| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Κυριακή Του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα το τραπέζι στολίζεται με μπόλικα ορεκτικά όπως πίτες, σαλάτες, διάφορες αλοιφές, κοκορέτσι, και πολλά άλλα και φυσικά το αρνί που έχει την τιμητική του. Η ποικιλία των γεύσεων και των πρώτων υλών και βεβαίως η μέγιστη απόλαυσή τους με το κρασί επιτρέπει διάφορετικά κρασιά για κάθε στάδιο του τραπεζιού.

Ελαφριά λευκά κρασιά για τις σαλάτες και τα ορεκτικά σας, ροζέ από ξινόμαυρο ή αγιωργίτικο δίπλα στο ζουμερό κοκορέτσι και τις πίτες. Κόκκινο κρασί με καλή οξύτητα, όπως το Ξινόμαυρο ή το Syrah για το αρνί σας.

Λίγα χρόνια παλαίωσης και το κρασί θα έχει κερδίσει σε πολυπλοκότητα, θα έχουν μαλακώσει οι τανίνες του και θα κερδίσουν πόντους. Αν έχετε αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο, επιλέξτε ένα εξαιρετικό Αγιωργίτικο, αν επιμένετε σε ελληνικές ποικιλίες ή ένα Cabernet Sauvignon ή blend αυτού αν θέλετε να το κάνετε όπως οι Γάλλοι στο Bordeaux! Για κείνους που θα προσθέσουν λεμόνι και ρίγανι λευκά κρασιά με καλή οξύτητα και σώμα όπως το Chardonnay αλλά ακόμα και οι βαρελάτες Σαντορίνες είναι η καλύτερη λύση.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

1 είδος

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Amontillado Los Arcos

     
    14,30 €
    Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 18,5% alc.
    Το Amontillado υποβάλεται σε δύο διαδικασίες παλαίωσης : αρχικά βιολογική παλαίωση με την παρουσία του μύκητα “ flor” και μετέπειτα ωρίμανση μέσω οξειδωτικής παλαίωσης. Έχει ζήσει μέρος της ζωής του σαν Fino, το οποίο όμως στο στάδιο solera επέδειξε χαρακτηριστικά ιδιαίτερης δυναμικής κι έτσι ενισχύθηκε και πάλι αλκοολικά στο 17% δημιουργώντας ένα αφιλόξενο περιβάλλον για το flor. Ως αποτέλεσμα ο μύκητας ‘πεθαίνει’, το πέπλο προστασίας διαλύεται και το πάλαι ποτέ Fino συνεχίζει τη ζωή του ως Amontillado ωριμάζοντας οξειδωτικά μέχρι να καταλήξει στο μπουκάλι.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

1 είδος

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Κυριακή Του Πάσχα