Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Μερικό Σύνολο
(με ΦΠΑ): 0,00 €

Τα Κρασιά της Κυριακής του Πάσχα

Περισσοτερες Οψεις

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές

Τα Κρασιά της Κυριακής του Πάσχα

Γράψτε πρώτος μια αξιολόγηση για αυτό το προϊόν

Όνομα Προϊόντος Τιμή Ποσ.
Ντάμα Κούπα 2018
Λαζαρίδης Νίκος
5,50 €
Δείτε τις προσφορές
Παράγκα - Λευκός 2018
Κυρ Γιάννη (Κτήμα)
7,30 €
Δείτε τις προσφορές
Κτήμα Αβαντίς - Λευκός 2018
Αβαντίς (Κτήμα)
7,10 €
Δείτε τις προσφορές
Ρητινίτης Nobilis
Γαία Οινοποιητική
8,50 €
Δείτε τις προσφορές
Σημείο Στίξης - Ροζέ 2018
Μπουτάρης (Οινοποιητική)
7,40 €
Δείτε τις προσφορές
Ορεινός 'Ηλιος - Ροζέ 2017
Σεμέλη Οινοποιητική
8,60 €
Δείτε τις προσφορές

Εξαντλημένο.

Γιορτή - Ερυθρός 2017
Σεμέλη Οινοποιητική
6,00 €
Δείτε τις προσφορές
Ορεινός Ήλιος - Ερυθρός 2016
Σεμέλη Οινοποιητική
8,60 €
Δείτε τις προσφορές
Κατώγι Αβέρωφ - Ερυθρός 2016
Κατώγι
8,40 €
Δείτε τις προσφορές
Κτήμα Αβαντίς - Ερυθρός 2016
Αβαντίς (Κτήμα)
7,70 €
Δείτε τις προσφορές
Ξινόμαυρο Νάουσα 2006
Καρυδά (Κτήμα)
Διαθέσιμο εντός 3 εργάσιμων ημερών
12,30 €
Το τραπέζι την ημέρα του Πάσχα είναι συνήθως ένα ‘ατελείωτο’ γευστικό και οινικό πανηγύρι!. Μια πραγματική παρέλαση πιάτων, το ένα νοστιμότερο από τ΄άλλο, με κορύφωση τον οβελία... Σαν να βγάζουμε τα σπασμένα για την νηστεία που προηγήθηκε, τουλάχιστον όσοι από εμάς την ακολουθούμε, πιστά. Και τα κρασιά ακολουθούν στο ίδιο μοτίβο ποικιλίας και αφθονίας...
Ή

Τα προεόρτια


Το αρνί είναι ο ‘βασιλιάς’ στο τραπέζι, ωστόσο τα ορεκτικά είναι πολλά και διαφορετικά, ικανοποιώντας κάθε γούστο. Πίτες, σαλάτες, διάφορες αλοιφές, κοκορέτσι, γαρδούμπες και η παρέλαση πιάτων συνεχίζεται. Μόνο ένα ερυθρό για το αρνί δεν μπορεί να σταθεί σε ένα τέτοιο τραπέζι. Φροντίστε λοιπόν να ξεκινήσετε με κάποια ελαφριά λευκά κρασιά για τις σαλάτες και τα ορεκτικά, μία καλή ρετσίνα στην mixed αυτή περίπτωση είναι επίσης μια εύκολη και καλή λύση, ενώ όσο περνάμε στα κρεατικά, μπορείτε δίπλα στο ζουμερό κοκορέτσι να βάλετε ένα ροζέ κρασί, από ξινόμαυρο ή αγιωργίτικο, ή αν δεν θέλετε τόσες διαφορετικές επιλογές κρασιών, στο σημείο αυτό είναι η ώρα να ανοίξετε το κόκκινο το οποίο θα συνοδέψει και το αρνί σας.


Το αρνί


Ευτυχώς για όλους μας το αρνί είναι ένα από τα πλέον φιλικά, προς το κρασί, κρέατα. Βάλτε ένα από τα αγαπημένα σας ερυθρά κρασιά δίπλα του και δύσκολα θα απογοητευθείτε. Για τους ‘περφεξιονιστές’ βέβαια, ο τρόπος και ο χρόνος μαγειρέματος του κρέατος θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή. Για όσους βρεθούν στην εξοχή ή στο χωριό τους ή ακόμα και μέσα στην πόλη και έχουν τη δυνατότητα να σουβλίσουν, δίπλα στην τραγανή ‘πέτσα’ και την λιπαρή-αλμυρή σάρκα του κρέατος, ένα ερυθρό με επίπεδα οξύτητας, όπως το Ξινόμαυρο, θα φρεσκάρει τον ουρανίσκο. Λίγα χρόνια παλαίωσης και το κρασί θα έχει κερδίσει σε πολυπλοκότητα, θα έχουν μαλακώσει οι τανίνες του, ‘συγχωρώντας’ έτσι το συνήθως βαρύ, σε αλάτι χέρι, του κατά τα άλλα μερακλή ψήστη. Ένα πικάντικο Syrah επίσης θα κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του. Αν ο καιρός δεν βοηθήσει ή δεν υπάρχει η δυνατότητα να σουβλίσετε, τότε ο φούρνος είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική. Εδώ δίπλα στην πολυπλοκότητα της γεύσης που αποκτάει το κρέας στον φούρνο, επιλέξτε ένα εξαιρετικό Αγιωργίτικο, αν επιμένετε σε ελληνικές ποικιλίες ή ένα Cabernet Sauvignon ή χαρμάνι του, αν θέλετε να το κάνετε όπως οι Γάλλοι στο Bordeaux.

Αξιολογήσεις Πελατών

Γράψτε τη Δικιά σας Αξιολόγηση

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή.

Ετικέτες Προϊόντος

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών