Local for the WINe

Local for the WINe

Έχουμε την ευκαιρία να ζούμε σε μια χώρα οινοπαραγωγικά ‘πολυποικιλιακή’ με αν όχι εξαιρετικά, τουλάχιστον -όλο και πιο- ενδιαφέροντα κρασιά. Θαυμάσια μικροκλίματα φιλοξενούν τόσο διεθνείς όσο και γηγενείς ποικιλίες με τις τελευταίες να σκαρφαλώνουν συνεχώς στην κορυφή της λίστας αναζήτησης των καταναλωτών.

Οι γηγενείς ποικιλίες αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των Ελλήνων παραγωγών και μία μαγική οινική διέξοδο για όποιον θέλει να δοκιμάζει κάτι διαφορετικό. Για κείνους που διαθέτουν απαιτητικό ουρανίσκο και για όσους είναι πρόθυμοι να αναζητήσουν ιδιαίτερες γεύσεις από κάθε γωνιά του ελληνικού αμπελώνα επιλέξαμε και σας προσφέρουμε σε ειδική για μερικές ημέρες μόνο, 6 εξαιρετικά κρασιά. Απολαυστε τα!

 

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

7 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Λύχνος Βιδιανό
    Λύχνος Βιδιανό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    80%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ένα βιολογικό κρασί από το οινοποιείο Ντουράκη και την πλέον ανερχόμενη και ποιοτική ποικιλία της Κρήτης, το Βιδιανό. Ο Λύχνος καταφέρνει και εκφράζει τον πληθωρικό, πλούσιο και βελούδινο χαρακτήρα που χαρίζει το Βιδιανό στο στόμα, σε συνδυασμό με τα αρώματα ώριμων πυρηνόκαρπων φρούτων και λουλουδιών, που του χαρίζουν κάτι από τη γοητεία ενός Viognier.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Apus Ρωμέικο
    Apus Ρωμέικο 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρωμαίικο , Πιείτε το τώρα
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ευχάριστο, νόστιμο και κομψό λευκό κρασί φτιαγμένο από μία ερυθρή κρητική ποικιλία, το Ρωμέικο, που όπως δείχνει εκφράζεται πολύ όμορφα όταν ‘ντύνεται στα λευκά’. Το Οινοποιείο Ντουράκη φέρνει στο ποτήρι μας μία πολύ πρωτότυπη πρόταση με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας και γεύση που κερδίζει από την πρώτη γουλιά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Ασπρούδι Τσιμπίδη
    Ασπρούδι Τσιμπίδη 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασπρούδι, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    80%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Πολύ νόστιμο κρασί με ζωηρή οξύτητα και φρουτώδες προφίλ, ιδανικό για να συνοδεύσει ελαφριά γεύματα και μεζεδάκια. Οι Ασπρούδες είναι μια ομάδα άγνωστων ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο. Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς κάνει σπουδαία προσπάθεια για την ταυτοποίηση τους και την ανάδειξη τους.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Nouvelle Εpoque - Βοστιλίδι
    Nouvelle Εpoque - Βοστιλίδι 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    To σπάνιο Βοστυλίδι που προέρχεται από τα νησιά του Ιονίου σε μία πολύ ωραία έκφραση από την Κεφαλονιά και από έναν Ελληνικό Συνεταιρισμό που κάνει εξαιρετική δουλειά. 50% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο στην δεξαμενή, με το τελικό χαρμάνι να αποκτά ώριμο φρουτώδη χαρακτήρα αγκαλιασμένο πολύ όμορφα από τα στοιχεία της δρυός. Είναι ένα κρασί που μπορεί να μας ταξιδέψει και να διευρύνει τους γευστικούς μας ορίζοντες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Σιγάλας - Αηδάνι
    Σιγάλας - Αηδάνι 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    81%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Περπατώντας σε απάτητα, σχεδόν ανεξερεύνητα μονοπάτια, αφού σπανίως το Αηδάνι συναντάται ως μονοποικιλιακό κρασί, δημιουργείται η αίσθηση ότι κάθε γωνιά του Ελληνικού αμπελώνα προσφέρει ευκαιρίες για φοβερές οινικές ανακαλύψεις. Διαθέτοντας μέρος από την ορυκτότητα του Ασύρτικου, φυτικές νύξεις, και γενναιόδωρες δόσεις φρούτου, μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι άλλες εκπλήξεις μπορεί να κρύβει το μαγικό terroir της Σαντορίνης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. San Gerasimo
    San Gerasimo 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    15,00 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ο συνεταιρισμός Ορεάλιος Γη στην Κεφαλλονιά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας, με την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών που αποτυπώνουν τα χαρακτηριστικά του ανερχόμενου terroir του νησιού! Το San Gerasimo, που παράγεται από ορεινούς αμπελώνες, είναι μία πολύ καλή επιλογή για να γνωρίσει κάποιος τα χαρίσματα αλλά και τις δυνατότητες της Ρομπόλας, μιας ποικιλία που ξεχωρίσει για την ζωντάνια της, το λεμονάτο προφίλ αλλά και την δυνατότητα να εξελίσσεται για μερικά χρόνια στην φιάλη.
  7. Κατσανό Γαβαλά
    Κατσανό Γαβαλά 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Γαϊδουριά, Κατσανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    73%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Σοδειά του 2023 δε θα κυκλοφορήσει.
    To terroir της Σαντορίνης είναι παρόν σε όλες τις ποικιλίες του νησιού! Το θαυμάσιο Κατσανό του Γιώργου Γαβαλά, μια πολυετής και επίμονη προσπάθεια του οινοποιού έχει αποδώσει στο ομώνυμο κρασί θαυμάσιο κιτρινο χρώμα, αρώματα μελιού και λεμονιού αλλά και βερύκοκκου, ταιριαστη οξύτητα και μακρά, πολύ ευχάριστη επίγευση.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις