Κυριακή Του Πάσχα

Κυριακή Του Πάσχα

Η ποικιλία των γεύσεων και των πρώτων υλών και βεβαίως η μέγιστη απόλαυσή τους με το κρασί επιτρέπει διαφορετικά κρασιά για κάθε στάδιο του τραπεζιού!

Τολμήστε να έχετε μία Σαμπάνια ή ένα αφρώδες με την παραδοσιακή μέθοδο για πιο σοφιστικέ συνδυασμό και γευστικά παιχνίδια αλλά και ένα καλοδουλεμένο Orange για την έκπληξη των 'πορτοκαλί' τανινών και αρωμάτων που θα φλερτάρουν με τα πιάτα σας. Τα ελαφριά λευκά για τις σαλάτες και τα ορεκτικά σας ή αντίστοιχα τα ροζέ από Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο θα μεγαλουργήσουν δίπλα στο ζουμερό κοκορέτσι και τις πίτες.

Επιλέξτε το βασιλιά της ημέρας, το Ξινόμαυρο, για το αρνί σας ή άλλα κόκκινα με καλή οξύτητα, όπως το Syrah. Με λίγα χρόνια παλαίωσης το κρασί θα έχει κερδίσει σε πολυπλοκότητα, θα έχουν μαλακώσει οι τανίνες του και θα κερδίσουν πόντους. Για τους διεθνείς, Nebbiolo και Cabernet Sauvignon ή blend αυτού θα χαρίσουν μεγάλες συγκινήσεις!

Για εκείνους που θα προσθέσουν λεμόνι και ρίγανη λευκά κρασιά με καλή οξύτητα και πλούσιο σώμα όπως  οι βαρελάτες Σαντορίνες ή και το Chardonnay είναι η καλύτερη λύση.

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Άσπρος Λαγός Βιδιανό
    Άσπρος Λαγός Βιδιανό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Πολύ ωραίο χρυσαφί χρώμα, με κιτρινοπράσινες ανταύγειες. Πολύπλοκα αρώματα πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων, λευκών λουλουδιών και βοτάνων σε φόντο βανίλιας, βουτύρου και ξηρών καρπών. Πλούσια γεύση η οποία με λίγη ακόμα παλαίωση στη φιάλη παίρνει ελαιώδη χαρακτηριστικά, αναπτύσσει ένα πυκνό βερικοκένιο χαρακτήρα που μοσχομυρίζει υψηλή κλάση. Στη γεύση του κρασιού διακρίνεται και ένα σαγηνευτικό υπόβαθρο ορυκτών. Επίγευση μακράς διαρκείας, απολαυστική και σε τόνους βερίκοκου.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Oenops Vidiano
    Oenops Vidiano 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    70%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    H ‘χάρη’ του Νίκου Καρατζά έφτασε μέχρι την Κρήτη! Εκεί, στην περιοχή του Ηρακλείου διαλέγει Βιδιανό από ορεινά αμπελοτόπια, τα οινοποιεί με μαεστρία σε τρία διαφορετικά είδη ‘δοχείων’, αμφορέα, inox δεξαμενές και καινούρια βαρέλια, ενώ δεν χρησιμοποιεί ζύμες εμπορίου. Πρόκειται για ένα φινετσάτο Βιδιανό, με ωραίο φρούτο και αρκετά ορυκτό χαρακτήρα που εκφράζει όμορφα την γοητεία της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Πάσχα