Αν μέχρι τώρα ο συνδυασμός σούπας και κρασιού ακουγόταν περίεργος, ήρθε η ώρα να σας αλλάξουμε γνώμη. Τα ψιλοκομμένα εντόσθια και τα λαχανικά που περιέχει η μαγειρίτσα, αλλάζουν εντελώς την υγρή υφή που έχει το πιάτο, κάνοντας το έτσι πολύ πιο φιλικό προς το κρασί. (Είναι η ταυτόχρονη κατανάλωση δύο υγρών, σε διαφορετικές θερμοκρασίες, που κάνει τον συνδυασμό σούπας-κρασιού μονότονο και όχι ιδιαίτερα επιτυχημένο). Με λυμένα τα χέρια πια, μένει να επιλέξουμε ένα λευκό κρασί με ικανό ‘σώμα’ και οξύτητα, να ‘σπάσουν’ την λιπαρότητα του πιάτου, ενώ ταυτόχρονα να σηκώσουν, τον λεμονάτο-ξινό χαρακτήρα, που η μαγειρίτσα διαθέτει.