Τα Χρυσά Ελληνικά του Decanter

Τα Χρυσά Ελληνικά του Decanter
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

9 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Cuvee Evdemon
    Cuvee Evdemon 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    50%
    52,10 €
    Διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες.
    Μέγιστος αριθμός φιαλών ανα παραγγελία: 3
    Σπάνιο κρασί από το Κτήμα Αργυρού που παράγεται από αυστηρά επιλεγμένους αμπελώνες Ασύρτικου ηλικίας άνω των 150 ετών καλλιεργούμενοι στην περιοχή του Πύργου σύμφωνα με τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Οι ελάχιστες φιάλες ‘κυκλοφορούν’ έχοντας ωριμάσει για μερικά χρόνια στο οινοποιείο. Το 25% του κρασιού ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο ποσοστό για τουλάχιστον 30 μήνες πάνω στις οινολάσπες του. Ένα κρασί με εξαιρετική δομή και τεράστια δυνατότητα εξέλιξης που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει το Ασύρτικο της Σαντορίνης.
  2. Δάκρυ του Πεύκου Ρετσίνα
    Δάκρυ του Πεύκου Ρετσίνα 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Χρυσό Decanter για δεύτερη συνεχή χρονιά! Μία κορυφαία προσέγγιση στη Ρετσίνα γι' αυτούς που την αγαπούν (και τη νοσταλγούν) αλλά όχι μόνο. Πρόκειται για ένα απολαυστικό λευκό κρασί βασισμένο στο Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι και με μία διακριτική νότα ρετσινιού. Πίνεται ευχάριστα και συνοδεύει κάθε κλασσικό Ελληνικό μεζεδάκι που θα βρεθεί στο τραπέζι σας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Όβηλος - Λευκός
    Όβηλος - Λευκός 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Semillon, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    92%
    32,20 €
    Ένα από τα κορυφαία ελληνικά λευκά κρασιά που σαρώνει τα μετάλια όπου και να διαγωνιστεί, με πιό πρόσφατο το βραβείο "Καλύτερο κρασί του Διαγωνισμού-Best in Show του Διαγωνισμού Decanter 2019! Ο Όβηλος Λευκός έχει ζυμωθεί προσεκτικά σε δρύινο βαρέλι, και σε αυτό οφείλεται, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, η ολοκληρωμένη δομή του. Το πάντρεμα του Ασύρτικου με το Semillon είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς το πρώτο χαρίζει σπιρτάδα και οξύτητα, ενώ το δεύτερο δίνει ωριμότητα και χάρη.
  4. Sole Φυσικός Γλυκύς 500ml
    Sole Φυσικός Γλυκύς 500ml 2018
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Gewurztraminer, Semillon, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    65%
    27,30 €
    Το Sole είναι ένα φανταστικό λευκό γλυκό κρασί από το Semillon μία ποικιλία που φημίζεται για την παραγωγή σπουδαίων γλυκών κρασιών, με την μικρή συνδρομή του Gewurtzraminer που χαρίζει απλόχερα τον εξωτικό του χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό και παίρνει αμέσως θέση στα κορυφαία επιδόρπια κρασιά της χώρας μας.
  5. Monemvasia - Malvasia
    Monemvasia - Malvasia
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Ασπρούδι, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα, Μονεμβασιά, Επιδέχεται Παλαίωση
    43,20 €
    17 χρόνια πειραματισμών από τον Γιώργο και την Έλλη Τσιμπίδη, προηγήθηκαν της δημιουργίας αυτού του συγκλονιστικού γλυκού κρασιού που εξυμνεί την βαριά ιστορία του περίφημου Μαλβάζιου οίνου της αρχαιότητας. Είναι το πρώτο κρασί που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ Μονεμβασία- Malvasia, και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τον υπέροχο πολύπλοκο και ώριμο χαρακτήρα του.
  6. Κτήμα Αργυρού - Vinsanto Late Release
    Κτήμα Αργυρού - Vinsanto Late Release 2002
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    74,40 €
    1ο σε βαθμολογία κρασί (98/100) ανάμεσα στα 18.093 του Διαγωνισμού Decanter 2021! Ένα από τα σπουδαιότερα γλυκά κρασιά, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. Ένα Vinsanto που έχει παλαιώσει για τουλάχιστον 16 χρόνια στα κελάρια του Κτήματος Αργυρού στην Σαντορίνη με ασύλληπτη πολυπλοκότητα και πολύ όμορφα ισορροπημένη γλύκα που προέρχεται από αμπέλια ηλικίας μεγαλύτερης των 200 ετών. Αξίζει κάθε ευρώ που θα ξοδέψετε για να το αποκτήσετε!
  7. Κτήμα Αργυρού - Vinsanto First Release
    Κτήμα Αργυρού - Vinsanto First Release 2015
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    40,90 €
    Τα Vinsanto του Κτήματος Αργυρού είναι μία σταθερή αξία στα Ελληνικά γλυκά κρασιά. Εδώ η ζεστή γλυκύτητα που αντισταθμίζεται από εξαιρετική οξύτητα και η συμπύκνωση του οδηγούν σε ένα εξαιρετικό κρασί. Η προσεκτική οινοποίηση και η σωστή παλαίωσή του δίνουν ένα αποτέλεσμα που αγκαλιάζεται σταθερά από τους απανταχού φίλους των γλυκών κρασιών, σαρώνοντας τις διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  8. Σαντορίνη Terrasea
    Σαντορίνη Terrasea 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    61,90 €
    Το Terrasea είναι το πρώτο κρασί ΠΟΠ Σαντορίνη που παράγεται αποκλειστικά από σταφύλια της Θηρασιάς. Πίσω από αυτό βρίσκονται ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής που ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Ιωάννα Βαμβακούρη έχοντας μεγάλη εμπειρία στην οινοποίηση του Ασύρτικου της Σαντορίνης. Ο αμπελώνας, που καλλιεργείται βιολογικά, αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να δούμε συναρπαστικά κρασιά όπως θα διαπιστώσετε μόλις δοκιμάσετε το Terrasea.
  9. Σαντορίνη - Μικρά Θηρά
    Σαντορίνη - Μικρά Θηρά 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    41,10 €
    Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής μετά την Επανομή, την Καβάλα και την Ηλεία φτάνουν και στην Σαντορίνη όπου συναντούν την οινολόγο Ιωάννα Βαμβακούρη και δημιουργούν την οινοποιία Μικρά Θήρα, την πρώτη προσπάθεια που γίνεται στην Θηρασιά. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό κρασί από 100% σταφύλια Ασύρτικου από την Σαντορίνη που αντικατοπτρίζει όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του μοναδικού terroir. Κοφτερή οξύτητα, δομή, ορυκτότητα, εσπεριδοειδή και αλμύρα!
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις