Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Ράμνιστα 2017

Βαθμολογία:
84% of 100
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
17,40 €
  • Αγοράστε 6 με 16,01 € το ένα και κερδίστε  8%
SKU
320
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
Η Ράμνιστα είναι η αδυναμία των φανατικών του Ξινόμαυρου της Νάουσας. Γεμάτο, πολύπλοκο, τανικό, είναι ένα δυνατό κρασί που απαιτεί σεβασμό και συνοδεύει… μεγάλες κρεατοφαγικές εξορμήσεις!
Ένα μεγάλο Ξινόμαυρο με αποδεδειγμένα μεγάλη δυναμική παλαίωσης. Η Ράμνιστα εκφράζει σωστά το τυπικό αρωματικό και γευστικό προφίλ της ποικιλίας, γι' αυτό και έχει πολύ φανατικό κοινό. Σταθερή αξία. Δείτε το video για τα κρασιά του Πάσχα, όπου προτείνεται και παρουσιάζεται η Ράμνιστα.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
Περιγραφή Παραγωγού Ένα κρασί με σύνθετο γευστικό και αρωματικό χαρακτήρα, διαπεραστική οξύτητα και τανίνες που ξεδιπλώνονται απολαυστικά στο τελείωμα του στόματος. Η μύτη σε νεαρή ηλικία δίνει νότες αποξηραμένης ντομάτας, κόκκινων φρούτων και πραλίνας, ενώ μετά από χρόνια χαρίζει ένα σύνθετο μπουκέτο πυρήνα ελιάς, δέρματος, τρούφας, βρεγμένης γής και στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακότερες τανίνες. Σύνολο με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης και μακριά επίγευση, η οποία ζητά εκλεπτυσμένους γαστρονομικούς συνδυασμούς.
Αμπελώνας
Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320 μέτρων, στους πρόποδες του ανατολικού Βερμίου. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από άφθονες βροχές το χειμώνα και την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια από ήπια ξηρασία. Το έδαφος αποτελεί ένα μωσαϊκό ποικίλων τύπων με μέτριες κλίσεις και πανοραμικό προσανατολισμό. Για το λόγο αυτό, η συνολική έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε 30 αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα.Για τη Ράμνιστα επιλέγονται Ξινόμαυρα από τεμάχια ελαφριά αμμοπηλώδη με σχετικά χαμηλό pΗ.
Οινοποίηση
Η διαλογή του Ξινόμαυρου αποτελεί πολύ σημαντικό στοιχείο για την ποιότητα του τελικού προιόντος. Ξεκινάει από το αμπέλι και ολοκληρώνεται στην τράπεζα διαλογής, πριν την πλήρωση των δεξαμενών.Για την παρασκευή της Ράμνιστας εφαρμόζουμε προζυμωτική εκχύλιση 4 ημερών. Οι θερμοκρασίες ζύμωσης των δεξαμενών δεν ξεπερνούν τους 23°C, ενώ το 70% της πρώτης ύλης ζυμώνει σε κλασικούς οινοποιητές και το 30% σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο (pigeage). Το κρασί δεν παραμένει με τη σταφυλομάζα μέχρι το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, αλλά τραβιέται πιο νωρίς και το 50% της συνολικής ποσότητας μεταγγίζεται σε δρύινα βαρέλια για την αποζύμωσή του, ενώ το υπόλοιπο 50% αποζυμώνει σε δεξαμενές. Το κρασί υφίσταται μηλογαλακτική ζύμωση. Τα υποψήφια συστατικά του χαρμανιού της Ράμνιστας παντρεύονται τον 5-6 μήνα παλαίωσης τους, με συνολικό χρόνο παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια τους 12 μήνες σε βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής ξυλείας.
Ταυτότητα Οίνου
Τύπος: Ερυθρός ξηρός
Κατηγορία: ΟΠΑΠ Νάουσα
Προέλευση: Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του κτήματος στο Γιαννακοχώρι
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο (παλαιά κλήματα)
Ωρίμανση: 16 μήνες παλαίωση σε δρύινα βαρέλια 225 L και 500 L για το 80% του χαρμανιού. Το 20% εξελίσσεται σε δεξαμενή. Αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.
Δυνατότητα παλαίωσης: 10-12 έτη
Συνδυασμός με φαγητό: Κρασί με μοναδική αρωματική πολυπλοκότητα, διακριτή οξύτητα και πλούσιες τανίνες, που συνοδεύει εξαιρετικά κόκκινα κρέατα και κυνήγια, ψητά και μεγειρεμένα με πικάντικες κόκκινες σάλτσες.
Χρώμα Ερυθρός
Ελληνική Ποικιλία Ξινόμαυρο
Κατηγορία Ποιότητας Νάουσα ΠΟΠ
Χρονιά 2017
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Μακεδονία/Νάουσα
Ποσότητα 750ml
Φιάλη 0.75lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 14%
Πότε να το πιείτε Επιδέχεται Παλαίωση
Γευστικός Χαρακτήρας Ερυθρά έντονα με επιθετικό χαρακτήρα
Ταιριάζει εξαιρετικά με Γουρουνόπουλο στη σούβλα, κατσίκι στη γάστρα, παλαιωμένα κίτρινα τυριά, ποικιλία κρεατικών (mix grill)
Ταιριάζει με Κρέας Αρνίσιο Ψητό Σχάρας, Κρέας Αρνίσιο Ψητό Φούρνου, Κρέας Μοσχάρισιο Ψητό Σχάρας, Κρέας Χοιρινό Ψητό Σχάρας, Πουλερικά Ψητά Σχάρας, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Παλαιωμένο
Διακρίσεις 2011
Ράμνιστα 2007
Decanter World Wine Awards Bronze

2010
Ράμνιστα 2007
INTERNATIONAL WINE & SPIRIT COMPETITION Bronze

2009
Ράμνιστα 2005
awc vienna INTERNATIONAL WINE CHALLENGE Siver

2007
Ράμνιστα 2003
Decanter World Wine Awards Bronze

2005
Ράμνιστα 2001
International Thessaloniki Wine Competition Silver

1999
Ράμνιστα 1996
International Wine and Spirit Competition Silver

1998
Ράμνιστα 1995
International Wine and Spirit Competition Gold

Αναζητήστε παρόμοια κρασιά