Κυρα Σαρακοστή - week 5 - Θαλασσινά

Κυρα Σαρακοστή - week 5 - Θαλασσινά

Κυρα Σαρακοστή - week 5

Θαλασσινά

Μία από τις διατροφικές κατηγορίες που έχουν την τιμητική τους τη Σαρακοστή είναι τα θαλασσινά και τα όστρακα. Το γευστικό τους εύρος αλλά και η μεγάλη γκάμα συνταγών που μπορούμε να δημιουργήσουμε με αυτά κάνει τη ζωή μας εύκολη και κυρίως λαχταριστή. Για κάθε συνταγή με θαλασσινά υπάρχει στο House of Wine και ένα απίθανο κρασί έτοινο να προσφέρει συγκινήσεις. Όπως κάθε ενδομάδα η Κυρά Σαρακοστή ετοιμάζει τα πιάτα και οι ειδικοί του Ηοuse of Wine πρτείνουν τα κρασιά.

Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι και λαχανικά

Ένα πιάτο κλασικό και νόστιμο που αποζητά λευκό κρασί με μέτριο σώμα και καλή οξύτητα. Χωρίς τεράστιες απαιτήσεις το καλαμάρι θα είναι απίθανο μαζί με μία Κυδωνίτσα όπως η Lexis. Δοκιμάστε το επίσης με ΙΑΜΑ λευκό από το Κτήμα Βρυνιώτη με Ασύρτικο και Μαλαγουζιά να ταιριάζουν πολύ ωραία ή Βιδιανό όπως το Δάφνιο του Δουλουφάκη. Οι Πλαγιές Γερακιών από το Κτήμα Αβαντίς θα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός.

Χταπόδι στιφάδο

Ένα πιάτο ποίημα! Λιπαρό και πλούσιο σε αρωματική ένταση και γλύκα χάρη στα κρεμμύδια αλλά με μέτριο σώμα. Ψάχνει ένα κρασί με μέτριο σώμα, έντονη αρωματική γκάμα και οξύτητα για να σπάει τη γλύκα και τη λιπαρότητα του πιάτου. Δοκιμάστε το με τη Grande Reserve του Βοutari ή με το Pinot Noir από το Κτήμα Άλφα αν θέλετε κόκκινο. Με τις Πλαγιές Γερακιών ροζέ ή με το σαντορινιό Βουδόματο από την Οινοποιϊα Γαβαλά

Γαρίδες ψητές

Η φινετσάτη και οριακά γλυκιά γεύση που έχει η γαρίδα όταν είναι ψητή ζητά ένα κομψό και ισορροπημένο κρασί με μέτριο σώμα. Ο Οδίτης από το Κτήμα Στροφιλιά θα σας χαρίζει μαγικές στιγμές όπως αντίστοιχα και το ροζέ Merlot από το Κτήμα Costa Lazaridi. Απλά περίφημα θα είναι το ροζέ Mountcloud από Navitas και το Αmuse από το Kτήμα Μουσών Αmuse

Μύδια αχνιστά

Ένα αγαπημένο πιάτο που χαρακτηρίζεται για την καλή του οξύτητα χάρη στο μπόλικο λεμόνι που συμμετέχει αλλά και από φυτικότητα συνήθως χάρη στο μαϊντανό. Παρόλα αυτά, το σώμα του πιάτου είναι μέτριο οπότε δε χρειάζονται υπερβολές. Μοιάζει να είναι μονόδρομος το Sauvignon Βlanc. Δοκιμάστε το Epops από την Καβάλα ή το Sancerre Domaine Jean Paul Balland αλλά νιώστε ασφαλείς να απολαύσετε ένα Σαββατιανό όπως αυτό του Παπαγιαννάκου και θα μας θυμηθείτε!

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

1 είδος

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Domaine Jean-Paul Balland Sancerre
    Domaine Jean-Paul Balland Sancerre 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Δύο δυναμικές γυναίκες, η πολυβραβευμένη οινολόγος Isabelle και η αδερφή της Eliza, έχοντας πάρει τα σκήπτρα από τον πατέρα τους Jean - Paul που ίδρυσε το οινοποιείο στο φημισμένο Sancerre πριν από σχεδόν 50 χρόνια, δημιουργούν εξαιρετικά κρασιά από Sauvignon Blanc αποτυπώνοντας με σαφήνεια τόσο τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας όσο και του terroir. Τα κρασιά τους διακρίνονται για την λεμονάτη οξύτητα, τον πολύ ωραία εκφρασμένο φυτικό χαρακτήρα αλλά και το ορυκτό προφίλ τους. Αν είστε fan του Sauvignon Blanc δοκιμάστε και αυτή τη σοφιστικέ εκδοχή!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις