| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
Βαθμολογία:
67% of 100 9
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
9,40 €
  • Αγοράστε 6 με 8,65 € το ένα και κερδίστε  8%
SKU
11
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Κρασάτο, Ξινόμαυρο, Σταυρωτό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
Ένα ιδιαίτερα φιλικό και ευχάριστο ερυθρό κρασί, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλη την Ελλάδα. Αρωματικό, με μαλακές τανίνες και καλή διάρκεια, πίνεται εύκολα σε κάθε περίσταση.
Ένας από τους πιο όμορφους αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας μας δίνει τη Ραψάνη, ένα από πολύ αγαπητό Ελληνικό ερυθρό κρασί. Χαρακτηριστικό στοιχείο το χαρμάνι του, όπου το Σταυρωτό και το Κρασάτο δίνουν αρωματική πολυπλοκότητα και "τιθασεύουν" το άγριο Ξινόμαυρο, με αποτέλεσμα ένα ενδιαφέρον κρασί για το καθημερινό τραπέζι.
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Τσάνταλη (Οινοποιία)
Περιγραφή Παραγωγού Προέλευση: Οι αμπελώνες της Ραψάνης βρίσκονται στις δυτικές πλαγιές του Ολύμπου σε υψόμετρο 300-600 μέτρα, όλοι μέσα στην νομοθετημένη ζώνη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Ραψάνης. Ανάλογα με το υψόμετρο, ανάγλυφο, προσανατολισμό, την κλίση και τη μηχανική σύσταση του εδάφους, οι αμπελουργικές και οινοποιητικές τεχνικές προσαρμόζονται προκειμένου να αναδειχθεί το δυναμικό του κάθε αμπελώνα για την επιλογή της Ραψάνης ή της Επιλεγμένης Ραψάνης.
Έδαφος: Αμμοπηλώδες και αμμοαργιλοπηλώδες
Ποικιλιακή Σύνθεση: Οι Ελληνικές γηγενείς ποικιλίες Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό.
Τρύγος: Τέλος Σεπτεμβρίου
Κατηγορία: Ραψάνη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης
Οινοποίηση: Συνοινοποίηση των τριών γηγενών ποικιλιών. Η οινοποιητική διαδικασία επικεντρώνεται στις μακρές προζυμωτικές εκχυλίσεις σε συνδυασμό με έντονους αερισμούς για την πλήρη εκμετάλλευση του φαινολικού και αρωματικού δυναμικού των συνοποιημένων ποικιλιών.
Παλαίωση: Πραγματοποιείται για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με σύνθεση 60% καινούργιων βαρελιών μεσαίου καψίματος από δάση με μικρόκοκκο πορώδες και 40% βαρελιών δεύτερης και τρίτης χρήσης. Ακολουθεί αναγωγική παλαίωση στην φιάλη για τουλάχιστον 6 μήνες πριν τη διάθεσή του στην αγορά.
Χαρακτήρας: Βαθύ ερυθρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Πολύπλοκο μπουκέτο από τους φρουτώδεις (φραγκοστάφυλο, βατόμουρο, κεράσι) και τους χαρακτηριστικούς φυτικούς χαρακτήρες (πολτό ελιάς και ντομάτας) των ποικιλιών που συμπλέκουν ένα υφαντό αρωμάτων και γεύσεων με τις νότες μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα κομψό, διακρίνεται για τις μαλακές τανίνες, τη χαρακτηριστική οξύτητα και το μεστό σώμα, στοιχεία που επιτρέπουν αρμονία με τα παραδοσιακά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας απευθείας με τη διάθεσή του στην αγορά.
Προτάσεις σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 18°C και συνδυάζεται αρμονικά με παραδοσιακές πίτες της περιοχής, μαγειρεμένα κρεατικά, κυνήγι, στιφάδο, σπετσοφάι και ώριμα τυριά.
Χρώμα Ερυθρός
Ελληνική Ποικιλία Κρασάτο, Ξινόμαυρο, Σταυρωτό
Κατηγορία Ποιότητας Ραψάνη ΠΟΠ
Χρονιά 2018
Χώρα Προέλευσης Ελλάδα
Περιοχή Θεσσαλία
Ποσότητα 750ml
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 13.5%
Πότε να το πιείτε Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Ταιριάζει εξαιρετικά με Μοσχάρι κατσαρόλας με σάλτσα, ψαρονέφρι στα κάρβουνα.
Ταιριάζει με Κρέας Μοσχάρισιο Μαγειρευτό Κόκκινο

Δείτε και τις παρακάτω επιλογές


Αναζητήστε παρόμοια κρασιά