Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Όσπρια

Περισσοτερες Οψεις

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
Μια τελευταία φιάλη διαθέσιμη

8,90 €
Από σούπες και σαλάτες μέχρι κεφτέδες, χούμους και δεκάδες άλλα μαγειρέματα, σε ένα βιβλίο που μας αποκαλύπτει τα πάντα για τη μαγειρική με όσπρια.
Ή
Από σούπες και σαλάτες μέχρι κεφτέδες, χούμους και δεκάδες άλλα μαγειρέματα, η Μυρσίνη Λαμπράκη στο βιβλίο της «Όσπρια» μας δίνει 60 συνταγές μέσα από τις οποίες θα επανεκτιμήσουμε την αξία των τόσο παραγνωρισμένων οσπρίων.

«Κάθε Τετάρτη όσπρια» ορίζει ο ελληνικός πατροπαράδοτος διατροφικός κώδικας που και σοφός είναι και ισορροπημένος. Τι μπορούμε να φτιάξουμε, όμως, πέρα από την κλασική φασολάδα και τη σούπα με φακές, για να εμπλουτίσουμε το καθημερινό μας τραπέζι; Το βιβλίο αυτό έρχεται να δώσει απαντήσεις μέσα από πρωτότυπες αδημοσίευτες συνταγές, ταιριαστούς συνδυασμούς μυρωδικών και μπαχαρικών και νόστιμες ιδέες για συνδυαστικά μαγειρέματα με όσπρια, κρέας και λαχανικά. Ένας πολύτιμος οδηγός για την καθημερινή μαγειρική με όσπρια.

Τα κεφάλαια του βιβλίου αντιστοιχούν στα διαφορετικά είδη οσπρίων: «Φακές», «Φασόλια», «Ρεβίθια», «Φάβα», «Μπιζέλια και κουκιά» και «Ανάμεικτα». Εκτός από τις κλασικές συνταγές που περιμένει κανείς να δει σε έναν τόμο αφιερωμένο στα όσπρια, όπως είναι η φασολάδα, η απλή φάβα και το χούμους, θα βρει και συνταγές παραδοσιακές από όλο τον κόσμο, όπως είναι η Πάστα με ρεβίθια από την Τοσκάνη, το εβραϊκό πιάτο Ασάντα με μελιτζάνες και ρεβίθια και η Χειμωνιάτικη σούπα με φακές από την Ουγγαρία. Ακόμα, δεκάδες πρωτότυπες ολοκαίνουριες συνταγές για πουρέδες, φάβες, σούπες, σαλάτες και καθημερινά φαγητά με κρέας και όσπρια.

Για τη συγγραφέα: Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη. Σπούδασε Νομικά και έκανε μεταπτυχιακό στο Βέλγιο με θέμα την προώθηση παραδοσιακών προϊόντων. Γρήγορα την κέρδισε η παραδοσιακή μαγειρική και ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων. Το πρώτο της βιβλίο «Τα βρώσιμα χόρτα» σήμερα βρίσκεται στην 11η έκδοση και θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία της παγκόσμιας βιβλιογραφίας σε αυτό το θέμα. Έχει εκδώσει πλήθος βιβλίων γαστρονομίας, πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ και έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες: «Λάδι, γεύση και πολιτισμοί 5.000 χρόνων», «Μπακαλιάροι», «Βότανα και φρούτα», «Μέλι», «Ελληνική Κουζίνα, ένας εύκολος οδηγός για όλους» κ.ά. Έχει επανειλημμένα λάβει ελληνικές αλλά και διεθνείς διακρίσεις για το έργο της, με προεξάρχουσα αυτήν από το Gourmand World Cookbook Awards για το βιβλίο της «Ελλάδα - Τουρκία στο ίδιο τραπέζι».
Εκδότης Η Καθημερινή
Έτος Έκδοσης 2009
Συγγραφέας Μυρσίνη Λαμπράκη

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών