Κυρα Σαρακοστή - week 5 - Θαλασσινά

Κυρα Σαρακοστή - week 5 - Θαλασσινά

Κυρα Σαρακοστή - week 5

Θαλασσινά

Μία από τις διατροφικές κατηγορίες που έχουν την τιμητική τους τη Σαρακοστή είναι τα θαλασσινά και τα όστρακα. Το γευστικό τους εύρος αλλά και η μεγάλη γκάμα συνταγών που μπορούμε να δημιουργήσουμε με αυτά κάνει τη ζωή μας εύκολη και κυρίως λαχταριστή. Για κάθε συνταγή με θαλασσινά υπάρχει στο House of Wine και ένα απίθανο κρασί έτοιμο να προσφέρει συγκινήσεις. Όπως κάθε ενδομάδα η Κυρά Σαρακοστή ετοιμάζει τα πιάτα και οι ειδικοί του Ηοuse of Wine πρτείνουν τα κρασιά.

Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι και λαχανικά

Ένα πιάτο κλασικό και νόστιμο που αποζητά λευκό κρασί με μέτριο σώμα και καλή οξύτητα. Χωρίς τεράστιες απαιτήσεις το καλαμάρι θα είναι απίθανο μαζί με μία Κυδωνίτσα όπως το Diaselo του Παλυβού. Δοκιμάστε το επίσης με ΙΑΜΑ λευκό από το Κτήμα Βρυνιώτη με Ασύρτικο και Μαλαγουζιά να ταιριάζουν πολύ ωραία ή Βιδιανό όπως το Δάφνιο του Δουλουφάκη. Οι Πλαγιές Γερακιών από το Κτήμα Αβαντίς θα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός.

Χταπόδι στιφάδο

Ένα πιάτο ποίημα! Λιπαρό και πλούσιο σε αρωματική ένταση και γλύκα χάρη στα κρεμμύδια αλλά με μέτριο σώμα. Ψάχνει ένα κρασί με μέτριο σώμα, έντονη αρωματική γκάμα και οξύτητα για να σπάει τη γλύκα και τη λιπαρότητα του πιάτου. Δοκιμάστε το με τη Grande Reserve του Βοutari ή με το Pinot Noir από το Κτήμα Άλφα αν θέλετε κόκκινο. Με τις Πλαγιές Γερακιών ροζέ ή με το σαντορινιό Βουδόματο από την Οινοποιϊα Γαβαλά

Γαρίδες ψητές

Η φινετσάτη και οριακά γλυκιά γεύση που έχει η γαρίδα όταν είναι ψητή ζητά ένα κομψό και ισορροπημένο κρασί με μέτριο σώμα. Ο Οδίτης από το Κτήμα Στροφιλιά θα σας χαρίζει μαγικές στιγμές όπως αντίστοιχα και το ροζέ Merlot από το Κτήμα Costa Lazaridi. Απλά περίφημα θα είναι το ροζέ Mountcloud από Navitas και το Αmuse από το Kτήμα Μουσών Αmuse

Μύδια αχνιστά

Ένα αγαπημένο πιάτο που χαρακτηρίζεται για την καλή του οξύτητα χάρη στο μπόλικο λεμόνι που συμμετέχει αλλά και από φυτικότητα συνήθως χάρη στο μαϊντανό. Παρόλα αυτά, το σώμα του πιάτου είναι μέτριο οπότε δε χρειάζονται υπερβολές. Μοιάζει να είναι μονόδρομος το Sauvignon Βlanc. Δοκιμάστε το Epops από την Καβάλα ή το Sancerre Domaine Jean Paul Balland αλλά νιώστε ασφαλείς να απολαύσετε ένα Σαββατιανό όπως το Πέρασμα της Στροφιλιάς και θα μας θυμηθείτε!

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Dafnios Λευκός
    Dafnios Λευκός 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, 13,5% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    Κίτρινο στα όρια του χρυσού, ενώ η μύτη είναι πλήρως εξελιγμένη αρωματικά, με ώριμο φρουτώδη χαρακτήρα που θυμίζει μαρμελάδα λεμόνι, περγαμόντο και τροπικές νύξεις mango. Σε δεύτερο πλάνο προβάλλουν αρκετές βοτανικές νύξεις που φέρνουν στο μυαλό χαμομήλι, τσάι και ίσως κάποια άνθη γιασεμιού και φυτικότητα. Ξηρό στο στόμα, με την οξύτητα να ισορροπεί ιδανικά τη λιπαρότητα και το πάχος του κρασιού και την επίγευση να εντυπωσιάζει με την διάρκεια της και την πλούσια αίσθηση που αφήνει στο στόμα. Ένα πραγματικός οινικός θησαυρός με κορυφαία σχέση ποιότητας τιμής.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Πέρασμα
    Πέρασμα 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    70%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Εκπληκτικό Σαββατιανό που ξαφνιάζει με την φρεσκάδα και τα ζωηρά αρώματα που μας θυμίζουν κρασιά από ψυχρά κλίματα, παρόλο που καλλιεργείται στο ζεστό κλίμα του Αττικού αμπελώνα. Η επιλεγμένοι αμπελώνες ηλικίας 30-50 ετών, οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και η λεπτομερής οινοποίηση οδηγούν σε ένα ιδιαίτερα νόστιμο λευκό κρασί που μπορεί να στολίσει τόσο το καθημερινό όσο και ένα γιορτινό τραπέζι. Είναι απολαυστικό τώρα όμως είναι από τα λευκά κρασιά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν όμορφα για 2-3 χρόνια στην φιάλη. Η σχέση τιμής ποιότητας είναι παραπάνω από εξαιρετική!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις