| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Κυριακή Του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα το τραπέζι στολίζεται με μπόλικα ορεκτικά όπως πίτες, σαλάτες, διάφορες αλοιφές, κοκορέτσι, και πολλά άλλα και φυσικά το αρνί που έχει την τιμητική του. Η ποικιλία των γεύσεων και των πρώτων υλών και βεβαίως η μέγιστη απόλαυσή τους με το κρασί επιτρέπει διάφορετικά κρασιά για κάθε στάδιο του τραπεζιού.

Ελαφριά λευκά κρασιά για τις σαλάτες και τα ορεκτικά σας, ροζέ από ξινόμαυρο ή αγιωργίτικο δίπλα στο ζουμερό κοκορέτσι και τις πίτες. Κόκκινο κρασί με καλή οξύτητα, όπως το Ξινόμαυρο ή το Syrah για το αρνί σας.

Λίγα χρόνια παλαίωσης και το κρασί θα έχει κερδίσει σε πολυπλοκότητα, θα έχουν μαλακώσει οι τανίνες του και θα κερδίσουν πόντους. Αν έχετε αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο, επιλέξτε ένα εξαιρετικό Αγιωργίτικο, αν επιμένετε σε ελληνικές ποικιλίες ή ένα Cabernet Sauvignon ή blend αυτού αν θέλετε να το κάνετε όπως οι Γάλλοι στο Bordeaux! Για κείνους που θα προσθέσουν λεμόνι και ρίγανι λευκά κρασιά με καλή οξύτητα και σώμα όπως το Chardonnay αλλά ακόμα και οι βαρελάτες Σαντορίνες είναι η καλύτερη λύση.
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

1 είδος

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Κτήμα Μουσών - Μούχταρο 2020

     
    Βαθμολογία:
    78% of 100 14
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μούχταρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Το Μούχταρο είναι μία σπάνια ερυθρή ποικιλία που προέρχεται από την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και οφείλει την ύπαρξη του στο Κτήμα Μουσών από την Άσκρη της Θήβας. Το μοναδικό μονοποικιλιακό Μούχταρο στον κόσμο, είναι φρουτώδες, μαλακό αλλά και ‘σοβαρό’ ταυτόχρονα, αποδεικνύοντας ότι η ποικιλία έχει δυνατότητες και αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Είναι από αυτά τα κόκκινα που μπορείτε να τα απολαύσετε παρέα με ψάρι!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

1 είδος

ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση

Κυριακή Του Πάσχα