Κυρα Σαρακοστή - week 7 - Νηστίσιμες συνταγές με λαχανικά

Κυρα Σαρακοστή - week 7 - Νηστίσιμες συνταγές με λαχανικά

Κυρα Σαρακοστή - week 7

Νηστίσιμες συνταγές με λαχανικά

Την τελευταία εβδομάδα της Σαρακοστής, τη Μεγάλη Εβδομάδα, η Κυρά Σαρακοστή μαγειρεύει συνταγές με λαχανικά. Στο φούρνο, στην κατσαρόλα, ακόμα και ωμά, τα λαχανικά μπορούν να είναι το υλικό απλών, εύκολων και πεντανόστιμων συνταγών. Αυτές είναι μόνο μερικές, και πλάι τα κρασιά που προτείνουν οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του House of Wine.

Πατάτες στο φούρνο

Οι πατάτες στο φούρνο έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους παίζοντας β’ ρόλο στη συνταγή. Πόσο νόστιμες όμως μπορούν να γίνουν και μόνες τους. Ελαιόλαδο, σκόρδο, αλάτι, χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού, μουστάρδα, δενδρολίβανο, ρίγανη και άλλα μυρωδικά μα και μέλι για πολλούς. Συνδιάστε το με Βιδιανό για ωραίο γευστικό twist όπως ο Δάφνιος Δουλουφάκη ή της Oenops Wines. Tο Chardonnay θα δουλέψει πολύ ωραία είτε μόνο του ή σε blend με Μαλαγουζιά όπως όπως οι Πέτρινες Πλαγιές από το Κτήμα Παλυβού.

 

Μπιφτέκια λαχανικών

Όποιο λαχανικό σας κάνει κέφι μπορεί να συμμετέχει στη συνταγή. Ανάλογα με το που θα δώσετε έμφαση θα πάτε και σε κρασί. Το χρώμα θα είναι σίγουρα οδηγός και η αλήθεια είναι πως λευκά, ροζέ και μαλακά ή φρέσκα κόκκινα μπορούν να δουλέψουν εξίσου ωραία. Γεμίστε τα ποτήρια σας από Sauvignon Blanc μέχρι και Αγιωργίτικο!

Μανιτάρια στη σχάρα

Ένα λαχανικό που για πολλούς γευστικά παραπλανεί και λόγω των ‘γήινων’ αρωμάτων του μας βάζει στη διαδικασία συχνά να του συμπεριφερθούμε όπως στο κρέας. Αναζητώντας ισορροπία και αντίστοιχα αρώματα στο κρασί καταλήγουμε σε γεμάτα λευκά όπως κάποιο Chardonnay σαν το Ήδυσμα Δρυός Κτήμα Τέχνη Οίνου ή ένα γεμάτο Ασύρτικο όπως το Emphasis από το Κτήμα Παυλίδη, αλλά και σε κόκκινα όπως η Λημνιώνα του Κτήματος Ζαφειράκη.

Νηστίσιμη πίτσα με λαχανικά

Η επιτομή της οικιακής οικονομίας είναι η πίτσα με λαχανικά ‘ότι-έχει- το-ψυγείο’. Ανάλογα με τις επιλογές σας μπορείτε να πειραματιστείτε αλλά αυτό που είναι σίγουρο πως θα τα πάει περίφημα είναι ένα σκουρόχρωμο ελληνικό ροζέ. ΙΑΜΑ Κτήμα Βρυνιώτη και Άρωμα Λόφου Achaia Clauss είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σας.

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

7 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Πλαγιές Γερακιών - Λευκός
    Πλαγιές Γερακιών - Λευκός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Χρόνο με το χρόνο αυτό το υπέροχο χαρμάνι Μαλαγουζιάς/Sauvignon ωριμάζει, διατηρώντας όμως αυτή την αρωματική εσωστρέφεια που τόσο μας αρέσει και το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα λευκά του κτήματος. Ένα πολύπλοκο, ισορροπημένο, εξαιρετικό κρασί φαγητού.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Κτήμα Άλφα - Sauvignon Blanc Fume
    Κτήμα Άλφα - Sauvignon Blanc Fume 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Εδώ το Κτήμα Άλφα παραδίδει μαθήματα αριστοτεχνικής χρήσης του βαρελιού, με τα στοιχεία του ξύλου να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας οδηγώντας σε ένα μεγάλο, ´βαρελάτο´ Sauvignon Blanc από τον Ελληνικό αμπελώνα. Το κρασί που αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να δώσει Sauvignons παγκοσμίου κλάσης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Karipidis - Sauvignon Blanc
    Karipidis - Sauvignon Blanc 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    81%
    Ειδική Τιμή 12,58 € Κανονική τιμή 14,80 €
    Έντονη, εντυπωσιακή μύτη με φρουτώδη αρώματα ροδάκινου, ανανά, πεπονιού και νότες αρωμάτων χόρτου, αλλά και εσπεριδοειδών, που συμπληρώνεται από ένα γεμάτο σώμα, με ιδανική λιπαρότητα αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα οξύτητα, με μια μακρά, φρουτώδη επίγευση.
  4. Dafnios Λευκός
    Dafnios Λευκός 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, 13,5% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    Κίτρινο στα όρια του χρυσού, ενώ η μύτη είναι πλήρως εξελιγμένη αρωματικά, με ώριμο φρουτώδη χαρακτήρα που θυμίζει μαρμελάδα λεμόνι, περγαμόντο και τροπικές νύξεις mango. Σε δεύτερο πλάνο προβάλλουν αρκετές βοτανικές νύξεις που φέρνουν στο μυαλό χαμομήλι, τσάι και ίσως κάποια άνθη γιασεμιού και φυτικότητα. Ξηρό στο στόμα, με την οξύτητα να ισορροπεί ιδανικά τη λιπαρότητα και το πάχος του κρασιού και την επίγευση να εντυπωσιάζει με την διάρκεια της και την πλούσια αίσθηση που αφήνει στο στόμα. Ένα πραγματικός οινικός θησαυρός με κορυφαία σχέση ποιότητας τιμής.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Αρμύρα
    Αρμύρα 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    87%
    Νέος σχεδιασμός στην ετικέτα και ελαφρώς διαφοροποιημένο περιεχόμενο για ένα από τα πιο σταθερά σε ποιότητα Chardonnay του ελληνικού αμπελώνα. Ένα 5% Μαλαγουζιά έχει προστεθεί στο χαρμάνι αλλά το κρασί παραμένει ένα κλασικό Chardonnay με τροπικό χαρακτήρα και πλούσιο βουτυράτο σώμα που ισορροπεί λόγω της τονισμένης οξύτητας. Απολαύστε το δίπλα σε πιάτα που φέρουν την αρμύρα της θάλασσας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Oenops Vidiano
    Oenops Vidiano 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    70%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    H ‘χάρη’ του Νίκου Καρατζά έφτασε μέχρι την Κρήτη! Εκεί, στην περιοχή του Ηρακλείου διαλέγει Βιδιανό από ορεινά αμπελοτόπια, τα οινοποιεί με μαεστρία σε τρία διαφορετικά είδη ‘δοχείων’, αμφορέα, inox δεξαμενές και καινούρια βαρέλια, ενώ δεν χρησιμοποιεί ζύμες εμπορίου. Πρόκειται για ένα φινετσάτο Βιδιανό, με ωραίο φρούτο και αρκετά ορυκτό χαρακτήρα που εκφράζει όμορφα την γοητεία της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Emphasis - Ασύρτικο
    Emphasis - Ασύρτικο 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    74%
    Είναι ένα φρέσκο κρασί που πίνεται ευχάριστα άμεσα, αλλά όσο μένει στη φιάλη τόσο πιο έντονα εκφράζεται ο στιβαρός χαρακτήρας του Ασύρτικου.Τρύγος κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα. Ο αποζυμωμένος οίνος παραμένει σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις λάσπες του για 6 μήνες.Πρασινοκίτρινο χρώμα με έντονα τα αρώματα των εσπεριδοειδών και των λευκών ανθών, σε ένα φόντο μεταλλικότητας. Τα αρώματα αυτά συνεχίζουν και στο στόμα, το οποίο διακρίνεται για τον όγκο και την τονισμένη του οξύτητα. Το φίνο τελείωμα ακολουθείται από μία επίγευση διαρκείας.Συνοδεύει ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, ψάρια, σαλάτες αλλά και ζυμαρικά, ριζότο. Επιδέχεται παλαίωση 4 -5 χρόνια από τον τρύγο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις