H κλασική ψητή γαλοπούλα με γέμιση, μπορεί άνετα να σταθεί δίπλα σε μια φρουτώδη κι ελαφριά Νεμέα ή ένα βαρελίσιο Chardonnay ή κι ένα ροζέ από Αγιωργίτικο. Αν η γέμιση είναι μόνο κάστανα, τότε τα λευκά και ροζέ μάλλον αποκλείονται, και θα πρέπει να κατευθυνθούμε προς κάποιες Νεμέες ή φρουτώδη, σχετικά ελαφριά ερυθρά, όπως το Pinot Noir. Αν στη γέμιση υπάρχει κιμάς, τότε η Νεμέα "σοβαρεύει" και μπορεί να γίνει πιό δυνατή. Τα κρασιά που προτείνουμε εδώ ταιριάζουν με όλες τις εκδοχές της γεμιστής γαλοπούλας (με την παραπάνω επιφύλαξη για τα λευκά ή τα ροζέ)