Όλα για τη Καθαρά Δευτέρα

Όλα για τη Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα η παράδοση θέλει να γιορτάζουμε τα Κούλουμα!

Η ετυμολογία της λέξης όσο και η αρχή αυτού του εθίμου παραμένουν άγνωστες. Παρόλα αυτά μία από τις επικρατέστερες είναι πως προήλθε από τη λατινική λέξη cumulus που σημαίνει αφθονία ή φινάλε, περιγράφοντας  έτσι το έντονο φαγοπότι, και τον πολύ χορό στο τέλος της εορταστικής περιόδου της αποκριάς.

Σήμερα μεταξύ άλλων η μέρα σημαίνει χαρταετός, εξοχή, γέλια, μουσικές και τραπέζια γεμάτα με νηστίσιμα εδέσματα.

Λαγάνα, χαλβάς, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, κάθε λογής θαλασσινά και όστρακα, όσπρια, σαλάτες, τουρσιά κι ελιές  χρωματίζουν τα πιάτα μας και σκηνοθετούν την πρώτη μέρα της Σαρακοστής.

Αυτήν την ημέρα εσείς, φροντίστε να βρείτε τα πιο φρέσκα υλικά, τα πιο ιδιαίτερα καλούδια και τον χαρταετό που θα πετάξει ψηλότερα.

 

Για το τι θα πιείτε θα φροντίσει το House of Wine!

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Δάκρυ του Πεύκου Ρετσίνα
    Δάκρυ του Πεύκου Ρετσίνα 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Χρυσό Decanter για δεύτερη συνεχή χρονιά! Μία κορυφαία προσέγγιση στη Ρετσίνα γι' αυτούς που την αγαπούν (και τη νοσταλγούν) αλλά όχι μόνο. Πρόκειται για ένα απολαυστικό λευκό κρασί βασισμένο στο Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι και με μία διακριτική νότα ρετσινιού. Πίνεται ευχάριστα και συνοδεύει κάθε κλασσικό Ελληνικό μεζεδάκι που θα βρεθεί στο τραπέζι σας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Αφρός
    Αφρός
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ροδίτης, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    Τον περασμένο αιώνα στις ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, η καινούρια σοδειά της ρετσίνας ήταν έθιμο να σερβίρεται για πρώτη φορά ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Εμπνευσμένο από αυτή την παράδοση το οινοποιείο Κεχρής που το όνομα του έχει ταυτιστεί με αυτό το στυλ κρασιού, μας προτείνει τον ‘σύγχρονο’ Αφρό, μια φρέσκια ρετσίνα από Ροδίτη, που εμφιαλώνει λίγες εβδομάδες μετά τον τρύγο, χωρίς να φιλτραριστεί, με τον φυσικό αφρισμό που δημιουργείται από την ζύμωση και με τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει! Η ένταση του φρούτου και η ισορροπία με τα αρώματα ρετσινιού αλλά και η φρεσκάδα του κρασιού θα σας εκπλήξουν!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις