Κυριακή Του Πάσχα

Κυριακή Του Πάσχα

Η ποικιλία των γεύσεων και των πρώτων υλών και βεβαίως η μέγιστη απόλαυσή τους με το κρασί επιτρέπει διαφορετικά κρασιά για κάθε στάδιο του τραπεζιού!

Τολμήστε να έχετε μία Σαμπάνια ή ένα αφρώδες με την παραδοσιακή μέθοδο για πιο σοφιστικέ συνδυασμό και γευστικά παιχνίδια αλλά και ένα καλοδουλεμένο Orange για την έκπληξη των 'πορτοκαλί' τανινών και αρωμάτων που θα φλερτάρουν με τα πιάτα σας. Τα ελαφριά λευκά για τις σαλάτες και τα ορεκτικά σας ή αντίστοιχα τα ροζέ από Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο θα μεγαλουργήσουν δίπλα στο ζουμερό κοκορέτσι και τις πίτες.

Επιλέξτε το βασιλιά της ημέρας, το Ξινόμαυρο, για το αρνί σας ή άλλα κόκκινα με καλή οξύτητα, όπως το Syrah. Με λίγα χρόνια παλαίωσης το κρασί θα έχει κερδίσει σε πολυπλοκότητα, θα έχουν μαλακώσει οι τανίνες του και θα κερδίσουν πόντους. Για τους διεθνείς, Nebbiolo και Cabernet Sauvignon ή blend αυτού θα χαρίσουν μεγάλες συγκινήσεις!

Για εκείνους που θα προσθέσουν λεμόνι και ρίγανη λευκά κρασιά με καλή οξύτητα και πλούσιο σώμα όπως  οι βαρελάτες Σαντορίνες ή και το Chardonnay είναι η καλύτερη λύση.

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

3 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Benintende Chianti Superiore
    Benintende Chianti Superiore 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Canaiolo, Colorino, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    82%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Στο Tenuta Scrafana δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην γή με την αειφορία και την βιοποικιλότητα να είναι τα σημεία κλειδιά γι’ αυτούς. Το έδαφος, η κλίση, η έκθεση στον ήλιο, αλλά και η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας είναι μόνο κάποιοι από τους παράγοντες που οδηγούν στην παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, όπως αυτό το υπέροχο Benintende Chianti. Ένα μέρος ωριμάζει σε μικρά και μεγάλα δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο σε τσιμεντένιες δεξαμενές οδηγώντας σε ένα νόστιμο ερυθρό κρασί με έντονο φρουτώδες προφίλ. Είναι ένα κρασί που μπορούμε να το απολαύσουμε συνοδεύοντας εκλεκτά φαγητά αλλά και να το απολαύσουμε δίπλα σε ένα ωραίο πλατό αλλαντικών και τυριών. Θα το βρείτε μόνο στο House of Wine
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Karipidis - Rilancio
    Karipidis - Rilancio 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Nebbiolo, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Χαρακτηρίζεται από το μέτριας(-) έντασης ρουμπινί χρώμα του, με κεραμιδί νύξεις όσο το κρασί ‘φορτώνει’ χρόνια στην πλάτη του. Δαμάσκηνο και άγριο βύσσινο μαζί με αποξηραμένα λουλούδια στη μύτη, σε πρώτο πλάνο, υποστηρίζονται από κάποια πικάντικα, πιπεράτα, αρώματα και αρκετές δόσεις βαρελιού που εκφράζονται μέσα από μπαχαρένια αρώματα δρυός. Στο στόμα το κρασί είναι σχετικά δριμύ με οξύτητα και τανίνες να προκαλούν εξάρσεις, ωστόσο το φρούτο και το αλκοόλ να καταφέρνουν τελικά να ισορροπούν τα δύο αυτά ‘εξτρεμιστικά’ στοιχεία που η ποικιλία διαθέτει ως χαρακτηριστικά της. Στην επίγευση του κρασιού το αρχικό φρέσκο φρούτο, διαδέχεται η βαρελάτη αίσθηση και τα ξηροκαρπάτα στοιχεία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Oenops Vidiano
    Oenops Vidiano 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    70%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    H ‘χάρη’ του Νίκου Καρατζά έφτασε μέχρι την Κρήτη! Εκεί, στην περιοχή του Ηρακλείου διαλέγει Βιδιανό από ορεινά αμπελοτόπια, τα οινοποιεί με μαεστρία σε τρία διαφορετικά είδη ‘δοχείων’, αμφορέα, inox δεξαμενές και καινούρια βαρέλια, ενώ δεν χρησιμοποιεί ζύμες εμπορίου. Πρόκειται για ένα φινετσάτο Βιδιανό, με ωραίο φρούτο και αρκετά ορυκτό χαρακτήρα που εκφράζει όμορφα την γοητεία της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Πάσχα