Όλα για τη Καθαρά Δευτέρα

Όλα για τη Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα η παράδοση θέλει να γιορτάζουμε τα Κούλουμα!

Η ετυμολογία της λέξης όσο και η αρχή αυτού του εθίμου παραμένουν άγνωστες. Παρόλα αυτά μία από τις επικρατέστερες είναι πως προήλθε από τη λατινική λέξη cumulus που σημαίνει αφθονία ή φινάλε, περιγράφοντας  έτσι το έντονο φαγοπότι, και τον πολύ χορό στο τέλος της εορταστικής περιόδου της αποκριάς.

Σήμερα μεταξύ άλλων η μέρα σημαίνει χαρταετός, εξοχή, γέλια, μουσικές και τραπέζια γεμάτα με νηστίσιμα εδέσματα.

Λαγάνα, χαλβάς, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, κάθε λογής θαλασσινά και όστρακα, όσπρια, σαλάτες, τουρσιά κι ελιές  χρωματίζουν τα πιάτα μας και σκηνοθετούν την πρώτη μέρα της Σαρακοστής.

Αυτήν την ημέρα εσείς, φροντίστε να βρείτε τα πιο φρέσκα υλικά, τα πιο ιδιαίτερα καλούδια και τον χαρταετό που θα πετάξει ψηλότερα.

 

Για το τι θα πιείτε θα φροντίσει το House of Wine!

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

9 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Μικρή Κιβωτός - Ροζέ
    Μικρή Κιβωτός - Ροζέ 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Μοσχοφίλερο, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    81%
    Ειδική Τιμή 9,61 € Κανονική τιμή 11,30 €
    Η Μικρή Κιβωτός γοητεύει και στη ροζέ εκδοχή της δίνοντας στο Κτήμα Λαντίδη τα εύσημα για ένα από το πιο γευστικά ροζέ της ελληνικής αγοράς. Από την Αργολίδα με αγάπη, έρχεται ένα εξαιρετικό Μοσχοφίλερο με πλούσιο ανθικό χαρακτήρα, τραγανή γουλιά και ευχάριστη επίγευση. Ιδανικό για απεριτίφ, μεζεδάκια και μεσογειακές γεύσεις.
  2. Αφρός
    Αφρός
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ροδίτης, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    Τον περασμένο αιώνα στις ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, η καινούρια σοδειά της ρετσίνας ήταν έθιμο να σερβίρεται για πρώτη φορά ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Εμπνευσμένο από αυτή την παράδοση το οινοποιείο Κεχρής που το όνομα του έχει ταυτιστεί με αυτό το στυλ κρασιού, μας προτείνει τον ‘σύγχρονο’ Αφρό, μια φρέσκια ρετσίνα από Ροδίτη, που εμφιαλώνει λίγες εβδομάδες μετά τον τρύγο, χωρίς να φιλτραριστεί, με τον φυσικό αφρισμό που δημιουργείται από την ζύμωση και με τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει! Η ένταση του φρούτου και η ισορροπία με τα αρώματα ρετσινιού αλλά και η φρεσκάδα του κρασιού θα σας εκπλήξουν!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Prosecco Brilla Rose
    Prosecco Brilla Rose 2022
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Ροζέ, Glera, Pinot Noir, 11% alc.
    Η εντυπωσιακή και λαμπερή φιάλη του, φιλοξενεί ένα κρασί που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας γουλιά! Ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα που προϊδεάζει για τα αρώματα που θα ακολουθήσουν. Μπουκέτα με τριαντάφυλλa και λευκά λουλούδια μαζί με γκρέιπφρουτ και κόκκκινα φρούτα ελευθερώνονται από τις έντονες και ντελικάτες φυσαλίδες προσφέροντας ένα δροσιστικό, πλούσιο και τραγανό ροζέ Prosecco.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Σπάνιες Γαίες, "Βίδια"
    Σπάνιες Γαίες, "Βίδια" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    80%
    Ένα ιδιαίτερα φινετσάτο single vineyard Chardonnay από τον ορεινό αμπελώνα Βίδια στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, που εστιάζει στην φρεσκάδα και την καθαρότητα των αρωμάτων. Ένα κρασί που προδίδει εύκολα το ψυχρό κλίμα από το οποίο παράγεται αλλά και την πρόθεση των δημιουργών του να αναδείξουν τα ποικιλιακά χαρακτηριστικά του. Τα πράσινα αρώματα φρούτων, τα ορυκτά στοιχεία και η κοφτερή οξύτητα μας φέρνουν στο μυαλό κρασιά από το περίφημο Chablis με πολλαπλάσια τιμή.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Ρητινίτης Nobilis
    Ρητινίτης Nobilis 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ροδίτης, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    Μία ευγενής, σύγχρονη προσέγγιση στη Ρετσίνα όπου το ζωηρό φρούτο κοντράρει στα ίσια τα αρώματα της ρετσίνας δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ισορροπημένο κρασί. Οινοποιημένη με ιδιαίτερη προσοχή και με σεβασμό στην ιστορία της Ρετσίνας, η ετικέτα Ρητινίτης Nobilis θα συνοδεύσει κάθε τυπικό Ελληνικό μεζεδάκι, ξυπνώντας όμορφες μνήμες από ανέμελες στιγμές του παρελθόντος…
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  6. Σαντορίνη Γαβαλά
    Σαντορίνη Γαβαλά 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Η χαρακτηριστική μπλε φιάλη της παραδοσιακής κάναβα του Γαβαλά στη Σαντορίνη, που αποτελεί μια από τις παλιότερες στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, φέρνει στο περιεχόμενο της μια κλασική Σαντορίνη, ζυμωμένη σε ανοξείδωτες δεξαμενές με διακριτικά φρουτώδη χαρακτήρα, έντονη την υπογραφή της ορυκτότητας και λεμονάτη οξύτητα η οποία πραγματικά ανανεώνει τον ουρανίσκο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Απλά - Λευκός
    Απλά - Λευκός 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    88%
    Για τον χώρο του κρασιού, ο Νίκος Καρατζάς είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και πιο αξιόλογους οινολόγους της χώρας. Με μεγάλη εμπειρία και σύμβουλος σε πολλά οινοποιεία, η υπογραφή του ως παραγωγός πια, είναι εγγύηση και τα κρασιά του δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από συναρπαστικά. Το λευκό ‘Απλά’ είναι χαρμάνι τριών σπουδαίων Ελληνικών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς, του Ασύρτικου και του Βιδιανού, συνδυάζοντας τον ευχάριστο και αρωματικό χαρακτήρα με την πολυπλοκότητα και την φινέτσα αλλά και την εξαιρετική σχέση τιμής ποιότητας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Μαντινεία Μποσινάκης
    Μαντινεία Μποσινάκης 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    80%
    10,90 €
    Το χρώμα του είναι λεμονί με έντονες ροζέ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα λεμόνια, τα αχλάδια, το ροδάκινο, η μέντα και το τζίντζερ ενώ κάποιες ανθικές νύξεις που θυμίζουν ροδόνερο έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι απολαμβάνουμε Μοσχοφίλερο. Η γεύση του είναι ζωηρή και λεμονάτη, με έντονα τα φρουτώδη στοιχεία αλλά και κάποιες ορυκτές νότες να κάνουν την εμφάνιση τους. Είναι ένα κρασί που αξίζει να το απολαύσουμε αφού έχει ήδη δύο χρόνια στην πλάτη του!
  9. Fino Jarana
    Fino Jarana
     
    Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
    17,10 €
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    To Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις