| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Local for the WINe

Έχουμε την ευκαιρία να ζούμε σε μια χώρα οινοπαραγωγικά ‘πολυποικιλιακή’ με αν όχι εξαιρετικά, τουλάχιστον -όλο και πιο- ενδιαφέροντα κρασιά. Θαυμάσια μικροκλίματα φιλοξενούν τόσο διεθνείς όσο και γηγενείς ποικιλίες με τις τελευταίες να σκαρφαλώνουν συνεχώς στην κορυφή της λίστας αναζήτησης των καταναλωτών.

Οι γηγενείς ποικιλίες αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των Ελλήνων παραγωγών και μία μαγική οινική διέξοδο για όποιον θέλει να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό. Για κείνους που διαθέτουν απαιτητικό ουρανίσκο και για όσους είναι πρόθυμοι να αναζητήσουν ιδιαίτερες γεύσεις από κάθε γωνιά του ελληνικού αμπελώνα επιλέξαμε και σας προσφέρουμε σε ειδική για μερικές ημέρες μόνο, 6 εξαιρετικά κρασιά. Απολαυστε τα!

 

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

5 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Λύχνος Βιδιανό 2019

     
    9,27 € 10,90 €
    Βαθμολογία:
    80% of 100 6
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Πιείτε το τώρα
    Ένα βιολογικό κρασί από το οινοποιείο Ντουράκη και την πλέον ανερχόμενη και ποιοτική ποικιλία της Κρήτης, το Βιδιανό. Ο Λύχνος καταφέρνει και εκφράζει τον πληθωρικό, πλούσιο και βελούδινο χαρακτήρα που χαρίζει το Βιδιανό στο στόμα, σε συνδυασμό με τα αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων και λουλουδιών, που του χαρίζουν κάτι από τη γοητεία ενός Viognier.
  2. Ασπρούδι Τσιμπίδη 2019

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασπρούδι, Πιείτε το τώρα
    Πολύ νόστιμο κρασί με ζωηρή οξύτητα και φρουτώδες προφίλ, ιδανικό για να συνοδεύσει ελαφριά γεύματα και μεζεδάκια. Οι Ασπρούδες είναι μια ομάδα άγνωστων ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο. Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς κάνει σπουδαία προσπάθεια για την ταυτοποίηση τους και την ανάδειξη τους.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. San Gerasimo

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Ο συνεταιρισμός Ορεάλιος Γη στην Κεφαλλονιά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας, με την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών που αποτυπώνουν τα χαρακτηριστικά του ανερχόμενου terroir του νησιού! Το San Gerasimo, που παράγεται από ορεινούς αμπελώνες, είναι μία πολύ καλή επιλογή για να γνωρίσει κάποιος τα χαρίσματα αλλά και τις δυνατότητες της Ρομπόλας, μιας ποικιλία που ξεχωρίσει για την ζωντάνια της, το λεμονάτο προφίλ αλλά και την δυνατότητα να εξελίσσεται για μερικά χρόνια στην φιάλη.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Σιγάλας - Αηδάνι 2020

     
    Βαθμολογία:
    81% of 100 15
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Περπατώντας σε απάτητα, σχεδόν ανεξερεύνητα μονοπάτια, αφού σπανίως το Αηδάνι συναντάται ως μονοποικιλιακό κρασί, δημιουργείται η αίσθηση ότι κάθε γωνιά του Ελληνικού αμπελώνα προσφέρει ευκαιρίες για φοβερές οινικές ανακαλύψεις. Διαθέτοντας μέρος από την ορυκτότητα του Ασύρτικου, φυτικές νύξεις, και γενναιόδωρες δόσεις φρούτου, μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλες εκπλήξεις μπορεί να κρύβει το μαγικό terroir της Σαντορίνης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Nouvelle Εpoque - Βοστιλίδι

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
    To σπάνιο Βοστυλίδι που προέρχεται από τα νησιά του Ιονίου σε μία πολύ ωραία έκφραση από την Κεφαλονιά και από έναν Ελληνικό Συνεταιρισμό που κάνει εξαιρετική δουλειά. 50% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο στην δεξαμενή, με το τελικό χαρμάνι να αποκτά ώριμο φρουτώδη χαρακτήρα αγκαλιασμένο πολύ όμορφα από τα στοιχεία της δρυός. Είναι ένα κρασί που μπορεί να μας ταξιδέψει και να διευρύνει τους γευστικούς μας ορίζοντες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

5 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Local for the WINe