| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Όσο και αν έχουμε... εμπεδώσει την ποιοτική εξέλιξη των Σαββατιανών του Αττικού Αμπελώνα, κάθε φορά που τα δοκιμάζουμε δεν παύουν να μας εκπλήσσουν!

Τα υπέροχα Σαββατιανά του Αττικού αμπελώνα και ιδιαίτερα τα Σαββατιανά των Wine of Athens, της ομάδας που δημιουργήθηκε από τους οινοπαραγωγούς Βασίλη Παπαγιαννάκο, Αναστασία Φράγκου, Σταμάτη Μυλωνά, Κτήμα Κοκοτού και Αμπελώνες Μάρκου, έχουν πια καθιερωθεί σαν μια premium έκφραση των κρασιών της Αττικής!

Αυτή η εκπληκτική εξέλιξη των πρότινος "ταπεινών" Σαββατιανών σε εξαιρετικά κρασιά με εντυπωσιακό δυναμικό παλαίωσης, μας οδήγησε στο να συγκεντρώσουμε σε μια παρουσίαση τα Σαββατιανά των πέντε αυτών οινοποιών, και να σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα...
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

9 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Vientzi Single Vineyard 2018

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Σαββατιανό συγκαταλέγεται πια στις σπουδαιότερες γηγενείς ποικιλίες. Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι ένας από τους παραγωγούς που του αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό η αναγέννηση της, είναι ο Βασίλης Παπαγιάννακος. Αυτό εδώ το single vineyard (Vientzi) Σαββατιανό από παλαιά αμπέλια και χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, με τα ορυκτά στοιχεία, την πολυπλοκότητα, την αισθητή οξύτητα και την δυνατότητα παλαίωσης είναι ίσως το κορυφαίο δείγμα της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Κλέφτες Σαββατιανό 2019

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Οι ‘κλέφτες’ είναι ένα από τα πρώτα κρασιά που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα χωρίς θειώδες, ήδη από το 2009, πολύ πριν αρχίσει η κουβέντα για τα φυσικά κρασιά στην χώρα μας. Παραμένει ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους αυτού του στιλ κρασιού, με ζωηρό φρούτο και ορυκτά στοιχεία, αλλά και αποδεδειγμένη δυνατότητα εξέλιξης στον χρόνο. Το Σαββατιανό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι σπουδαία ποικιλία, ακόμα και μέσα από αυτόν τον απαιτητικό και ριψοκίνδυνο τρόπο οινοποίησης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Παπαγιαννάκος - Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα 2020

     
    8,50 €
    Βαθμολογία:
    85% of 100 30
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Φίνος φρουτώδης χαρακτήρας και δροσιστικά επίπεδα οξύτητας σε ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο Σαββατιανό από το κτήμα Παπαγιαννάκου. Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος υπηρετεί για χρόνια με μεγάλο σεβασμό τη κλασσική ποικιλία του Αττικού αμπελώνα, στοχεύοντας και επιτυγχάνοντας φυσικά την αλλαγή του προφίλ της. Ξεχάστε καμιά φιάλη στο κελάρι σας για μια πενταετία και δεν θα πιστεύετε την εξέλιξη του στο χρόνο…
  4. Σαββατιανό Α.Φράγκου 2020

     
    Βαθμολογία:
    86% of 100 26
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12,5% alc.
    Το Σαββατιανό, η ταπεινή ποικιλία της Αττικής, η βάση της ρετσίνας, φθάνει εδώ σε νέα, πρωτόγνωρα επίπεδα. Σε αντίθεση με τις κλασσικές και πολύ μεγάλες στρεμματικές αποδόσεις του Σαββατιανού, η Αναστασία Φράγκου χρησιμοποιεί σταφύλια από αμπέλια με στρεμματικές αποδόσεις πολύ μικρές, που σε συνδυασμό με μια θαυμάσια οινοποίηση δίνουν εντυπωσιακά αρώματα. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για θαλασσινά και ψητά ψάρια, ενώ συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες και ζυμαρικά. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο συνδυασμός του με πολλά μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Σαββατιανό Μάρκου 2019

     
    Βαθμολογία:
    83% of 100 8
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα
    Ολική επαναφορά για το Σαββατιανό με άλλη μια εξαιρετική ετικέτα αυτή τη φορά από τους αμπελώνες Μάρκου. Με τη τέταρτη γενιά ήδη στο τιμόνι, φρέσκια, εξαιρετικά σχεδιασμένη ετικέτα και περιεχόμενο που αναδεικνύει τον φιλικό, αρωματικό χαρακτήρα του Σαββατιανού, η ποικιλία αποδεικνύει πως διαθέτει κορυφαίο value for money ή την καλύτερη σχέση τιμής/απόλαυσης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Σαββατιανό Γ. Κοκοτός 2018

     
    Βαθμολογία:
    77% of 100 11
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Το ιστορικό Σαββατιανό, μια πολυφυτεμένη ποικιλία που έχει συνδεθεί με τον Αττικό αμπελώνα, σε μια κλασική της έκφραση από το Κτήμα Κοκοτού, με άμεσο φρουτώδη, χαρακτήρα, ήπια οξύτητα στο στόμα και φυσικά όπως πάντα, value for money που επιτρέπει στο κρασί να βρίσκεται στο καθημερινό μας τραπέζι. Το Σαββατιανό είναι εδώ και διεκδικεί την προσοχή μας με αξιώσεις.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Μυλωνάς - Σαββατιανό 2020

     
    Βαθμολογία:
    82% of 100 20
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Αρκετά παρεξηγημένο λόγω της ταπεινής του καταγωγής, το κλασικό σταφύλι της Αττικής γης, ‘διεκδικεί’ ξανά τα τελευταία χρόνια την προσοχή μας. Φρέσκος, ‘τραγανός’ χαρακτήρας, με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου από το εξαιρετικό Σαββατιανό Μυλωνά, σε μία προσπάθεια που ανεβάζει κατακόρυφα το προφίλ της ποικιλίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα προσδοκίες για το μέλλον.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  8. Σαββατιανό Γ. Κοκοτού Βαρέλι 2017

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Το Κτήμα Κοκοτού είναι ένα από τα πιο όμορφα κτήματα της χώρας με μία υπέροχη αυλή με πολύ ωραία θέα. Το ίδιο ‘όμορφα’ είναι και τα κρασιά που δημιουργούνται εκεί, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό το ζουμερό βαρελάτο Σαββατιανό. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 400 μέτρων και αυτό το κάνει να ξεχωρίζει όχι μόνο για τον εξωτικό του χαρακτήρα αλλά και για την δροσιά του και τα πολύ όμορφα ενσωματωμένα στοιχεία δρυός.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Σαββατιανό Μάρκου 2017

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα
    Ολική επαναφορά για το Σαββατιανό με άλλη μια εξαιρετική ετικέτα αυτή τη φορά από τους αμπελώνες Μάρκου. Με τη τέταρτη γενιά ήδη στο τιμόνι, φρέσκια, εξαιρετικά σχεδιασμένη ετικέτα και περιεχόμενο που αναδεικνύει τον φιλικό, αρωματικό χαρακτήρα του Σαββατιανού, η ποικιλία αποδεικνύει πως διαθέτει κορυφαίο value for money ή την καλύτερη σχέση τιμής/απόλαυσης.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

9 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Τα Σαββατιανά των Wines of Athens