Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Συνταγές απ' όλο τον κόσμο

Περισσοτερες Οψεις

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Συνταγές απ' όλο τον κόσμο
Αλέξανδρος Γιώτης, Η Καθημερινή

Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
5 τελευταίες φιάλες διαθέσιμες

8,90 €
Ενα ταξίδι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι αυτό το βιβλίο. Μέσα από τις σελίδες του, ο Αλέξανδρος Γιώτης μάς συστήνει γεύσεις και μυρωδιές και μας καλωσορίζει στις κουζίνες του κόσμου.
Ή
Ο Αλέξανδρος Γιώτης στο βιβλίο του «Συνταγές απ’ όλο τον κόσμο» μάς ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, μέσα από ξεχωριστές συνταγές που έχει συγκεντρώσει και μαγειρέψει στην 25ετή καριέρα του.

Από τάρτα με αγκινάρες μέχρι φραγκόκοτα φρικασέ και από κρέμα καρότου και κολοκύθας μέχρι παστίτσιο με πράσα, στο βιβλίο αυτό θα βρούμε δεκάδες ιδέες για πρωτότυπα πιάτα και θα πάρουμε μια γεύση από το πως μαγειρεύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, στο Ισραήλ, στο Μαρόκο και όπου αλλού μας ταξιδεύει ο συγγραφέας.

Εκτός από τα αλμυρά πιάτα που αποτελούν και την πλειοψηφία των συνταγών, ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο σε παραδοσιακές γλυκές παρασκευές, ως επί το πλείστον από τη γαλλική, την ιταλική και την ισπανική κουζίνα, όπως το Μον Μπλαν, η αυθεντική σικελιάνικη κασάτα και ένα βασκικό γλυκό με κεράσια και σκόνη αμυγδάλου.

Σκοπός του συγγραφέα, όπως γράφει στον πρόλογο του βιβλίου του, είναι «να ξαναμπεί η νοημοσύνη στο ελληνικό τραπέζι», να ξαναμάθουμε, δηλαδή, να τρώμε υγιεινά και νόστιμα πιάτα με πρώτες ύλες που έχουμε ξεχάσει και να αφήσουμε πίσω μας την αμερικάνικη λογική του «ντελίβερι». Προς αυτή την κατεύθυνση, μας δίνει 60 -εύκολες, στην πλειοψηφία τους- συνταγές, που θα ανανεώσουν τη γευστική μας ρουτίνα.

Για τον συγγραφέα: Ο Αλέξανδρος Γιώτης δίδασκε Ιστορία Μαγειρικής & Διατροφής και Διεθνή Γαστρονομία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde. Σπούδασε ψυχοκοινωνιολογία και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, στη Γαλλία. Εργάστηκε στη γαλλική ραδιοφωνία στο Παρίσι και ως ανταποκριτής στην Αθήνα. Συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στη δημιουργία του πρώτου μη κρατικού ραδιοφώνου, του Αθήνα 9.84, και στη συνέχεια πολλών άλλων ραδιοσταθμών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Υπήρξε επαγγελματίας μάγειρας, κριτικός γαστρονομίας από το 1983, εδεσματολόγος και μελετητής της μαγειρικής παράδοσης, ιστορίας και λαογραφίας. Τη δεκαετία του ’90 παρουσίασε εκπομπές μαγειρικής στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση. Έχει δημοσιεύσει συγγράμματα και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες και 8 βιβλία γύρω από τη μαγειρική και τη διατροφή. Ως γαστρονομικός σύμβουλος ή διευθυντής κουζίνας έχει συνεργαστεί με γνωστά εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Συνεργάζεται με το Γαστρονόμο από το πρώτο του τεύχος.
Εκδότης Η Καθημερινή
Έτος Έκδοσης 2009
Συγγραφέας Αλέξανδρος Γιώτης

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών