| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Ευαγγελισμού: Τα κρασιά του Μπακαλιάρου

Τι πίνουμε με το μπακαλιάρο σκορδαλιά;


To εθνικό μας φαγητό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά.

Δύο λόγοι έφεραν παραδοσιακά πια το μπακαλίαρο στα πιάτα μας αυτήν την ημέρα. Ο πρώτος σχετίζεται με τους διατροφικούς κανόνες της Σαρακοστής που επιτρέπει την κατανάλωση ψαριού την ημέρα του Ευαγγελισμού. Ο δεύτερος λόγος ήταν πιο πρακτικός και είχε να κάνει με την ευκολία που έδινε ο παστός μπακαλιάρος στο να συντηρηθεί εκτός ψυγείου σε συνάρτηση με την τιμή του που ήταν προσιτή στους περισσότερους.

Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει πιστούς οπαδούς στην παραδοσιακή του εκδοχή, ωστόσο δε λείπουν οι παραλλαγές και οι αυτοσχεδιασμοί πάνω στην αρχική συνταγή. Το κρασί έχει βεβαίως την τιμητική του χωρίς όμως να λείπουν και τα αποστάγματα που μπορούν υπό συνθήκες με το πιο υψηλό αλκοόλ που διαθέτουν να κάνουν καλά την αλμύρα, τη λιπαρότητα και την «essence» που χαρίζει το σκόρδο.

Η παραδοσιακή μερακλήδικη εκδοχή θέλει μπόλικο σκόρδο και το σκόρδο θέλει Ρετσίνα. Προτιμείστε το πολυβραβευμένο Δάκρυ του Πεύκου από τον πρωτοπόρο της κατηγορίας Κεχρή ή το Ρητινίτη Nobilis από το Κτήμα Γαία αλλά και τη Ρετσίνα από το Κτήμα Παπαγιαννάκου.

Για κείνους που αποφεύγουν τη σκορδαλιά και θέλουν το μπακαλιάρο ορφανό το κρασί θα εξαρτηθεί από τον τρόπο μαγειρέματος. Ο τηγανητός μπακαλιάρος ή ο μπακαλιάρος σε κροκέτες ζητά κρασί λευκό, αρωματικό και με σώμα, όπως ένα βαρελάτο Chardonnay ή ένα καλοδουλεμένο αφρώδες ή τσίπουρο για όσους θα το κάνουν ‘μεζέ’ . Απολαύστε τα Βίδια Σπάνιες Γαίες από το Κτήμα Στροφιλιά και θα θέλετε να είναι κάθε μέρα 25η Μαρτίου.

Αν πάλι ο μπακαλιάρος γίνει στη σχάρα, τότε η επιλογή ενός Ασύρτικου, βαρελάτο ή δεξαμενής θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Αν θέλετε το μπακαλιάρο σας φρικασε ή λεμονάτο στην κατσαρόλα με χορταρικά ένα blend της ποικιλίας θα δουλέψει καλύτερα. Για τους κοκκινιστούς τα ροζέ φαγητού με τα πιο σκουρόχρωμα να κερδίζουν έδαφος θα είναι η ιδανική λύση.

Όπως και να τρώτε το μπακαλιάρο σας το House of Wine είναι εδώ για να γεμίσει τα ποτήρια σας.

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

1 είδος

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Σαντορίνη Γαβαλά 2020

     
    Βαθμολογία:
    84% of 100 16
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Η χαρακτηριστική μπλε φιάλη της παραδοσιακής κάναβα του Γαβαλά στη Σαντορίνη, που αποτελεί μια από τις παλιότερες στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, φέρνει στο περιεχόμενο της μια κλασική Σαντορίνη, ζυμωμένη σε ανοξείδωτες δεξαμενές με διακριτικά φρουτώδη χαρακτήρα, έντονη την υπογραφή της ορυκτότητας και λεμονάτη οξύτητα η οποία πραγματικά ανανεώνει τον ουρανίσκο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

1 είδος

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Ευαγγελισμού: Τα κρασιά του Μπακαλιάρου