| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Σήμερα Πέμπτη 28/10 το κατάστημά μας θα είναι ανοικτό από τις 11:00 εως τις 20:00

Rossiu di Munte Pinot Noir 2016

Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
27,30 €
  • Αγοράστε 6 με 25,12 € το ένα και κερδίστε  8%
SKU
304
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
Όλοι ξέρουμε ότι το Pinot Noir χρειάζεται ψυχρό κλίμα και υψόμετρο για να αποδώσει τα δέοντα. Καταλαβαίνετε ότι σε έναν από τους αμπελώνες με το υψηλότερο υψόμετρο στην Ελλάδα, το σταφύλι (και κατ' επέκταση το κρασί) "ζωγραφίζει"! Αφεθείτε στην κομψότητά του και δεν θα το μετανιώσετε.
Η ετικέτα αυτή ξεκίνησε σαν πείραμα (ή και στοίχημα) για την άξια ομάδα της Κατώγι Αβέρωφ, η εξαιρετική όμως δουλειά που έγινε δεν μπορούσε παρά να στεφθεί με επιτυχία. Οι λάτρεις της δημοφιλούς ποικιλίας της Βουργουνδίας καλά θα κάνουν να παρακολουθούν στενά την ετικέτα αυτή, έχει πολύ και λαμπρό μέλλον μπροστά της.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Κατώγι
Περιγραφή Παραγωγού Μικροκλίμα: Ηπειρωτικό. Κατά την διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Το καλοκαίρι είναι δροσερό με αρκετές καταιγίδες. Το παραπάνω κλίμα βοηθάει στη διατήρηση της οξύτητας της ποικιλίας και στην έντονη έκφραση των αρωματικών χαρακτηριστικών της.
Οινοποίηση: Εκραγισμός - έκθλιψη και εκχύλιση και μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία κράτησε συνολικά 20 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2 εμβαπτισμοί του καπέλου την ημέρα. Η θερμοκρασία της ζύμωσης είναι μεταξύ 25 και 30 βαθμών και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί πάει για ωρίμανση σε δρύϊνο Γαλλικό βαρέλι 300 λίτρων (Never Chauffe Legere) όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες. Στην συνέχεια η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 12 μήνες.
Λοιπά χαρακτηριστικά
Παραγωγός: Κατώγι και Στροφιλιά Α.Ε.
Ποικιλίες: Pinot Noir 100%
Αμπελώνες: Γινιέτς Μετσόβου
Υψόμετρο: 940 m
Έδαφος: Αμμοαργιλοπηλώδες
Έτος Φύτευσης: 2002
Πυκνότητα Φύτευσης: 330 φυτά ανά στρέμμα
Η εμφιάλωση γίνεται χωρίς τη χρήση φίλτρου και χωρίς προηγούμενη ψύξη του κρασιού.
Χρώμα Ερυθρός
Διεθνής Ποικιλία Pinot Noir
Κατηγορία Ποιότητας Επιτραπέζιος Οίνος
Χρονιά 2016
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Ήπειρος/Μέτσοβο
Ποσότητα 750ml
Φιάλη 0.75lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 13.5%
Πότε να το πιείτε Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Ταιριάζει εξαιρετικά με Μακαρόνια με κιμά, πάπια στο φούρνο, πλατό τυριών, ψαρονέφρι στη σχάρα
Ταιριάζει με Ζυμαρικά με Κιμά, Κρέας Χοιρινό Ψητό Σχάρας, Κυνήγι Ψητό Φούρνου, Τυρί Blue Cheese, Τυρί Μαλακό Κίτρινο Ελαφρύ, Τυρί Μαλακό Κίτρινο Έντονο/Αλμυρό, Τυρί Μαλακό Λευκό Φρέσκο, Τυρί Μαλακό Λευκό Ωριμο/Αλμυρό, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Έντονο/Αλμυρό, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Λιπαρό, Τυρί Σκληρό Λευκό Ελαφρύ, Τυρί Σκληρό Λευκό Έντονο/Αλμυρό

Δείτε και τις παρακάτω επιλογές


Αναζητήστε παρόμοια κρασιά