Είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν οι επιλογές των κρασιών της μεγάλης εβδομάδας, με τόσο μεγάλο εύρος από νηστίσιμα πιάτα. Ωστόσο, με τα θαλασσινά επιλέξτε κάποιο ‘τραγανό’ λευκό με οξύτητα, η οποία θα αντικαταστήσει την ανάγκη του να στύψετε λεμόνι, με τις γαρίδες επιλέξτε ένα κομψό αρωματικό κρασί, όπως Sauvignon Blanc, ενώ αν είναι σε ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να στραφείτε και σε ένα ροζέ με ικανοποιητική οξύτητα. Με τον γήινο χαρακτήρα που έχουν οι φακές μπορείτε να διαλέξετε ένα κόκκινο, ενώ με τη φάβα ακολουθείστε τον κανόνα της τοπικότητας και επιλέξτε ένα Ασύρτικο από την Σαντορίνη. Με τα λαδερά της Ελληνικής κουζίνας τα ροζέ είναι μονόδρομος και εξαιρετικός συνδυασμός. Τέλος με τα ζυμαρικά και τις κόκκινες σάλτσες, ερυθρά κρασιά με ικανοποιητική οξύτητα θα ισορροπήσουν με την οξύτητα και τον φυτικό χαρακτήρα της ντομάτας.