Το βράδυ της Ανάστασης ξεκινά ουσιαστικά η γιορτή του Πάσχα: Πλούσιο τραπέζι, ορεκτικά, σαλάτες, και μια γεύση της... επομένης με τηγανιές από εντόσθια, συκωτάκια, νεφρά, γλυκάδια...
Και βέβαια, στο επίκεντρο, η βασίλισσα της βραδιάς: Η μαγειρίτσα!
Είναι η σούπα που περιμένουμε όλο το χρόνο, με τις έντονες «πράσινες» μυρωδιές (άνηθος, μάραθος και λοιπά μυρωδάτα χορταρικά) και με το λεμονάκι να κυριαρχεί, ταυτόχρονα όμως και με πολύ λιπαρά κομμάτια από τα ψιλοκομμένα (ή και όχι) εντόσθια.
Το οινικό μας ταίρι, επομένως, πρέπει να χαρακτηρίζεται από όμορφο σώμα, σωστή οξύτητα, αλλά και αντίστοιχα «πράσινα» αρώματα για να υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Γι' αυτό σας προτείνουμε ένα φρέσκο και ευωδιαστό λευκό από Sauvignon Blanc, που ταιριάζει απόλυτα για το συγκεκριμένο ρόλο.
Οι προτάσεις μας: Βιβλία Χώρα, Καρυπίδης, Κτήμα Αβαντίς.
Βέβαια, αν η μαγειρίτσα σας είναι κοκκινιστή με φρέσκια ντομάτα, τότε ένα ροζέ από Ξινόμαυρο θα είναι σίγουρα πιο ταιριαστό. Ανοίξτε λοιπόν δίπλα της, τις Ακακίες από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και η σούπα σας θα... απογειωθεί.
Τέλος, αν είστε φίλοι του ερυθρού κρασιού, ή σκέφτεστε, μαζί με τη μαγειρίτσα να βγάλετε και ένα κρεατικό στο τραπέζι, σας συμβουλεύουμε να μην παρασυρθείτε, γιατί σας περιμένει δύσκολη μέρα σε λίγες ώρες...
Οι προτάσεις μας γι' αυτή την περίπτωση: ένα κομψό αλλά άκρως απολαυστικό Ελληνικό ερυθρό από
Pinot Noir, όπως οι ετικέτες από το Κτήμα Άλφα, το
Κατώγι Αβέρωφ, αλλά και το Κτήμα Παπαϊωάννου.
Καλή Ανάσταση!