Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

'Οξος Βαϊμάκη

Περισσοτερες Οψεις

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

'Οξος Βαϊμάκη
Ηπειρωτικό Κελλάρι

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο

7,50 €
Ξίδι απο ηπειρώτικες ποικιλίες όπως η ντεμπίνα και το βλαχικο, παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια. Μαλακό στη γεύση, με βελούδινη αίσθηση αλλά διατηρώντας τους πικάντικους τόνους και το εξαιρετικά μεγάλο σώμα.
Ή
Παραγωγός Ηπειρωτικό Κελλάρι
Περιγραφή Παραγωγού Χρήσεις & μυστικά Τα μυστικά στην χρήση του Όξους Ωμό καταρχήν σε σαλάτες πράσινες, ντομάτας ή λάχανου. Σε όλες τις περιπτώσεις δίνει μια άλλη αίσθηση στα ωμά λαχανικά. Επίσης ταιριάζει πολύ στα ψητά λαχανικά όπως μανιτάρια, κόκκινες πιπεριές κλπ, όταν στάζομε μικρή ποσότητα αμέσως μετά το ψήσιμο. Τέλος ωμό ταιριάζει πολύ με ορισμένα τυριά όπως στο ανθότυρο αν στάξομε πάλι μικρή ποσότητα πάνω του. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι όταν χρησιμοποιείται το Όξος στα λαχανικά ωμά ή ψητά η ποσότητα του χρησιμοποιούμενου αλατιού μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Μαγειρεμένο το Όξος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσες συνταγές το απαιτούν δίνοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα συνηθισμένα ξίδια . Ιδιαίτερα χρησιμοποιείται στις σάλτσες και στο σβήσιμο των σοταρισμένων κρεάτων. Επίσης στο μαρινάρισμα των κρεάτων και των ψαρικών. Στα ψαρικά και μάλιστα αυτά που είναι κατεψυγμένα ή ιχθυοτροφείου και τα οποία έχουν μαλακή υφή και ουδέτερη γεύση το μαρινάρισμα με Όξος ή καλύτερα το ψήσιμό τους στο φούρνο η προσθήκη ποσότητας από το Όξος σφίγγει την σάρκα και δίνει πλούτο γεύσεων και αρωμάτων. Ένα βασικό πλεονέκτημα του Όξους σε σχέση με τα βαλσαμικά ξίδια είναι ότι δεν έχει την έντονα γλυκιά γεύση που έχουν αυτά και έτσι δεν κατευθύνει τα φαγητά μονόπλευρα στην γλυκιά μεριά. Από αυτήν την άποψη το Όξος πλεονεκτεί γιατί, παρόλο που γίνεται με βράσιμο μούστου, αυτό δεν οδηγεί στην μεγάλη συμπύκνωση που κάνουν οι Ιταλοί και εξακολουθεί να είναι ένα κανονικό ξίδι με εφαρμογή σε όλο το φάσμα της μαγειρικής και όχι σε συγκεκριμένες γλυκόξινες γεύσεις όπου και συνίσταται η χρήση του βαλσάμικου το οποίο είναι τελικά ένα dressing περισσότερο παρά ξίδι με την καθεαυτό έννοια. Το Όξος και η υγεία Εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες που το ξίδι γενικά έχει για τον οργανισμό μας, το Όξος παρουσιάζει επιπλέον ωφέλιμες δράσεις λόγω της μεθόδου παρασκευής του η οποία παρουσιάζει μοναδικότητα παγκόσμια και είναι πατενταρισμένη. Το Όξος λοιπόν περιέχει πλήθος πολυφαινολών πολύ περισσότερο και από κάθε κόκκινο κρασί. Ως γνωστό οι πολυφαινόλες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και έρευνες έχουν αποδείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακά προβλήματα. Επιπλέον το Όξος περιέχει τα προϊόντα αυτόλυσης των ζυμών όπως αμινοξέα, πεπτίδια, νουκλεϊνικά οξέα, βιταμίνες κλπ. Τέλος το Όξος περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία που περιέχονται στους φλοιούς και τα γίγαρτα των σταφυλιών όπως κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φωσφόρο κλπ. Όπως και το ξίδι γενικά το Όξος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δίαιτα για μείωση του βάρους.
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Ποσότητα 250ml
Τύπος Κιβωτίου Χαρτοκιβώτιο

Αξιολογήσεις Πελατών

Ξύδι ανώτερης ποιότητας
Αξιολόγηση από ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ (Αναρτήθηκε στις 26/4/2013)
Τιμή
Ποιότητα

Πραγματικό ξύδι, έντονη γεύση, μεταμορφώνει τις σαλάτες με χρήση μικρής ποσότητας




Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών