You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Wine of Athens
-
Σαββατιανό Α.Φράγκου 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12,5% alc.
9,70 € Φτάνει μέχρι 8,92 €Το Σαββατιανό, η ταπεινή ποικιλία της Αττικής, η βάση της ρετσίνας, φθάνει εδώ σε νέα, πρωτόγνωρα επίπεδα. Σε αντίθεση με τις κλασσικές και πολύ μεγάλες στρεμματικές αποδόσεις του Σαββατιανού, η Αναστασία Φράγκου χρησιμοποιεί σταφύλια από αμπέλια με στρεμματικές αποδόσεις πολύ μικρές, που σε συνδυασμό με μια θαυμάσια οινοποίηση δίνουν εντυπωσιακά αρώματα. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για θαλασσινά και ψητά ψάρια, ενώ συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες και ζυμαρικά. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο συνδυασμός του με πολλά μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας. -
Ρετσίνα Old Vines Φράγκου
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
10,20 € Φτάνει μέχρι 9,38 €Μία κομψή single vineyard ρετσίνα από Σαββατιανό από την Αναστασίας Φράγκου που θα σας πείσει ότι οι ‘new age’ ρετσίνες είναι σπουδαία κρασιά Τα εξωτικά φρουτώδη χαρακτηριστικά που συνδυάζονται υπέροχα με αυτά της ρετσίνας, και η πλούσια και δροσερή ταυτόχρονα γεύση θα συνοδεύσουν ιδανικά φίνα πιάτα ψαριών και λευκών κρεάτων. -
Παπαγιαννάκος - Σαββατιανό Παλαιά Κλήματα 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
10,20 € Φτάνει μέχρι 9,38 €Φίνος φρουτώδης χαρακτήρας και δροσιστικά επίπεδα οξύτητας σε ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο Σαββατιανό από το κτήμα Παπαγιαννάκου. Ο Βασίλης Παπαγιαννάκος υπηρετεί για χρόνια με μεγάλο σεβασμό τη κλασσική ποικιλία του Αττικού αμπελώνα, στοχεύοντας και επιτυγχάνοντας φυσικά την αλλαγή του προφίλ της. Ξεχάστε καμιά φιάλη στο κελάρι σας για μια πενταετία και δεν θα πιστεύετε την εξέλιξη του στο χρόνο… -
Παπαγιαννάκος - Ρετσίνα 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
7,70 € Φτάνει μέχρι 6,93 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΗ επιστροφή του πλέον παραδοσιακού οίνου του Ελληνικού αμπελώνα, έχει τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που έχει δημιουργηθεί στο μυαλό μας. Σύγχρονη καθαρή οινοποίηση, υψηλής ποιότητας φρούτο, εξαιρετική ισορροπία στο στόμα και στο ποτήρι σας έρχεται ένα μοντέρνος εκπρόσωπος της νέας γενιάς της δημοφιλούς ρετσίνας που έχει ταυτιστεί με την οινοποιητική μας παράδοση. -
Vientzi Single Vineyard 2020
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
16,50 € Φτάνει μέχρι 15,18 €Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Σαββατιανό συγκαταλέγεται πια στις σπουδαιότερες γηγενείς ποικιλίες. Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι ένας από τους παραγωγούς που του αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό η αναγέννηση της, είναι ο Βασίλης Παπαγιάννακος. Αυτό εδώ το single vineyard (Vientzi) Σαββατιανό από παλαιά αμπέλια και χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, με τα ορυκτά στοιχεία, την πολυπλοκότητα, την αισθητή οξύτητα και την δυνατότητα παλαίωσης είναι ίσως το κορυφαίο δείγμα της ποικιλίας. -
Παπαγιαννάκος - Σαββατιανό Βαρέλι 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
14,10 € Φτάνει μέχρι 12,97 €Από τους ιδιόκτητους, σε ασβεστολιθικά εδάφη, μεγάλης ηλικίας, αμπελώνες, η πρώτη ύλη είναι μικρή σε ποσότητα αλλά εξαιρετική σε ποιότητα. Η περαιτέρω φροντίδα περιλαμβάνει 4 μήνες σε δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει πολυπλοκότητα, κλείσιμο της φιάλης με stelvin για να διατηρήσει στο ακέραιο τη φρεσκάδα του και ιδού ένα απολαυστικό βαρελάτο Σαββατιανό στο ποτήρι σας. -
Μυλωνάς - Σαββατιανό 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
9,30 € Φτάνει μέχρι 8,37 €Αρκετά παρεξηγημένο λόγω της ταπεινής του καταγωγής, το κλασικό σταφύλι της Αττικής γης, ‘διεκδικεί’ ξανά τα τελευταία χρόνια την προσοχή μας. Φρέσκος, ‘τραγανός’ χαρακτήρας, με αρώματα τροπικών φρούτων και ροδάκινου από το εξαιρετικό Σαββατιανό Μυλωνά, σε μία προσπάθεια που ανεβάζει κατακόρυφα το προφίλ της ποικιλίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα προσδοκίες για το μέλλον. -
Σαββατιανό Γ. Κοκοτός 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
7,80 € Φτάνει μέχρι 7,18 €Το ιστορικό Σαββατιανό, μια πολυφυτεμένη ποικιλία που έχει συνδεθεί με τον Αττικό αμπελώνα, σε μια κλασική της έκφραση από το Κτήμα Κοκοτού, με άμεσο φρουτώδη, χαρακτήρα, ήπια οξύτητα στο στόμα και φυσικά όπως πάντα, value for money που επιτρέπει στο κρασί να βρίσκεται στο καθημερινό μας τραπέζι. Το Σαββατιανό είναι εδώ και διεκδικεί την προσοχή μας με αξιώσεις. -
Σαββατιανό Γ. Κοκοτού Βαρέλι 2018
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
11,50 € Φτάνει μέχρι 10,58 €Το Κτήμα Κοκοτού είναι ένα από τα πιο όμορφα κτήματα της χώρας με μία υπέροχη αυλή με πολύ ωραία θέα. Το ίδιο ‘όμορφα’ είναι και τα κρασιά που δημιουργούνται εκεί, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό το ζουμερό βαρελάτο Σαββατιανό. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 400 μέτρων και αυτό το κάνει να ξεχωρίζει όχι μόνο για τον εξωτικό του χαρακτήρα αλλά και για την δροσιά του και τα πολύ όμορφα ενσωματωμένα στοιχεία δρυός. -
Σαββατιανό Μάρκου 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα
Ειδική Τιμή 7,91 € Κανονική τιμή 9,30 €Ολική επαναφορά για το Σαββατιανό με άλλη μια εξαιρετική ετικέτα αυτή τη φορά από τους αμπελώνες Μάρκου. Με τη τέταρτη γενιά ήδη στο τιμόνι, φρέσκια, εξαιρετικά σχεδιασμένη ετικέτα και περιεχόμενο που αναδεικνύει τον φιλικό, αρωματικό χαρακτήρα του Σαββατιανού, η ποικιλία αποδεικνύει πως διαθέτει κορυφαίο value for money ή την καλύτερη σχέση τιμής/απόλαυσης. -
Κλέφτες Σαββατιανό 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
12,30 €Οι ‘κλέφτες’ είναι ένα από τα πρώτα κρασιά που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα χωρίς θειώδες, ήδη από το 2009, πολύ πριν αρχίσει η κουβέντα για τα φυσικά κρασιά στην χώρα μας. Παραμένει ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους αυτού του στιλ κρασιού, με ζωηρό φρούτο και ορυκτά στοιχεία, αλλά και αποδεδειγμένη δυνατότητα εξέλιξης στον χρόνο. Το Σαββατιανό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι σπουδαία ποικιλία, ακόμα και μέσα από αυτόν τον απαιτητικό και ριψοκίνδυνο τρόπο οινοποίησης.