| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Τσικνοπέμπτη για τους απανταχού ψαροφάγους
Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουμε απαρνηθεί την κρεατοφαγία. Πλέον είμαστε αρκετοί, αυτοί οι διαφορετικοί τύποι με τις ‘περίεργες’ για κάποιους διατροφικές συνήθειες. Ποίος είπε όμως οτι δε μπορούμε να τσικνίσουμε την Τσικνοπέμπτη;

Η κεντρική ιδέα άλλωστε είναι πως η Τσικνοπέμπτη πέραν του θεματικού της περιεχομένου, είναι μία ακόμη (πολύτιμη πια) αφορμή να συγκεντρωθούμε γύρω από ένα τραπέζι. Οι άνθρωποι μπορούν να περνάνε όμορφα χωρίς στερεότυπα παρέα με το σωστό κρασί.

Πάντα το κρασί!

Oenops Vidiano 2019, Oenops Wines

Ένα κρασί για όσους αγαπούν τις λευκές ελληνικές ποικιλίες. Στην μύτη έρχεται με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών και ροδάκινου ενώ στο στόμα είναι γεμάτο με χαρακτηριστική ορυκτότητα και μέτρια οξύτητα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιλέξουν την ημέρα της Τσικνοπέμπτης κάποιο λευκό λιπαρό ψάρι αλλά και γαρίδες ψητές. Πειραματιστείτε και με επιλογές όπως χορτόπιτες και ψητά μανιτάρια με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί.

Ασύρτικο Sur Lie 2019, Vriniotis Wines

Ένα Ασύρτικο που κοιτάει κατάματα καλοδουλεμένες Σαντορίνες. Απολαυστικό με αρώματα ώριμου λεμονιού και λευκών λουλουδιών. Η γουλιά του ακροβατεί ανάμεσα στην καλοδομημένη λιπαρότητα και την ξυραφάτη οξύτητα. Δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας και χαρίζει μία μακρά, νόστιμη και φρουτένια επίγευση. Γευτείτε το με ένα καλαμάρι ψητό, σολομό στη σχάρα και ψητά μεγάλα ψάρια.

Rose de Xinomavro, Οινοποιία Θυμιόπουλου

Για τους πιστούς των ροζέ κρασιών μια πρόταση που έρχεται απο την Νάουσα και έχει χαρακτήρα αντισυμβατικό. Ώριμο ροζέ από την ποικιλία ξινόμαυρο με αρώματα από μαρμελάδα τομάτας και κυδώνι στη μύτη καθώς και ώριμα κεράσια, μπαχαρικά και μανιτάρια στο στόμα. Δεν λείπουν η μέτρια προς υψηλή οξύτητα καθώς και η απολαυστική λιπαρότητα. Συνδιάστε το με μπιφτέκια λαχανικών και σπιτικά burgers σόγιας ή ψαριού για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Ναουσσαία 2016, Κτήμα Φουντή

Ένα ζωηρό ξινόμαυρο από την περιοχή της Νάουσσας είναι η ιδανική επιλογή για όσους επιλέξουν το πρόβειο ή το κατσικίσιο κρέας για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης μαγειρευτό ή στην σχάρα. Στη μύτη έχει αρώματα από λιαστή ντομάτα και κόκκινα φρούτα ενώ στο στόμα η χαρακτηριστική οξύτητα συνδιάζεται αρμονικά με νότες κάφε και ξύλου. Μήπως οι ψαροφάγοι που αγαπάτε την ποικιλία να τολμήσετε ένα φιλέτο τόνου ή ένα λιπαρό ψάρι πλακί με μπόλικη τομάτα και πελτέ;

Μεθυμναίος Orange 2018

Για όσους δεν αγαπούν τα ερυθρά, το Orange κρασί του Κτήματος Μεθυμναίος από την ελληνική ποικιλία χιδηριώτικο, θα αποτελέσει μια έξυπνη και ταιριαστή επιλογή, ειδικά εάν συνδυαστεί με λευκό κρέας και ψητά λαχανικά στη σχάρα. Μια ποικιλία από τη Λέσβο μας δίνει ένα κρασί ξηρό, με αρώματα μαρμελάδας από ροδάκινο, εσπεριδοειδή και λίγη ορυκτότητα ενώ λόγω της οινοποίησης και ζύμωσης με τις ιθαγενείς του ζύμες έχουμε και κάποιες ανεπαίσθητες τανίνες στο τελείωμα του. Τολμήστε να τσικνίσετε μαζί με τσιπούρες, σουβλάκια μανιταριών και τόφου.

Τσικνοπέμπτη για τους απανταχού ψαροφάγους

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

4 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Rose de Xinomavro 2020

     
    12,20 €
    Βαθμολογία:
    87% of 100 7
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Ιδιαίτερο και αντισυμβατικό ροζέ κρασί φαγητού. Ο Απόστολος Θυμιόπουλος πάει κόντρα στον κανόνα που λέει ότι τα ροζέ πρέπει να πίνονται μόνο φρέσκα, δημιουργώντας ένα ώριμο ροζέ από Ξινόμαυρο που κυκλοφορεί με περίπου δύο χρόνια στην πλάτη του. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, ιδιαίτερα αν το συνοδεύσουμε με φαγητό.
  2. Ναουσαία 2016

     
    11,50 €
    Βαθμολογία:
    86% of 100 31
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Παραδοσιακό στυλ Νάουσας από τους αμπελώνες της περιοχής της Ράμνιστας, με σχετικά ελαφρύ χρώμα, ζωικά αρώματα, ντομάτα και μπαχαρένιο χαρακτήρα, να πλαισιώνουν το κόκκινο φρούτο που βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο. Παλαιάς κοπής, απολαυστικό Ξινόμαυρο με τυπικότητα, προσωπικότητα και δυνατότητες παλαίωσης. Ένα κρασί το οποίο υποδηλώνει ξεκάθαρα στο ποτήρι, την προέλευση του.
  3. Μεθυμναίος Orange 2020

     
    Βαθμολογία:
    74% of 100 18
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Χιδηριώτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13,5% alc.
    Μία άγνωστη Ελληνική ποικιλία, ένα ιδιαίτερο στιλ κρασιού σε πορτοκαλί αποχρώσεις. Το Χυδηριώτικο της Λέσβου σε μια extreme οινοποιητικά εκδοχή, μας χαρίζει ένα κρασί ξεχωριστής ιδιοσυγκρασίας που θα διευρύνει τους γευστικούς μας ορίζοντες. Βιολογικό κρασί από ηφαιστειογενή εδάφη με γοητευτικό και ζουμερό μαρμελαδένιο προφίλ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Oenops Vidiano 2019

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    H ‘χάρη’ του Νίκου Καρατζά έφτασε μέχρι την Κρήτη! Εκεί, στην περιοχή του Ηρακλείου διαλέγει Βιδιανό από ορεινά αμπελοτόπια, τα οινοποιεί με μαεστρία σε τρία διαφορετικά είδη ‘δοχείων’, αμφορέα, inox δεξαμενές και καινούρια βαρέλια, ενώ δεν χρησιμοποιεί ζύμες εμπορίου. Πρόκειται για ένα φινετσάτο Βιδιανό, με ωραίο φρούτο και αρκετά ορυκτό χαρακτήρα που εκφράζει όμορφα την γοητεία της ποικιλίας.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

4 είδη

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση