Υποδεχόμαστε τη Πρωτομαγιά

Υποδεχόμαστε τη Πρωτομαγιά
Έχουμε διαλέξει για εσάς κρασιά που τα θεωρούμε άκρως "ανοιξιάτικα". Και αυτό επειδή πιστεύουμε ότι μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με πιάτα που θα φάμε με όμορφη διάθεση, με καλό καιρό και καλή παρέα, αλλά και που έχουν την δυνατότητα να συνδυαστούν με την κουζίνα της άνοιξης, που στην χώρα μας έχει το ένα πόδι στο χειμώνα και το άλλο στο καλοκαίρι.

Λευκά, πολύ αρωματικά, που σε προδιαθέτουν να περάσεις καλά, ροζέ που πίνονται άριστα και με την κάπως βαριά χειμωνιάτικη αλλά και με την καλοκαιριάτικη - πιο ελαφριά - κουζίνα, και κόκκινα που - και αυτά - μπορούμε να τα απολαύσουμε και δροσερά, αν ο καιρός το επιβάλλει.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Cuvee Speciale Extra Brut
    Cuvee Speciale Extra Brut 2021
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 12,5% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Επίμονος, εξαιρετικής ποιότητας αφρισμός, που επιτυγχάνεται με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη (methode traditionelle ), με τις μικρές σε μέγεθος φυσαλίδες να ταξιδεύουν και να μεταφέρουν ‘μηνύματα’ φρεσκάδας στο πάνω μέρος του flute ποτηριού, το οποίο θα αναδείξει όλο τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού. Κομψή, φινετσάτη μύτη με έντονα στοιχεία φυτικότητας και κάποιες νύξεις φρυγανισμένου ψωμιού, ζυμών και ξηρών καρπών. Στόμα απόλυτα ξηρό, με οξύτητα που προκαλεί, ενισχύοντας την αίσθηση της φρεσκάδας που δημιουργεί ο αφρισμός .
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Cuvee Rose Brut
    Cuvee Rose Brut 2022
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Ροζέ, Λημνιώνα, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 12,5% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ελαφρύ ροζέ χρώμα και μεσαίας αρωματικής έντασης μύτη, στην οποία συνδυάζεται το κόκκινο φρούτο του Ξινόμαυρου με αρώματα τοστ και μπριός, απόρροια της παραμονής του κρασιού με τις οινολάσπες στη φιάλη για μερικούς μήνες. Ζωηρό το στόμα, χωρίς τη νευρικότητα του λευκού brut Karanika, αλλά με την οξύτητα να ισορροπεί θαυμάσια το dosage(το μίγμα που προσδίδει τη τελική γλυκύτητα στα αφρώδη κατά τη παραδοσιακή μέθοδο)... Ο αφρισμός παρατεταμένος σε διάρκεια και κρεμώδης ενισχύει τη ποιοτική αίσθηση που δίνει το κρασί.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις