| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Σήμερα Πέμπτη 28/10 το κατάστημά μας θα είναι ανοικτό από τις 11:00 εως τις 20:00
Wine of Athens
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 1-15 από 24

Σελίδα
ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Μυλωνάς Merlot Αγιωργίτικο Μανδηλαριά 2018

     
    Βαθμολογία:
    73% of 100 9
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Αγιωργίτικο, Μαντηλαριά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Ο Σταμάτης Μυλωνάς είναι ένα νέος χαρισματικό οινοποιός, που αναλαμβάνει τον οικογενειακό αμπελώνα στην Αττική, τον αναβαθμίζει και παράγει εξαιρετικά κρασιά με στόχο την ανάδειξη του. Αν και ‘ειδικεύεται’ στην παραγωγή λευκών κρασιών, εδώ έχουμε ένα αξιόλογο ‘ευκολόπιοτο’ ερυθρό κρασί, με έντονα φρουτώδη χαρακτήρα και αξιοζήλευτη σχέση τιμής ποιότητας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  2. Μαλαγουζιά Μάρκου 2020

     
    Βαθμολογία:
    82% of 100 9
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Από Βορρά έως και νότο η Μαλαγουζιά εντυπωσιάζει με τον έντονα αρωματικό και φιλικό της χαρακτήρα. Η Μαλαγουζιά του Μάρκου αποτελεί μια εξαιρετικά ανθική και φυτική προσέγγιση της ποικιλίας που βγάζει αρώματα Μοσχάτου, στημένη με τρόπο που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της ποικιλίας. Ένα πολύ ευχάριστο κρασί με εξίσου καλή σχέση ποιότητας/τιμής.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Σαββατιανό Μάρκου 2019

     
    Βαθμολογία:
    83% of 100 8
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα
    Ολική επαναφορά για το Σαββατιανό με άλλη μια εξαιρετική ετικέτα αυτή τη φορά από τους αμπελώνες Μάρκου. Με τη τέταρτη γενιά ήδη στο τιμόνι, φρέσκια, εξαιρετικά σχεδιασμένη ετικέτα και περιεχόμενο που αναδεικνύει τον φιλικό, αρωματικό χαρακτήρα του Σαββατιανού, η ποικιλία αποδεικνύει πως διαθέτει κορυφαίο value for money ή την καλύτερη σχέση τιμής/απόλαυσης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Σαββατιανό Γ. Κοκοτός 2018

     
    Βαθμολογία:
    77% of 100 11
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Το ιστορικό Σαββατιανό, μια πολυφυτεμένη ποικιλία που έχει συνδεθεί με τον Αττικό αμπελώνα, σε μια κλασική της έκφραση από το Κτήμα Κοκοτού, με άμεσο φρουτώδη, χαρακτήρα, ήπια οξύτητα στο στόμα και φυσικά όπως πάντα, value for money που επιτρέπει στο κρασί να βρίσκεται στο καθημερινό μας τραπέζι. Το Σαββατιανό είναι εδώ και διεκδικεί την προσοχή μας με αξιώσεις.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Kokotos Estate 2017

     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Το Kokotos Estate αποτελεί την εξέλιξη μιας ιστορικής ετικέτας για τον Αττικό αμπελώνα και η δυναμική επιστροφή του Γιώργου Κοκοτού στην Ελληνική οινική σκηνή, μας υπενθυμίζει πόσο όμορφα το Cabernet Sauvignon προσαρμόστηκε στη περιοχή της Σταμάτας, δίνοντας ένα κρασί με ένταση αρωμάτων, στιβαρό χαρακτήρα και αν κρίνουμε από τον προκάτοχο του, αντοχή στο χρόνο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Καλογέρι Μαλαγουζιά 2020

     
    11,00 €
    Βαθμολογία:
    83% of 100 16
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Ένα μοναδικό βιοκλιματικό οινοποιείο, ένας παραγωγός τρίτης γενιάς και μια ποικιλία που δίπλα στο κλασικό Σαββατιανό του Αττικού αμπελώνα δείχνει να προσαρμόζεται εξαιρετικά στα ασβεστολιθικά εδάφη, δίνοντας κρασιά εξαιρετικής ποιότητας. Φίνος φρουτώδης χαρακτήρας, λουλούδια και ορυκτό στόμα σε μια super Μαλαγουζιά από το οινοποιείο Παπαγιαννάκου που διαθέτει καταπληκτική σχέση ποιότητας τιμής.
  7. Παπαγιαννάκος - Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα 2020

     
    8,50 €
    Βαθμολογία:
    85% of 100 30
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Φίνος φρουτώδης χαρακτήρας και δροσιστικά επίπεδα οξύτητας σε ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο Σαββατιανό από το κτήμα Παπαγιαννάκου. Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος υπηρετεί για χρόνια με μεγάλο σεβασμό τη κλασσική ποικιλία του Αττικού αμπελώνα, στοχεύοντας και επιτυγχάνοντας φυσικά την αλλαγή του προφίλ της. Ξεχάστε καμιά φιάλη στο κελάρι σας για μια πενταετία και δεν θα πιστεύετε την εξέλιξη του στο χρόνο…
  8. Μυλωνάς - Ασύρτικο 2019

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, 13% alc.
    Με περισσότερο φρούτο από μία κλασική Σαντορίνη, αλλά διατηρώντας κάτω από τον Αττικό ήλιο τα επίπεδα οξύτητας και μέρος του ορυκτού χαρακτήρα της ποικιλίας, το Ασύρτικο Μυλωνά αποδεικνύει την προσαρμοστικότητα του σταφυλιού σε διαφορετικά εδάφη και κλίματα. Φλούδες εσπεριδοειδών, σε συνδυασμό με αρώματα μήλου, ώριμου ροδάκινου και τσακμακόπετρας σε ένα εντυπωσιακό, εκτός Σαντορίνης, Ασύρτικο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  9. Μυλωνάς - Σαββατιανό 2020

     
    Βαθμολογία:
    82% of 100 20
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Αρκετά παρεξηγημένο λόγω της ταπεινής του καταγωγής, το κλασικό σταφύλι της Αττικής γης, ‘διεκδικεί’ ξανά τα τελευταία χρόνια την προσοχή μας. Φρέσκος, ‘τραγανός’ χαρακτήρας, με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου από το εξαιρετικό Σαββατιανό Μυλωνά, σε μία προσπάθεια που ανεβάζει κατακόρυφα το προφίλ της ποικιλίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα προσδοκίες για το μέλλον.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  10. Σαββατιανό Α.Φράγκου 2020

     
    Βαθμολογία:
    86% of 100 26
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12,5% alc.
    Το Σαββατιανό, η ταπεινή ποικιλία της Αττικής, η βάση της ρετσίνας, φθάνει εδώ σε νέα, πρωτόγνωρα επίπεδα. Σε αντίθεση με τις κλασσικές και πολύ μεγάλες στρεμματικές αποδόσεις του Σαββατιανού, η Αναστασία Φράγκου χρησιμοποιεί σταφύλια από αμπέλια με στρεμματικές αποδόσεις πολύ μικρές, που σε συνδυασμό με μια θαυμάσια οινοποίηση δίνουν εντυπωσιακά αρώματα. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για θαλασσινά και ψητά ψάρια, ενώ συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες και ζυμαρικά. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο συνδυασμός του με πολλά μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Νέηλυς Μαλαγουζιά 2020

     
    Βαθμολογία:
    87% of 100 43
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
    Μια από τις καλύτερες Μαλαγουζιές και ένα από τα πιο νόστιμα ελληνικά λευκά. Όλα τα πλεονεκτήματα της ποικιλίας χωρίς κανένα μειονέκτημα, επιβεβαιώνει απόλυτα τον τίτλο της Μαλαγουζιάς σαν την βασίλισσα του Ελληνικού Αμπελώνα. Ένα κρασί πασπαρτού για το καθημερινό αλλά και το γιορτινό τραπέζι.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Vientzi Single Vineyard 2018

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Σαββατιανό συγκαταλέγεται πια στις σπουδαιότερες γηγενείς ποικιλίες. Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι ένας από τους παραγωγούς που του αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό η αναγέννηση της, είναι ο Βασίλης Παπαγιάννακος. Αυτό εδώ το single vineyard (Vientzi) Σαββατιανό από παλαιά αμπέλια και χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, με τα ορυκτά στοιχεία, την πολυπλοκότητα, την αισθητή οξύτητα και την δυνατότητα παλαίωσης είναι ίσως το κορυφαίο δείγμα της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Αγιωργίτικο Βαρέλι Μάρκου 2016

     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Η οικογένεια Μάρκου, εκτός από την Αττική έχει στην ιδιοκτησία της και αμπελώνες στην Νεμέα, όπου καλλιεργεί επενδύοντας στις πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις από όπου παράγει πολύ ωραία ερυθρά κρασιά με έμφαση στο Αγιωργίτικο. Αυτό το κρασί συνδυάζει πολύ ωραία την φρεσκάδα και την ζωηράδα του φρούτου με τα στοιχεία της δρυός.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. Αγιωργίτικο Ροζέ Μάρκου 2019

     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα
    Με την τέταρτη πια γενιά στο τιμόνι του οινοποιείου, οι Αμπελώνες Μάρκου δημιουργούν νόστιμα και ευκολόπιοτα κρασιά που κερδίζουν τις εντυπώσεις από την πρώτη γουλιά! Αυτό το φρουτώδες ροζέ από Αγιωργίτικο είναι ένα από αυτά τα κρασιά και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα κάνουν το καθημερινό σας τραπέζι να φαίνεται γιορτινό.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Κλέφτες Σαββατιανό 2019

     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Οι ‘κλέφτες’ είναι ένα από τα πρώτα κρασιά που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα χωρίς θειώδες, ήδη από το 2009, πολύ πριν αρχίσει η κουβέντα για τα φυσικά κρασιά στην χώρα μας. Παραμένει ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους αυτού του στιλ κρασιού, με ζωηρό φρούτο και ορυκτά στοιχεία, αλλά και αποδεδειγμένη δυνατότητα εξέλιξης στον χρόνο. Το Σαββατιανό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι σπουδαία ποικιλία, ακόμα και μέσα από αυτόν τον απαιτητικό και ριψοκίνδυνο τρόπο οινοποίησης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 1-15 από 24

Σελίδα
ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Wine of Athens