Μεγάλη Εβδομάδα

Μεγάλη Εβδομάδα
Οι επιλογές που έχει κανείς από νηστίσιμα πιάτα για τη Mεγάλη Eβδομάδα είναι πολλές.

Θαλασσινά, όσπρια, λαδερά, ζυμαρικά και πολλά άλλα αντικαθιστούν το κρέας, το ψάρι και τα παράγωγα αυτών και δίνουν την ευκαιρία κυρίως σε λευκά και ροζέ να γεμίσουν τα ποτήρια μας.

Κομψά αρωματικά κρασιά, τραγανά λευκά με οξύτητα, ροζέ με ικανοποιητική οξύτητα, αλλά και μαλακά και ισορροπημένα κόκκινα έχουν την τιμητική τους.

Οι συνταγές της Κυρά Σαρακοστής θα σας βοηθήσουν να πάρετε μερικές ιδέες!
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 16-23 από 23

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Ακακίες
    Ακακίες 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    9,70 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Περίτρανο παράδειγμα της ομορφιάς του ροζέ κρασιού από την προνομιούχα οινοπαραγωγική ζώνη του Αμυνταίου. Το Ξινόμαυρο βγάζει όλη τη δροσιστική του οξύτητα, αλλά και τον πλούτο των αρωμάτων των άγριων φρούτων και της ντομάτας, για να δώσει ένα από τα πολύ αγαπημένα Ελληνικά ροζέ. Μια υποψία τανινών το βοηθάει να συνοδεύσει ελαφριά πιάτα με κρέας, καθώς και κοκκινιστά.
  2. Χατζηγεωργίου Cabernet Sauvignon
    Χατζηγεωργίου Cabernet Sauvignon 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ένα πολύ ωραίο Cabernet Sauvignon από την περιοχή της Καβάλας και το ανερχόμενο Κτήμα Χατζηγεωργίου, που ωριμάζει σε καινούρια δρύινα βαρέλια για 12 μήνες αποκτώντας σύνθετο χαρακτήρα. Το πυκνό του φρέσκο φρούτο και η ευγένεια του γοητεύουν ενώ έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί όμορφα για μερικά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. /
    Petite Fleur 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Σιδερίτης, Πιείτε το τώρα, 12.7% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    11,20 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ο Θανάσης Παρπαρούσης δημιουργεί από τον σπάνιο, ερυθρωπό Σιδερίτη, ένα ροζέ «μικρό λουλούδι» για να στολίσει την εξαιρετική του γκάμα. Ένα ασυνήθιστο για τα Ελληνικά δεδομένα ροζέ με λαμπερό και ελαφρύ σομόν χρώμα κοντά στο στυλ της Προβηγκίας, με διακριτικά αρώματα λουλουδιών και μια μύτη που ξεχειλίζει από γλυκό κόκκινο φρούτο.
  4. Grace
    Grace 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αηδάνι, Μαντηλαριά, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    17,60 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Υπέροχο και απίστευτα κομψό ροζέ κρασί από το σπουδαίο terroir της Σαντορίνης με την υπογραφή ο Απόστολου Μούντριχα που αναδεικνύει την ευγενική πτυχή της Μαλνδηλαριάς και την παντρεύει με το εξωστρεφές Αηδάνι. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός των σταφυλιών, που κουβαλούν όλα τα χαρίσματα της άνυδρης Σαντορινιάς γης, φέρνουν στο ποτήρι μας Αιγαιοπελαγίτικη αύρα μέσα από ένα κρασί που μένει αξέχαστο.
  5. Mountain Fish
    Mountain Fish 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    73%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Φρέσκο και τραγανό Αγιωργίτικο από το ορεινότερο κομμάτι της ζώνης της Νεμέας και τους αμπελώνες στο χωριό Ψάρι από όπου παίρνει και το όνομα του. Το βαρέλι απουσιάζει δίνοντας ένα ελαφρύ, δροσιστικό ερυθρό κρασί με χαρακτήρα κόκκινων φρούτων όπως μύρτιλα και πετροκέρασο. Η έμφαση στη φρεσκάδα και το φρούτο και όχι στην πολυπλοκότητα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  6. San Gerasimo
    San Gerasimo 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    15,00 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Ο συνεταιρισμός Ορεάλιος Γη στην Κεφαλλονιά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας, με την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών που αποτυπώνουν τα χαρακτηριστικά του ανερχόμενου terroir του νησιού! Το San Gerasimo, που παράγεται από ορεινούς αμπελώνες, είναι μία πολύ καλή επιλογή για να γνωρίσει κάποιος τα χαρίσματα αλλά και τις δυνατότητες της Ρομπόλας, μιας ποικιλία που ξεχωρίσει για την ζωντάνια της, το λεμονάτο προφίλ αλλά και την δυνατότητα να εξελίσσεται για μερικά χρόνια στην φιάλη.
  7. Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia
    Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Αναμένεται νέα σοδειά Αρχές Απριλίου του 2024
    Η Σαντορίνη Familia Χατζηδάκη με τον λεμονάτο, ορυκτό και νευρώδη χαρακτήρα της, αποτυπώνει πιστά την αστείρευτη δυναμική του Σαντορινιού Terroir, γι' αυτό και είναι από τις πιο αγαπητές ετικέτες που παράγει το νησί. Αν τη δοκιμάσετε με κλειστά μάτια, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε την αλμύρα του Αιγαίου και την άγρια ομορφιά των ανεμοδαρμένων αμπελιών της όμορφης Σαντορίνης. Ακόμα και η πιο ‘απλή’ ετικέτα του οινοποιείο Χατζηδάκη, φτιαγμένη από 100% Ασύρτικο, είναι ένα μεγάλο κρασί που μπορεί να παλαιώσει για πολλά χρόνια.
  8. Παράγκα Flowers
    Παράγκα Flowers 2022
     
    Ημίξηρος, Ήπιος, Ροζέ, Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    8,40 €
    Τριπλοί Πόντοι Επιβράβευσης έως 31/3
    Το νέο κρασί από το κτήμα Κυρ Γιάννη, ήρθε να ολοκληρώσει την value for money σειρά ‘παράγκα’ με ένα ευχάριστο και παιχνιδιάρικο ροζέ κρασί, από το χαρισματικό Ξινόμαυρο με την μικρή συνδρομή του Merlot. Το ‘flowers’ είναι η κατάλληλη λέξη για να χαρακτηρίσει το στυλ του κρασιού, που μας φέρνει στο μυαλό πικνίκ, εξοχή, φίλους γύρω από ένα τραπέζι και ανεμελιά. Είναι ελαφρύ, μυρωδάτο και ημίξηρο!
Σελίδα
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Πάσχα