Κυριακή Του Πάσχα
Η ποικιλία των γεύσεων και των πρώτων υλών και βεβαίως η μέγιστη απόλαυσή τους με το κρασί επιτρέπει διαφορετικά κρασιά για κάθε στάδιο του τραπεζιού!
Τολμήστε να έχετε μία Σαμπάνια ή ένα αφρώδες με την παραδοσιακή μέθοδο για πιο σοφιστικέ συνδυασμό και γευστικά παιχνίδια αλλά και ένα καλοδουλεμένο Orange για την έκπληξη των 'πορτοκαλί' τανινών και αρωμάτων που θα φλερτάρουν με τα πιάτα σας. Τα ελαφριά λευκά για τις σαλάτες και τα ορεκτικά σας ή αντίστοιχα τα ροζέ από Ξινόμαυρο ή Αγιωργίτικο θα μεγαλουργήσουν δίπλα στο ζουμερό κοκορέτσι και τις πίτες.
Επιλέξτε το βασιλιά της ημέρας, το Ξινόμαυρο, για το αρνί σας ή άλλα κόκκινα με καλή οξύτητα, όπως το Syrah. Με λίγα χρόνια παλαίωσης το κρασί θα έχει κερδίσει σε πολυπλοκότητα, θα έχουν μαλακώσει οι τανίνες του και θα κερδίσουν πόντους. Για τους διεθνείς, Nebbiolo και Cabernet Sauvignon ή blend αυτού θα χαρίσουν μεγάλες συγκινήσεις!
Για εκείνους που θα προσθέσουν λεμόνι και ρίγανη λευκά κρασιά με καλή οξύτητα και πλούσιο σώμα όπως οι βαρελάτες Σαντορίνες ή και το Chardonnay είναι η καλύτερη λύση.
-
Chablis Bernard Defaix 2020
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
28,60 € Φτάνει μέχρι 26,31 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Εκπληκτικό κρασί που αποδεικνύει γιατί τα Chardonnay που παράγονται στο Chablis είναι σπουδαία κρασιά. Το Domaine Bernard Defaix είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο που σέβεται το περιβάλλον, καλλιεργώντας τα 27 εκτάρια αμπελώνων που βρίσκονται στην καρδιά της ονομασίας προέλευσης, με βιώσιμες μεθόδους. Στόχος είναι η έκφραση του terroir με την φρεσκάδα και την καθαρότητα του φρούτου να εμφανίζονται σε κάθε γουλιά, με όποιο έδεσμα και αν συνδυαστεί το κρασί. -
Μεθυμναίος Λευκός 2021
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Χιδηριώτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
14,90 € Φτάνει μέχρι 13,71 €Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3Ένα blanc de noir (λευκό κρασί από μαύρα σταφύλια) από την άγνωστη ερυθρή ποικιλία Χυδηριώτικο, που καλλιεργείται στο νησί της Λέσβου. Ένα βιολογικό κρασί, που ξεχωρίζει λόγω της σπανιότητας του, αλλά και του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Μία διαφορετική γευστική πρόταση που θα σας εξιτάρει!