Local for the WINe

Local for the WINe

Έχουμε την ευκαιρία να ζούμε σε μια χώρα οινοπαραγωγικά ‘πολυποικιλιακή’ με αν όχι εξαιρετικά, τουλάχιστον -όλο και πιο- ενδιαφέροντα κρασιά. Θαυμάσια μικροκλίματα φιλοξενούν τόσο διεθνείς όσο και γηγενείς ποικιλίες με τις τελευταίες να σκαρφαλώνουν συνεχώς στην κορυφή της λίστας αναζήτησης των καταναλωτών.

Οι γηγενείς ποικιλίες αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των Ελλήνων παραγωγών και μία μαγική οινική διέξοδο για όποιον θέλει να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό. Για κείνους που διαθέτουν απαιτητικό ουρανίσκο και για όσους είναι πρόθυμοι να αναζητήσουν ιδιαίτερες γεύσεις από κάθε γωνιά του ελληνικού αμπελώνα επιλέξαμε και σας προσφέρουμε σε ειδική για μερικές ημέρες μόνο, 6 εξαιρετικά κρασιά. Απολαυστε τα!

 

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. San Gerasimo
    San Gerasimo 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Ο συνεταιρισμός Ορεάλιος Γη στην Κεφαλλονιά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας, με την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών που αποτυπώνουν τα χαρακτηριστικά του ανερχόμενου terroir του νησιού! Το San Gerasimo, που παράγεται από ορεινούς αμπελώνες, είναι μία πολύ καλή επιλογή για να γνωρίσει κάποιος τα χαρίσματα αλλά και τις δυνατότητες της Ρομπόλας, μιας ποικιλία που ξεχωρίσει για την ζωντάνια της, το λεμονάτο προφίλ αλλά και την δυνατότητα να εξελίσσεται για μερικά χρόνια στην φιάλη.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Ασπρούδι Τσιμπίδη
    Ασπρούδι Τσιμπίδη 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασπρούδι, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    80%
    Πολύ νόστιμο κρασί με ζωηρή οξύτητα και φρουτώδες προφίλ, ιδανικό για να συνοδεύσει ελαφριά γεύματα και μεζεδάκια. Οι Ασπρούδες είναι μια ομάδα άγνωστων ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο. Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς κάνει σπουδαία προσπάθεια για την ταυτοποίηση τους και την ανάδειξη τους.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις