| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Κυρα Σαρακοστή leg - week 7 - Νηστίσιμες συνταγές με λαχανικά

Κυρα Σαρακοστή leg - week 6

Νηστίσιμες συνταγές με λαχανικά
Την τελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής, τη Μεγάλη Εβδομάδα, η Κυρά Σαρακοστή μαγειρεύει συνταγές με λαχανικά. Στο φούρνο, στην κατσαρόλα, ακόμα και ωμά, τα λαχανικά μπορούν να είναι το υλικό απλών, εύκολων και πεντανόστιμων συνταγών. Αυτές είναι μόνο μερικές, και πλάι τα κρασιά που προτείνουν οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του House of Wine.

Πατάτες στο φούρνο

Οι πατάτες στο φούρνο έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους παίζοντας β’ ρόλο στη συνταγή. Πόσο νόστιμες όμως μπορούν να γίνουν και μόνες τους. Ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού, μουστάρδα, δενδρολίβανο, ρίγανη και άλλα μυρωδικά μα και μέλι για πολλούς. Συνδιάστε το με Βιδιανό για ωραίο γευστικό twist όπως ο Δάφνιος Δουλουφάκη ή της Oenops Wines. Tο Chardonnay θα δουλέψει πολύ ωραία είτε μόνο του ή σε blend με Μαλαγουζιά όπως η Αρμύρα Κτήμα Σκούρα

Μπιφτέκια λαχανικών

Όποιο λαχανικό σας κάνει κέφι μπορεί να συμμετέχει στη συνταγή. Ανάλογα με το που θα δώσετε έμφαση θα πάτε και σε κρασί. Το χρώμα θα είναι σίγουρα οδηγός και η αλήθεια είναι πως λευκά, ροζέ και μαλακά ή φρέσκα κόκκινα μπορούν να δουλέψουν εξίσου ωραία. Γεμίστε τα ποτήρια σας από Sauvignon Blanc μέχρι και Αγιωργίτικο!

Μανιτάρια στη σχάρα

Ένα λαχανικό που για πολλούς γευστικά παραπλανεί και λόγω των ‘γήινων’ αρωμάτων του μας βάζει στη διαδικασία συχνά να του συμπεριφερθούμε όπως στο κρέας. Αναζητώντας ισορροπία και αντίστοιχα αρώματα στο κρασί καταλήγουμε σε γεμάτα λευκά όπως κάποιο Chardonnay σαν το Ήδυσμα Δρυός Κτήμα Τέχνη Οίνου ή ένα γεμάτο Ασύρτικο όπως το Emphasis από το Κτήμα Παυλίδη, αλλά και σε κόκκινα όπως η Λημνιώνα του Κτήματος Ζαφειράκη.

Νηστίσιμη πίτσα με λαχανικά

Η επιτομή της οικιακής οικονομίας είναι η πίτσα με λαχανικά ‘ότι-έχει- το-ψυγείο’. Ανάλογα με τις επιλογές σας μπορείτε να πειραματιστείτε αλλά αυτό που είναι σίγουρο πως θα τα πάει περίφημα είναι ένα σκουρόχρωμο ελληνικό ροζέ. Λαμπαδίας Κτήμα Μερκούρη, ΙΑΜΑ Κτήμα Βρυνιώτη και Άρωμα Λόφου Achaia Clauss είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σας.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

9 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Δουλουφάκης - Dafnios Λευκός 2020

     
    Βαθμολογία:
    85% of 100 38
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, 13,5% alc.
    Κίτρινο στα όρια του χρυσού, ενώ η μύτη είναι πλήρως εξελιγμένη αρωματικά, με ώριμο φρουτώδη χαρακτήρα που θυμίζει μαρμελάδα λεμόνι, περγαμόντο και τροπικές νύξεις mango. Σε δεύτερο πλάνο προβάλλουν αρκετές βοτανικές νύξεις που φέρνουν στο μυαλό χαμομήλι, τσάι και ίσως κάποια άνθη γιασεμιού και φυτικότητα. Ξηρό στο στόμα, με την οξύτητα να ισορροπεί ιδανικά τη λιπαρότητα και το πάχος του κρασιού και την επίγευση να εντυπωσιάζει με την διάρκεια της και την πλούσια αίσθηση που αφήνει στο στόμα. Ένα πραγματικός οινικός θησαυρός με κορυφαία σχέση ποιότητας τιμής.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Άρωμα Λόφου - Ροζέ 2020

     
    6,80 € 8,00 €
    Βαθμολογία:
    83% of 100 11
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Cabernet Sauvignon, Syrah, Μαυροδάφνη, Πιείτε το τώρα, 12,5% alc.
    Μία ιδιαίτερη ποικιλιακή σύνθεση, από Μαυροδάφνη, Cabernet Sauvignon και Syrah δίνει ένα ημίξηρο, απολαυστικό ροζέ κρασί με άφθονα αρώματα φρούτων, για να πάρει θέση στο τραπέζι, στο πάρτι και στην γιορτή μας. Η διακριτική ζαχαρίτσα, το κάνει ιδανικό συνοδό για φρούτα, για σαλάτες και για πικάντικα φαγητά.
  3. ΙΑΜΑ Ροζέ 2021

     
    Βαθμολογία:
    84% of 100 17
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Βραδιανό, Πιείτε το τώρα, 12,7% alc.
    Ο Κωνσταντίνος Βρυνιώτης και ο Γρηγόρης Σκοπελίτης βάζουν στην άκρη τις διεθνείς ποικιλίες και δημιουργούν ένα ροζέ από το άγνωστο στους περισσότερους Βραδιανό. Για εκείνους το Βραδιανό είναι το σταφύλι της πατρίδας τους, μια σπάνια ποικιλία την οποία πιστεύουν απόλυτα και εκείνη τους ανταμείβει με φρεσκάδα, αρώματα κερασιών, μύρτιλλων και οξύτητα που εντυπωσιάζει στο στόμα. Για όσους θέλουν κοιτάζουν πέρα από τα συνηθισμένα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Λημνιώνα Ζαφειράκη Ερυθρός 2019

     
    Βαθμολογία:
    83% of 100 21
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Λημνιώνα, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Στα χέρια του Χρήστου Ζαφειράκη η σπανιότατη Λημνιώνα βρήκε τον ‘σωτήρα’ της, τον άνθρωπο που την έσωσε από την ολοκληρωτική εξαφάνιση. Και εκείνη του το ανταπέδωσε, δίνοντας του ένα κρασί με μοναδική φινέτσα, κομψότητα και ελκυστικότατο αρωματικό μπουκέτο. Αν βαρεθήκατε τα υπερ-συμπυκνωμένα, υψηλού αλκοόλ, super-βαρελάτα ερυθρά κρασιά αυτό θα είναι το κρασί σας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Αρμύρα Σκούρα 2020

     
    Βαθμολογία:
    87% of 100 18
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα
    Νέος σχεδιασμός στην ετικέτα και ελαφρώς διαφοροποιημένο περιεχόμενο για ένα από τα πιο σταθερά σε ποιότητα Chardonnay του ελληνικού αμπελώνα. Ένα 5% Μαλαγουζιά έχει προστεθεί στο χαρμάνι αλλά το κρασί παραμένει ένα κλασικό Chardonnay με τροπικό χαρακτήρα και πλούσιο βουτυράτο σώμα που ισορροπεί λόγω της τονισμένης οξύτητας. Απολαύστε το δίπλα σε πιάτα που φέρουν την αρμύρα της θάλασσας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Emphasis - Ασύρτικο 2019

     
    Βαθμολογία:
    74% of 100 7
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, 13% alc.
    Είναι ένα φρέσκο κρασί που πίνεται ευχάριστα άμεσα, αλλά όσο μένει στη φιάλη τόσο πιο έντονα εκφράζεται ο στιβαρός χαρακτήρας του Ασύρτικου.Τρύγος κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις λάσπες του για 6 μήνες.Πρασινοκίτρινο χρώμα με έντονα τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των λευκών ανθών, σε ένα φόντο μεταλλικότητας. Τα αρώματα αυτά συνεχίζουν και στο στόμα, το οποίο διακρίνεται για τον όγκο και την τονισμένη του οξύτητα. Το φίνο τελείωμα ακολουθείται από μία επίγευση διαρκείας.Συνοδεύει ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, ψάρια, σαλάτες αλλά και ζυμαρικά, ριζότο. Επιδέχεται παλαίωση 4 -5 χρόνια από τον τρύγο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Λαμπαδίας 2020

     
    Βαθμολογία:
    68% of 100 19
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Syrah, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Όμορφο ροδί χρώμα, διακριτικά αρώματα φρούτων πασπαλισμένων με γλυκά μπαχαρικά στη μύτη και στο στόμα, καθώς και σωστή οξύτητα, είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του. Στο παρελθόν έχει βραβευτεί ως "Το Ροζέ της Χρονιάς" - με την πρώτη γουλιά θα καταλάβετε γιατί.
  8. Oenops Vidiano 2019

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    H ‘χάρη’ του Νίκου Καρατζά έφτασε μέχρι την Κρήτη! Εκεί, στην περιοχή του Ηρακλείου διαλέγει Βιδιανό από ορεινά αμπελοτόπια, τα οινοποιεί με μαεστρία σε τρία διαφορετικά είδη ‘δοχείων’, αμφορέα, inox δεξαμενές και καινούρια βαρέλια, ενώ δεν χρησιμοποιεί ζύμες εμπορίου. Πρόκειται για ένα φινετσάτο Βιδιανό, με ωραίο φρούτο και αρκετά ορυκτό χαρακτήρα που εκφράζει όμορφα την γοητεία της ποικιλίας.
  9. Ήδυσμα Δρυός - Chardonnay 2021

     
    Βαθμολογία:
    84% of 100 16
    Η νέα σοδειά τον Φεβρουάριο του 2022.
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Κλασικό βαρελάτο λευκό κρασί από Chardonnay. Η παραμονή του στο βαρέλι του έχει προσδώσει όμορφα πικάντικες αρωματικές νότες και έχει "μελώσει" σημαντικά τα πρωτογενή αρώματα του φρούτου, η οξύτητα ωστόσο παραμένει ζωντανή και η διάρκεια απόλυτα ικανοποιητική μέχρι το τέλος.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

9 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Κυρα Σαρακοστή leg - week 7 - Νηστίσιμες συνταγές με λαχανικά