα. Δοκιμάστε από το Κτήμα Τέχνη Οίνου το Ήδυσμα Δρυός ή το Chateau Julia του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη ενώ θα σας εντυπωσιάσει το Pinot Noir, Κτήμα Παπαιωάννου

Σπαγγέτι με πέστο

Παρόλο που οιπερισσότεροι στο άκουσμα του pesto εννοούν τη συνταγή με βασιλικό είναι χρήσιμο αλλά και νόστιμο να γνωρίζουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε με κάθε πρασινάδα όπως λχ μαϊντανό, σέλερι, μέντα κοκ. Η επιλογή της ‘πρασινάδας’ θα επηρρεάσει στο συνδυασμό. Ωστόσο, η επιλογή ενός λευκού με φυτικό χαρακτήρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, με το Sauvignon Blanc να είναι η ποικιλία που ταιριάζει καλύτερα. Θα το χαρείτε είτε από Νέα Ζηλανδία Two Rivers Black Cottage είτε από Ελλάδα Epops, Κτήμα Χατζηγεωργίου ή από Γαλλία Sancerre Domaine Jean – Paul Balland

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι που έχει σβήσει με κρασί. Συνήθως αυτό το φαγητό κοκκινίζει είτε από την τομάτα που μπαίνει στη συνταγή ή από το κόκκινο κρασί. Το ροζέ δείχνει να είναι πάλι η λύση με επιλογές όπως το Merlin από το Κτήμα Ράπτη να είναι πεντανόστιμες. Για όσους θέλουν το ίδιο χρώμα κρασιού και στην κατσαρόλα και στο ποτήρι τους το ιδιαίτερο Ξινόμαυρο Mus είναι η καλύτερη επιλογή!

Δεν μπορούμε να βρούμε προϊόντα που να ταιριάζουν στην επιλογή.

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις