You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Κυρα Σαρακοστή - week 2 - Λαδερά
Κυρα Σαρακοστή - week 2
Λαδερά
Σπανακόριζο:
Εάν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν το σπανακόριζο με μπόλικο λεμόνι ένα ελληνικό Sauvignon Blanc είναι μία υπέροχη λύση. Δοκιμάστε την Κρυόβρυση από το Κτήμα Χατζημιχάλη ή κάντε μια βόλτα στην Καβάλα με το Epops από το Κτήμα Χατζηγεωργίου.Λαχανόριζο:
Ένα φαγητό που γεμίζει με γλύκα το στόμα μας. Λάχανο και καρότο κάνουν ένα μαγικό ταίρι που διψά για αρωματικά κρασιά όπως Μοσχάτα και Gewurztraminer. Δοκιμάστε το Aσπρο Βότσαλο από το Κτήμα Ντουράκη και το Roya Κτήμα Nopera ή επιλέξτε ροζέ με το Lenga pink από το Κτήμα ΑβαντίςΦασολάκια και Μπάμιες:
Όταν μιλάμε για φασολάκια αλλά και μπάμιες το ροζέ είναι η απόλυτη λύση. Εξάλλου τα ροζέ κρασιά μοιάζουν σα να φτιάχθηκαν για τέτοια φαγητά. Εγγυημένη νοστιμιά είναι το Ίαμα του Βρυνιώτη αλλά και το Κτήμα Βογιατζή ροζέΙμάμ Μπαϊλντί:
Μπόλικο κρεμμυδάκι, μπόλικο λαδάκι και μία γενική αίσθηση πως αυτό το πιάτο είναι νόστιμο αλλά βαρύ. Η λογική του συνδυασμού του θα απαιτήσει ένα κρασί που μπορεί να το ‘αντέξει’. Τι θα λέγατε για μία νόστιμη Ρόζα Ρετσίνα από το Οινοποιείο Κεχρής ή ένα Rose de Xinomavro της Οινοποιίας ΘυμιόπουλουΣουπιές με σπανάκι:
Αν τις κάνετε ανοιχτόχρωμες ένα ροζέ νέου τύπου όπως το απίθανο AMUSE από το Κτήμα Μουσών ή το Saint Modesto από το Κτήμα Μπαραφάκα ή ο Οδίτης από το Κτήμα Στροφιλιά θα είναι ότι πρέπει.Γεμιστά:
Τα γεμιστά είναι ένα πιο καλοκαιρινό πιάτο το οποίο όμως συναντάμε και κατά τη διάρκεια της νηστείας της Σαρακοστής. Το ιδανικό θα ήταν να το πάμε γεμιστό γεμιστό αλλά ποιός τα μετράει; Σύγχρονα καλοδουλεμένα κρασιά θα δουλέψουν απίθανα και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Από το F του Φοίβου Παπαστράτη μέχρι το Βουδόματο του Γαβαλά τα γεμιστά μοιάζουν να ταιριάζουν με τα περισσότερα νοστιμα κρασιά.-
Sauvignon Blanc "Αμπελοτόπι Κρυόβρυση" 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
14,90 € Φτάνει μέχρι 13,71 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Τυπικό και ακαταμάχητο Sauvignon Blanc από το ιδιόκτητο αμπελοτόπι Κρυόβρυση του Κτήματος Χατζημιχάλη που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του όρους Χλωμό, στην περιοχή της Αταλάντης. Η ένταση του φρούτου, τα φυτικά στοιχεία και η αναζοωγονητική οξύτητα θα δώσουν στους αμέτρητους φίλους της ποικιλίας έναν ακόμα λόγο να την αγαπούν! -
Οδίτης 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα
14,50 € Φτάνει μέχρι 13,34 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Το Αγιωργίτικο είναι αποδεδειγμένο ότι δίνει ακαταμάχητα ροζέ κρασιά! Όταν δε, προέρχεται από ορεινούς αμπελώνες στην ορεινή Κορινθία και φέρει την υπογραφή της Στροφιλιάς, τότε μιλάμε σίγουρα για ένα ροζέ που κλέβει την παράσταση. Δροσερό, ξεμυαλιστικό αλλά ταυτόχρονα και κομψό ροζέ που ‘ταξιδεύει΄. -
Epops Sauvignon Blanc 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
12,10 € Φτάνει μέχρι 11,13 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να αντισταθούν στην γοητεία του Sauvignon Blanc! Ειδικά όταν έχουμε ένα τόσο όμορφα φτιαγμένο Sauvignon από την Κάριανη της Καβάλας, μια περιοχή που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να δώσει αυτή η δημοφιλής ποικιλία υπέροχα κρασιά. Τα εξωτικά αρώματα, η δροσερή οξύτητα και η χυμώδης γεύση είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να το λατρέψετε! -
Βουδόματο Γαβαλά 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Βουδόματο, Πιείτε το τώρα
31,00 € Φτάνει μέχρι 28,52 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ο Γιώργος Γαβαλάς δίπλα στο Ασύρτικο αφιερώνει μεγάλο μέρος της προσπάθειας του στο να αναβιώσει ξεχασμένες ποικιλίες του Θηραϊκού αμπελώνα που τον προηγούμενο αιώνα ξεπερνούσαν τις 100 στο νησί της Σαντορίνης. Μια από αυτές το Βουδόματο χαρίζει έναν σπάνιο ροζέ οίνο με διακριτικά φρουτώδη χαρακτηριστικά, δροσερή οξύτητα και mineral στοιχεία στη μύτη και το στόμα. -
A.muse Ροζέ 2023
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Sauvignon Blanc, Μούχταρο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
16,00 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ένα μοντέρνο και ακαταμάχητο ροζέ κρασί από μία μοναδική και ιδιαίτερη ποικιλιακή σύνθεση. Το αγαπημένο λευκό σταφύλι Sauvignon Blanc βάζει τον δροσερό και αρωματικό του χαρακτήρα και το σπάνιο ερυθρό Μούχταρο χαρίζει αρώματα κόκκινων φρούτων και την δομή σε μία ελαφριά, φρουτένια και ζωηρή έκφραση που ταιριάζει παντού και πάντα. -
Lenga Pink 2023
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Gewurztraminer, Μαυροκουντούρα, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
13,90 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Με απαλό σομόν χρώμα, ευωδιαστή κομψή μύτη από αρώματα ροζ τριαντάφυλλου, λουκουμιού, γλυκού σταφυλιού και νότες εσπεριδοειδών στο φόντο του, ενώ το στόμα είναι ξηρό με ανεπαίσθητη υπόνοια γλυκύτητας και πικάντικο χαρακτήρα. -
Rose de Xinomavro 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
13,40 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ιδιαίτερο και αντισυμβατικό ροζέ κρασί φαγητού. Ο Απόστολος Θυμιόπουλος πάει κόντρα στον κανόνα που λέει ότι τα ροζέ πρέπει να πίνονται μόνο φρέσκα, δημιουργώντας ένα ώριμο ροζέ από Ξινόμαυρο που κυκλοφορεί με περίπου δύο χρόνια στην πλάτη του. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, ιδιαίτερα αν το συνοδεύσουμε με φαγητό. -
Saint Modesto 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Grenache, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα, 13.1% alc.
13,40 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Το Saint Modesto είναι το νεότερο δημιούργημα του κτήματος Μπαραφάκα, του οποίου όλα τα κρασιά διακρίνονται για την εξωστρέφεια και τα εκφραστικά αρώματα. Το όνομα του είναι εμπνευσμένο από το εκκλησάκι του Αγίου Μόδεστου, που βρίσκεται στην είσοδο του οινοποιείου. Είναι ένα κρασί ιδιαίτερα ευέλικτο, καθώς μπορεί να καταναλωθεί σαν απεριτίφ αλλά και να συνοδεύσει νόστιμα πιάτα της μεσογειακής και της ασιατικής κουζίνας. -
ΙΑΜΑ Ροζέ 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Βραδιανό, Πιείτε το τώρα, 12,7% alc.
13,00 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ο Κωνσταντίνος Βρυνιώτης και ο Γρηγόρης Σκοπελίτης βάζουν στην άκρη τις διεθνείς ποικιλίες και δημιουργούν ένα ροζέ από το άγνωστο στους περισσότερους Βραδιανό. Για εκείνους το Βραδιανό είναι το σταφύλι της πατρίδας τους, μια σπάνια ποικιλία την οποία πιστεύουν απόλυτα και εκείνη τους ανταμείβει με φρεσκάδα, αρώματα κερασιών, μύρτιλλων και οξύτητα που εντυπωσιάζει στο στόμα. Για όσους θέλουν κοιτάζουν πέρα από τα συνηθισμένα. -
F Foivos Papastratis 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Μοσχάτο Λευκό, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
13,40 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ο Φοίβος Παπαστρατής είναι ένας νέος οινοποιός που επέλεξε να φτιάχνει κρασιά, περνώντας τα καλοκαίρια των εφηβικών και παιδικών του χρόνο στην Εύβοια, στην περιοχή Αμπέλια, εκεί που βρισκόταν ο ιστορικός Ευβοϊκός αμπελώνας. Επιλέγει τις ποικιλίες Ασύρτικο και Μοσχάτο σε ίσες αναλογίες, σε ένα blend που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Δροσερό, νεανικό, νόστιμο, ευχάριστο αλλά και με χαρακτήρα είναι σίγουρα από τα κρασιά που πίνονται με της ίδια ευκολία σαν απεριτίφ ή συνοδεύοντας φαγητό.