
Το
Ασύρτικο είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς των ελληνικών ποικιλιών, και μιά από τις ευγενέστερες λευκές ποικιλίες του κόσμου. Το επιβεβαιώνουν όλοι οι ειδικοί οίνου σε όλο τον κόσμο, το επιβεβαίωσε και
η πρόσφατη βαθμολόγηση 114 ελληνικών κρασιών από τον Guru των διεθνών κριτών κρασιών, τον
Robert Parker. Μέσα στα πρώτα 16 κρασιά που βαθμολογήθηκαν με περισσότερο από 90/100, Ασύρτικα είναι τα 9, ποσοστό δηλαδή 56,25%! Και βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά: Από τα 62 ελληνικά κρασιά που έχουν βαθμολογηθεί από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα πάνω από 90/100, τα 34 είναι Ασύρτικα, δηλαδή το 54,83% του συνόλου!
Ο
Πάρης Σιγάλας, του κτήματος Σιγάλα στη Σαντορίνη, συμβουλεύει να κρατάμε το Ασύρτικο τουλάχιστον 2 χρόνια πριν το πιούμε. Και ο
Γιάννης Παρασκευόπουλος της Γαίας έχει πει για το Ασύρτικο ότι πρέπει να του φερόμαστε σαν να είναι ερυθρό: Να το παλαιώνουμε, να το αερίζουμε πριν το πιούμε, να το πίνουμε και με κρέας...
Έχουν και οι δύο δίκιο. Η δυνατότητα παλαίωσης του Ασύρτικου και η βελτίωση των χαρακτηριστικών του με την πάροδο του χρόνου δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, που επιδιώκει να αγοράσει "φρέσκα" Ασύρτικα, αφήνοντας στο ράφι θαυμάσια παλαιωμένα...
Το
House of Wine έχει για τους φίλους του και τους φίλους του Ασύρτικου ελάχιστες φιάλες παλαιωμένων Ασύρτικών στα ράφια του,
έτοιμα να τα πιείτε ΤΩΡΑ!
Όσοι εκτιμούν το καλό Ασύρτικο, δεν θα πρέπει να τα χάσουν...