Τα Ξινόμαυρα του Οβελία

Σε απόθεμα
SKU
pasha005
Στοιχεία Ομαδοποιημένου Προϊόντος
Όνομα Προϊόντος Ποσ.
Μπουτάρης - Ξινόμαυρο Reserve
9,20 €
Εξαντλημένο
  • Αγοράστε 6 με 8,46 € το ένα και κερδίστε  8%
Ράμνιστα
18,00 €
  • Αγοράστε 6 με 16,56 € το ένα και κερδίστε  8%
Κτήμα Φουντή - Ερυθρός
16,20 €
Εξαντλημένο
Κτήμα Καρυδά - Ερυθρός
19,20 €
  • Αγοράστε 6 με 17,66 € το ένα και κερδίστε  8%
Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος
16,10 €
  • Αγοράστε 6 με 14,81 € το ένα και κερδίστε  8%
Κτήμα Βογιατζή - Ξινόμαυρο
16,10 €
Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Reserve Παλαιά Κλήματα
22,30 €
  • Αγοράστε 6 με 20,52 € το ένα και κερδίστε  8%
Γη και Ουρανός
17,10 €
Το Ξινόμαυρο είναι ο Έλληνας βασιλιάς του Οβελία, που προσπαθεί -πολλές φορές με επιτυχία- να εκθρονίσει τον βασιλιά Syrah. Tαιριάζει απόλυτα με το αρνάκι στη σούβλα, απαλύνοντας την λιπαρότητά του και αναδεικνύοντας την χαρακτηριστική "καπνίλα" του. Οκτώ θαυμάσια Ξινόμαυρα, τέσσερα κλασσικά ακι τέσσερα μοντέρνα, είναι η πρότασή μας για τον πασχαλινό σας Οβελία.
Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές
Αν το Syrah είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του οβελία, ασφαλώς το Ξινόμαυρο είναι ο έλληνας ...Αντιβασιλέας! Κάποιοι μάλιστα φθάνουν να θέλουν να τον ανακηρύξουν σε βασιλιά! Ταιριάζει εξαιρετικά με τον Οβελία, ιδιαίτερα αν αυτός είναι αρνί, γιατί απαλύνει την μεγάλη λιπαρότητά του.

Αλλά και άλλα κρασιά διαθέτουν οξύτητα, και άλλα απαλύνουν τη λιπαρότητα. Η ιδιαιτερότητα του Ξινόμαυρου έγκειται -πρώτα απ' όλα- στο ότι δεν αντιμάχεται αυτή την ιδιαίτερη λιπαρότητα, αλλά την κάνει απαλότερη, πιο ανεκτή και ενδιαφέρουσα. Αλλά και επειδή -όπως και το Syrah- ταιριάζει ιδιαίτερα με την "καπνίλα" που σωρεύεται στον Οβελία κατά το ψήσιμο...

Σας προτείνουμε λοιπόν οκτώ Ξινόμαυρα για τον Οβελία σας, όλα μονοποικιλιακά. Υπάρχουν και εξαιρετικά κρασιά με συνδυασμό Syrah, Ξινόμαυρου και συνήθως Merlot, που όμως, αν και περιέχουν τις δύο κορυφαίες ποικιλίες για τον Οβελία, εντούτοις ταιριάζουν λιγότερο με αυτόν!

Τα Ξινόμαυρα που προτείνουμε τα χωρίζουμε στα κλασσικά, αυτά δηλαδή που ακολουθούν την τυπικότητα του Ξινόμαυρου (συνήθως της Νάουσας) και τα μοντέρνα, πιο σύγχρονα και περισσότερο "νεοκοσμίτικα" Ξινόμαυρα, πιο φιλικά, κομψά, λιγότερο αδρά από τα πρώτα. Στα κλασσικά έχουμε περιλάβει (ασφαλώς!) το Ξινόμαυρο Reserve 2007 του Μπουτάρη, τον Ερυθρό του Φουντή του 2004 και του Καρυδά 2008, καθώς και την Ράμνιστα 2008 του Κυρ-Γιάννη. Από τα μοντέρνα Ξινόμαυρα σας προτείνουμε το Κλήμα 100% του Παύλου, δυο Ξινόμαυρα του κτήματος ΑΛΦΑ, το εξαιρετικό Ξινόμαυρο Reserve Παλαιά Κλήματα του 2007 και το πολύ ενδιαφέρον Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος της ίδιας χρονιάς, όλα από το Αμύνταιο. Από την Νάουσα προτείνουμε το Γη και Ουρανός 2008 του Θυμιόπουλου.

Διαλέξτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, η κατηγοριοποίηση που κάναμε δεν είναι αξιολογική, όλα είναι θαυμάσια αλλά είπαμε... η δοκιμή είναι η πόρτα προς την γευσιγνωσία!
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό